[]

acil sayılabiliir - kalpte korkunclu his

daha önce de bi duyuru acmıstım #1065737. arada yapıyor ama az önceki beni korkuttu iyice, gogsumun tam ortasında sanki borulardan hızlıca ve duzensizce bişeyler akıyor gibi ve anlık bi sırtımdan ter bosanıyormus hissi oldu. tansiyon/nabız normal, tansiyon aleti duzensiz nabız uyarısı da vermiyor. önceki duyuruda da bahsetmiştim en son 1 yıl önce gittim,ekoda bi sıkıntı yoktu. yine de tehlikeli bi durum olabilir mi? aklıma kalpten baska bişiy gelmiyor bu his ne olabilir baska?




 
Ekstrasistol deniyor, stres, sigara , uykusuzluk tetikler.Genellikle kalpte organik bir sorun oldugunu gostermez ama cok sıklasirsa doktora gitmekte fayda var.


  • Lola90  (10.04.16 21:46:18) 
Yada anksiyete.

Lola90'nin bahsettigi tetikleyici unsurlarla beraber daha bi hissedilir olur. Kafeinle birlikte tavan yapar.

Bir ara bende de anlattigina yakin bir rahatsizlik vardi.
Genelde yuz ustu uyurum, ne zaman yataga girsem deprem oluyormus gibi sarsilirdim. Kalbim deli gibi atiyor hissinden kurtulamazdim.
Gezmedigim bolum kalmadi, kardiyolojide olabilecek butun testleri yaptim ama sonuc yok. Guatr(troid) olabilir; su, bu olabilir dediler ve ne kadar test yaptimsa yine sonuc yok.

En son psikiyatra gittim. Ordan da ciktiktan sonra "aslinda yasadigim bu hayat gercek degil, tum bunlari ben kafamda yasiyor olabilirim, su an bir yasam unitesine bagli da olabilirim" moduna soktu (Hikaye biraz uzun, hatirladikca gulerim :))

Peki su an durum nedir? Neler degisti?
Benim onerim hayatini gozden gecirmen gerektigidir.

Mesela ben ne yaptim:
- Ogrencilik zamanindan kalma hazir kahve aliskanligimi biraktim(neredeyse butun sivi tuketimim nescafe idi).

- Sigarayi biraktim.
Iciyorsan sayet, (Sigarayı Şu Anda Bırakın - Allen Carr) kitabini kesinlikle oneririm.
Uyku, kisisel bakim, butce vs. neredeyse her seyde verim aldim.

- Kahve yerine su tuketmeye basladim.

- Spor yapmaya basladim.

- Calistigim yerde projeler nedeniye surekli stres altindaydim, ordan ayrildim.
Aksam eve gelince is dusunmemeye basladim.
Bos zamanlarimi degerlendirecek guzel meskaleler bulmaya calistim.
Disarda kocaman bir dunya varmis onun farkina vardim.
Dikkat edersen, normal insan gibi yasamak disinda yaptigim ekstra hic bir sey yok.

Bu arada, zaman icinde bu rahatsizliga alisiyorsun, yapacak bir sey yok diyip carpintilarla yasamayi ogreniyorsun.

Ustte bahsettigim degisikliklerden bir kac ay sonra bir gun fark ettim ki, carpintim yok. Yani bu, o gune ozgu bir sey degildi, sadece o gun dikkatimi cekmisti. Ne kadar zamandir normale dondugunu halen bilmiyorum.

Bu durum olmasa eski yasantimdan kurtulamazdim. Son olarak, "bir musibet bin nesihatten iyidir" diyip gotum gotum buralardan uzaklasiyorum :)
  • mov eax esp  (10.04.16 22:58:09) 
@mov eax esp, detaylı cevabın icin cok sagol. bende de var anksiyete bozuklugu ve o sallantı hisli carpıntıyı cok iyi tanıyorum. onda genelde tek dert hızlı ya da sert atması. ama bu daha degisik bişey, resmen biri borudan bişey akıtıyor ya da orası uste uste vuruyor gibi. anksiyeteden olan carpıntı kendini dinlediginde cıkar ya hani, bişeyle ugrasırken cogunlukla hissetmezsin. bu direk fizyolojik, alakasız zamanlarda buradayım diyor ve beni korkutuyor:(


  • galandar kostumu  (10.04.16 23:09:41) 
Kastettigin seyi yorgun ve uykusuz oldugum zamanlarda ben de hissediyordum. Anksiyeteden dolayi herhalde, kuruntu yapiyorum diye dusunuyordum. Bir gun yine oldugu zaman yanimda halam vardi, sol kolumu izlemesini soyledim. Kasten mi yapiyorsun diye sorunca, kuruntu yapmadigimi anladim. Lola90'nin yazdigini okumadan anksiyetenin bir etkisi oldugunu saniyordum.

Canim benim, kardiyolojiye git durumu anlat, 24 saatlik takibe tabii tutsunlar. Bir sey cikmazsa, sorun yasam kalitenle ilgilidir.
  • mov eax esp  (10.04.16 23:33:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.