[]

günlük (okulda, derste, kampüste) kullanım için ideal sırt çantası önerisi

merhaba arkadaşlar,

ben oldukça uzun zamandır bu ideal sırt çantasının arayışındayım zira kullandığım tek çanta türü sırt çantası diyebilirim. bu nedenle birkaç tane sırt çantam var ki okul dışında da günlük, küçük şeyler, seyahatler, işler için kullanabileyim. ama elbette bana en uzun süre ve en çok yoldaşlık eden okulda kullandığım oluyor, bu çantanın seçiminde de çok zorluk yaşıyorum zira sürekli birlikteyiz ve ben birkaç özelliği birden istiyorum. çok gözlü olması, içinde derli toplu durabilen malzemelerim ve elbette şişe/termos bölmesi gibi özelliklerinden dolayı kocaman seyahat çantamı bile bazen götürüyorum okula (çok fazla ağır ve büyük kitabım oluyor, hani böyle spirallenmiş ders notu tarzında) ama elbette hiç pratik değil ve yorucu. ne zamandır kullandığım klasik vans model bir çantam var (22 litre sanırım), onu çok seviyorum aslında ama ben biraz daha işlevsel, biraz daha fazla gözlü ama buna rağmen de yayılmayıp derli toplu durabilecek bir model istiyorum.

tam bunları düşünürken geçenlerde kipling'in sitesinde çok çok beğendiğim modellerle karşılaştım ama 16 litre ve 25 litre seçenekleri arasında gidip geliyorum; biri küçük biri de yine büyük olur ve pratik olmaz diye çekiniyorum. herschel'i de sunduğu çeşit ve daha çok hacim seçeneği ile seviyorum ama kiplingler çok daha güzel, işlevsel ve uzun ömürlü görünmeye başladı gözüme. (ekte beğendiğimi söylediğim 16 litre ve 25 litrelik iki modeli görebilirsiniz.)

uzun lafın kısası, bu şekilde bir kullanım için nasıl bir çanta (model, hacim, renk, dayanıklılık, pratiklik...) önerirsiniz? sırt çantacıların ve fikri, tecrübesi olanların düşüncelerini öğrenmeyi çok isterim.

şimdiden çok teşekkkürler!

 
Fjallraven Kanken


  • ambrosia  (10.04.16 16:30:56) 
Benim tavsiyem bu olur sirt kİSMİ epeyce sert dizüstü için ayrı çantası var ve malzemesi fotoğraflarda görüldüğü gibi parlak değil. F/P olarak düşünülebilir bence.

www.decathlon.com.tr
  • yasasin yemek yemek  (10.04.16 21:27:25) 
@ambrosia: gerçekten hem şık hem spor duran çantaları varmış fjallraven'in. fakat aklıma askılarının yumuşak destekli (belki öyledir tabii) ve kalın olmaması takıldı. kumaş ve deri seçenekleri var zannederim, ağırlık arttıkça sıkıntı olur mu acaba bu askılar diye bir çekincem oluştu. çok teşekkürler.

@hobareyy: mode49 tabii ya. ben de çok seviyorum kesinlikle, kullanan arkadaşlarda da görüyorum; hem çok büyük olmadığından pratik oluyor muhtemelen, toplu taşımada orada burada sıkıntı olmaz gibi duruyor hem de rahat. fakat ben herhalde çok gereksiz eşyacıyım ki sığamam gibi geliyor içine ve güzelim çanta patlayacakmış gibi durabilir. çok teşekkür ederim, bir gün belki bir mode49 sahibi olurum.

@yasasin yemek yemek: çok kullanışlı duruyor fakat sorunun içinde bahsettiğim büyük çantam model olarak benzemese de tarz olarak decathlon gibi olduğundan daha değişik alternatiflere yönelmek istedim. yoksa her türlü düşünülür tabii. çok sağ olun.
  • nikhilen  (10.04.16 21:59:15) 
@nikhilen, ben kullanıyorum bence çok rahat. Gerçi ben "rahat mıdır" kaygısı gütmeden sırf görüntüsüne kapılıp almıştım çünkü hem zaten ağır çanta taşıyabilen bir insan değilim, hem de normalde sırt çantası takmam çünkü görüntüsünden hoşlanmam. Ama aldığımdan beri diğer çantalarıma elimi bile sürmedim, hatta bir de mini boyunu almayı düşünüyorum. Rahatlık konusuna gelince: aldığımda içinden çıkan etiketinde bu çantaların ilk olarak isveç'te okul çocuklarının sırt ağrısı problemi yaşamamaları için üretilmeye başlandığı yazıyordu. Takdir senin.


  • ambrosia  (11.04.16 00:50:13) 
@ambrosia: tamamdır, çok teşekkür ediyorum tekrar. gerçekten çok güzel çanta. bu arada ben de markanın ismini yazınca çocukların sırt problemleri dolayısıyla üretimine başlandığını görmüştüm, bu da üretiminde rahatlığın da gözetildiğini gösteriyor tabii.


  • nikhilen  (11.04.16 20:41:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.