[]

migreni olanlar başa çıkabilenler, gedikliler!

bi baksanız ya size zahmet, nasıl hallediyoruz bu işleri tam olarak? migreni geçiren bir ilaç yokmuş sadece düzenli kullanımda atakları düzene sokan azaltan falan ilaçlar var diye öğrendim, sizde durum nasıl?




 
Migren bende uyumakla geçiyor.


  • Traveller  (10.04.16 17:25:09) 
Kuzenimin migreni ciddi boyuttaydi. Hastanelik oluyordu atak gecirdiginde. Gecenlerde ameliyat oldu. Kafasindan 4-5 kesik acip sinirleri mi gevsetmisler ne yapmislar. Kesin cozum diyorlar, insallah ise yarar. 6 ay surermis sonuclarini gormek.


  • innerbliss  (10.04.16 17:42:34) 
Uyku duzenine dikkat, asiri alkol almiyorum. Kapali alanda yuksek sese fazla maruz kalmamaya calisiyorum.atak geldiginde ise mumkun oldugunca karanlikta ilacalrimi alip uyumaya clisiyorum.


  • kint  (10.04.16 18:01:12) 
kesinlikle stresten uzak dur.
özellikle sinirlenme sal gitsin yani.
akşam sonra migren vurur.
  • Alt4y  (10.04.16 18:21:02) 
Uyumak en iyi çözüm. Ama yoğun stres altindaysaniz bazen o bile geçiremiyor. Uzun vadede hayatinizdaki stresi azaltin. Ben migren yüzünden çok stresli işimden ayrilmak zorunda kalmistim.


  • eylul  (10.04.16 18:32:00) 
Dideral


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (10.04.16 18:48:08) 
açılın baş ağrısı uzmanı geldi.
öncelikle migren ile alakalı her şey kişiden kişiye müthiş değişiyor bunun için önce migreniniz olduğundan emin olun.
doktrolar her baş ağrısına migren deyip geçmeye çok yatkın.
ne olursa olsun bir beyin mr'ı çektirin ve sorunun başka bir sebepten olmadığını doğrulayın.
PS: MR radyasyon vs. içermeyen bir teknik vücuda bir zararı yok gönül rahatlıyla çektirebilirsiniz.

Migreninizin olduğunu varsayarak;

1. Düzenli kullanımda atak sayısını ve şiddetini azaltan ilaçlar var, genellikle sibellium ile başlanır olmazsa dideral ile devam edilir; denemeye değer, lakin bu ilaçlar kesin çözüm değil, ayrıca sayfalarca yan etkisi var. başarı oranları mucizevi sayılmaz.

2. Atak başladıktan sonra iyi gelen ilaçlar var en yaygını migrex, başın ağrıdığında aldığında kana geçmesiyle atağı %99 keser ama aynı zamanda uyku getirir vs.

3. Uyumak diyen arkadaşlar şiddetli migren ağrısı görmemişler onları boşver, zaten migren atağı sırasında uyuyabiliyorsan migreni dert etme.

4. Migreni tetikleyen şeyler listelerini fazla ciddiye alma, dediğim gibi kişiden kişiye müthiş değişen bir durum bu. yine de fazla uyku(10 saat +) aşırı alkol gibi durumlar en çok kabul görenleri, kendi vücudunun ne zaman bu atakları başlattığını zamanla öğrenebilirsin. örn: benim için 12 saat uyuyunca 24 saat migren garanti

5. Kendini tanıdıktan sonra hayat düzenini buna göre ayarla, fazla içme, az uyu, bol su iç. Stres sürekli söylenmiş ama tekrar etmeden edemeyeceğim kafanızın rahat olması lazım. dert tasa = deliler gibi migren.

6. kafanıza takılan olursa mesaj atın, migren + beyin tümörü ile her türlü ağrıyı tattım aydınlatırım
  • qwertqwert  (10.04.16 21:43:46) 
hekim değilim, sadece migrenle ilgili biraz baktım.

denmiş, yine tekrarda fayda var. başağrınız gerçekten migren mi, tanı aldınız mı.

tanı aldıysanız, neye bağlı migreniniz var.
örneğin kadınsanız, adete bağlı hormon değişimi ve vücudun su toplaması migreni tetikleyebiliyor. bu duruma bağlı olduğu zaman yapabildiğim kadar su içiyorum. adet önceside günde 3 litre su içtiğimde başağrısı çekmediğimi gözlemledim.
genelde günlük sıvı alımınız yetersizse buna karşılık vücudun tepkilerinden biri başağrısı oluyor zaten.
şimdilik önerim sadece bu.
geçmiş olsun.
  • sonsuz sevgilerimle  (10.04.16 21:53:08) 
1-migrenin kesin bir çözümü yok. ama atakları seyrelten ve şiddetini azaltan ilaçlar var. bu ilacı da bir nörolog doktor yazabiliyor.
2-migren tetikleyicileri kişiden kişiye farklılık gösterir. bende kahve tetiklerken iş arkadaşımda krizin şiddetini azaltıyor. onda tetikleyenlerden biri ise çay. bunları öğrenip hayatınızdan çıkaracaksınız.
3-soğuk, sessizlik ve karanlık şiddeti azaltır. bu herkeste aynı. ağrı başladı mı doktorun verdiği migren ağrı kesicisi (başka ağrılarda vir işlevi yok. sadece migren) içilip sessiz serin karanlık bir köşeye çekilmeli.
4-hayat rutin yaşanacak. öyle sevinmek, kızmak, her dakika bir aksiyon yok. ne kadar rutin o kadar az kriz.
geçmiş olsun.
  • tururo  (10.04.16 21:55:18) 
Ilacli tedaviyi doktor -agri kesiciye abanmadigim surece- onermedi. Mr da cektirdim, doktor migren teshisi koydu.

Ben de majezik ile idare ediyorum. Cok sik kullanmamaya gayret ediyorum agri kesiciyi. Kesinlikle kendimi ac birakmiyorum, ac beklersem kurtulusum yok.
Uyumak kesinlikle ise yaramiyor bende yalniz. Agri vurdugunda uykuya dalmam mumkun degil zaten o agriyla, uyuyabilsem de kalktigimda agri hala devam ediyor, tabi biraz artisla birlikte. Ama dedigim gibi, tam bir nobet gecirdigimde KESINLIKLE uyuyamiyorum.

Bende tetikleyen baslica 2 sey var:
1- Ac kalmak
2- Fazla uyku
Bu ikisi istisnasiz tetikliyor ve agri kesici kullanmadan kesinlikle gecmiyor.

Ayrica isyerinde asiri yogun olup strese girdigim zamanlar da agrimaya basliyor ama aclik ya da fazla uykugun yaptigi kadar siddetli agri degil ve birkac saat sonra gecebiliyor bazen.
  • stavro  (10.04.16 22:13:19 ~ 22:17:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.