[]

Diyetciler gelin hele

Bir kaç ay kendime gelmek için karbonhidrat diyeti yapmak istiyorum. zaten istemeden de yapıyormuşum, pek şekerli şeyler yemem tatlı, çikolata vs. çayı şekersiz, kahveyi sade içerim, ekmeği de kahvaltı bir iki dilim kepekli(bu olmayacakmış galiba) . ama gelin görün ki, üniversite öğrencisi olduğum için öğle yemeğinde ne yiyeceğim mechul. ne yapabilirim bunun için.

var mı başka öneriler, önerin arkadaşlar. dinliyorum.


 
Kırmızı/beyaz et olacak, bazen çeşit için yiyebiliyorsan sakatat da olur, yanına karbonhidrat kaynağın da çiğ/buharda pişmiş türden sebzeler olacak, alternatif karb. kaynağın da baklagiller olabilir, karb. değerlerine nutritiondata gibi muhtelif kaynaklardan ulaşabilirsin. Sporcu kesimin karb kaynakları arasında yulaf ezmesi, esmer pirinç ve tatlı patates gibi besinler de bulunmakta, kendi şartlarına göre alıp almamak sana kalmış, ekseriyetle düşük karb beslenmesine ağırlık tanıyan Paleo türü beslenme tarzlarında bu son saydıklarım+baklagiller sorunlu/gri alanı oluşturuyor, tüketen de var tüketmeyen de.

EK: öğrenci olman dolayısıyla bütçe-zaman-mekan vb. Kısıtlardan ötürü dışarıda ucuz yollu ama temiz beslenmek için biraz akıllıca hareket etmen gerekir. Ehven-i şer düsturunu benimseyerek organik, %100 sağlıklı içerik gibi faktörleri bir kenara bırakıp mesela pirinç-bulgur, yoğun basit karb içerik-yoğun protein içeriklerde veya tatlı-meyve hususunda ikincisinden yana tercihte bulunman gerekir. Dışarıda bu tür olanakların yok ve görece kötü beslenmek zorunda kalıyorsan ya da temiz beslenerek doymuyorsan yanında yemek taşıman veya çiğ K.yemişlerle bu öğünleri desteklemen dışında pek uygun alternatif kalmıyor gibi.
  • candanag  (10.04.16 14:51:25 ~ 15:05:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.