[]

MHP'de ne oluyor?

Olağanüstü kurultay isteyen muhalifler var sanırım, o karar da mahkemede verilmiş. Olağanüstü kurultay olacak. Ancak MHP yönetimi istemiyor da istemiyor.

Neden böyle oldu?
Muhaliflerin AKP ile bağlantısı olabilir mi?
Kurultay olur da muhalifler kazanırsa, referandumda 330 çıkar mı?

Süreci bilen biri kısaca anlatabilir mi MHP deki mevcut durumu?

 
AKP ile alakası var, hem de çok. Milliyetçiler Devlet Bahçeli'nin 1 Haziran sonrası tavrından dolayı AKP'ye oy verdiler. Artan terörizmle mücadelede AKP'den başka çözüm görmüyorlar. MHP'ye yeni bir başkan gelirse, AKP'ye giden oylar düşecek ve Cumhuriyet'ten Başkanlık sistemine geçiş hayalleri bitecek.


  • Traveller  (10.04.16 10:36:13) 
AKP ile hem de çok yakın alaka var.Şu an AKP medyasında şu görüş pompalanıyor: Bahçeliyi FETÖ devirmeye çalışıyor.Adamlar Bahçeli'nin gitmesinden korkuyor.Bu bile Bahçeli'yi devirmek için yeterli neden.


  • turkuaz  (10.04.16 10:55:38) 
Yukarıdaki arkadaşların gözünden kaçırdığı noktalar var:

Şimdi MHP de ki olayın iki yani var:
MHP tabanı ekseriyetle akp yi destekliyorlar. Mhp ye oy vermiş olup da destekleyenide var. Ayrıca akp ye ne kadar kızgın olsada, mhp seçmeni milli bilinci daha yüksek bir grup olduğu için el şeyi ile gerdeğe giren chpli hdpliler den farklılar, bir amerikan savcısına umut bağlamazlar mesela. İlk seçimde mhpye koalisyon ortağı olma fırsatı da verdi bu seçmen. Bahçelinin tavrı nedeniyle bu is gerçekleşmedi ve mhpliler kendilerini temsil ettiğini düşünmedikleri için bahçeliye oy vermediler.

Bahçeli ne mhplilere yaranabildi nede diğer muhalif gruplara. En komiği, Bahçeli mhpsi, mhplilerden çok mhpli olmayan güç odakları tarafından eleştiriliyor. Koltuk değneği, stepne vs.. mesela diğer parti başkanları gibi keskin ve tamamen mantık dışı bir şekilde herşeye hayır dese, toplumsal huzuru bozsa ve hükümeti çalışamaz hale getirmek için elinden geleni ardına koymasa bu kadar eleştirilmezdi.

Şimdi kurultaya gelirsek: bahçeli, mhpyi birilerinin aciliyet ile düzenlemeye çalıştığını düşünüyor ve dile getiriyor.
Fettullah gulenin adını kendi zikrediyor:
www.cnnturk.com

Yukarıdaki arkadaşlar bunu görmezden gelerek akp yanlısi basını suçlamışlar dolayısı ile akpyi. Bence yanlış.

Yargı kararın sonrası bahçesinin açıklamalarına bakalım
youtu.be

Zaten ilçe il ve genel başkanlık silsilesi ile olağan kurultay olacağını ve 2018 de bu sürecin biteceğini ifade ediyor.

Peki kime acilen mhp nin değişmesi lazım.Bu acele niye? Bahçeli mhpsinin acilen değişip yerine keskin bir muhalefet gelmeli ve akp nin yönetim için soluk aldığı bir iki damarı daha kesilip bağlanmalı. Keskin muhalefetle hem akp çalışamaz hale getirilmeli hem insanlara daha az huzur verilmeli. Bahçeli bu konuda biraz geride kalıyor.

Başkanlık konusuna gelirsek, akp nin tek istediği halka gitmek, zaten bu zamana kadar tek dayanakları halk. Başkanlık gelecekse bile mhp+akp nin referandumsuz başkanlık getirmesi akp nin altını oyar. Bunun içinde sadece 13 millet vekiline ihtiyaçları var. Bütün bir mhp ye değil. Şu an mhpdeki değişim akp yi asan bir boyutta, dışardan seyrediyor, akpnin bu sürece müdahil olması ve olduğunda da istediğini yaptırması çok güç.

Hasılı kurultaya kadar at izi ile it izi karışık. Kim muhalefetin aday yada adayları kim has milliyetçi adaylar kurultay gelince göreceğiz.

Bu arada küçük bir hatırlatma, mhp de zaten büyük bir kaset operasyonu yapıldı ve 10 kişi istifa etti secim öncesi. Bahçelinin elini kolunu kestiler. Oralar kimler geldi analiz yapmamıştım. Bir bakmak lazım.
  • ilkdefa  (10.04.16 12:49:10) 
@ilkdefa,

Bahçeli'yi MHP değil diğer partiler daha çok eleştiriyor demişsin ama farkındamısın bilmem MHP HDP'nin altında kaldı terörün zirveye çıktığı bir dönemde.MHP tabanı daha nasıl eleştirecek,kendisini istemediğini bildirecek ? Bu mu MHP tabanının Bahçeli'yi eleştirmemesi.Tabi MHP tabanı dediğin % 3-4'lük çekirdek grupsa onu bilmem.Onların ne düşündüğü kimsenin de umrunda değil.

Argümanlarının devamında zaten Bahçeli'nin AKP için can damarı yani stepne olduğunu kendin de belirtmişsin.
  • turkuaz  (10.04.16 19:03:37) 
Mhp nin oy oranını ani düşüren şey akp ile uzlaşmaması oldu çok net tablo yani. Stepne olduğunu düşünseler isyan etseler chpye kayardı oylar. Ama akpye kaydı hemde çözüm sürecinin mimari akpye. bir kalemde akpye kaydi.

Aylar içinde ya sadece, %6 oy kaybetti ve bu terör ortamında oy kaybetti. Ki 7 haziranda bile mhpli olup akpye verenler vardı bahçeli yüzünden. Ülke yangın yeri mhp bu yangına gidecek sorumluluğu almadı. Akp de çok istemedi almasını ama mhp güzel bir siyasetle bir içişleri bakanlığı milli savunma bakanlığı alabilirdi. Sonra güzel koordineli operasyonlar. Bu öz yönetimler temizlenirken mhpnin değeri artardı seçmenin gözünde. Akp ye terörle nasıl mücadele edilirmiş mhp ogretti dedirte bilecek imkan ellerine geçti. Degerlendiremediler. Nasip değilmiş.

Ortada demokrasi ile gelmiş bir hükümet var. Bu hükümeti beğenmiyor oluşunuz çalışmasını engellemeye neden olmaz. Su an akp nin icraat yapamaması demek ülke duruyor demek.
Bunu hiç bir aklı başında insan istemez, pozitif rekabetle ülkenin kazanması için uğraşmak lazım.

Bugün o kadar çiğ bir muhalefet var ki alış veriş yapma ekonomi dursun, inşallah kriz çıkar diye dua edenler. Huzursuz artsın asker yönetime el koysun isteyenler. Ülkelerini başka ülkelere şikayet edenler. Bu senaryoların gerçekleşmesi büyük tramvalar yaratacak üzücü acılı şeyler.
Bahçelinin sağduyulu hareket etmesi bir grup muhalifleri çileden çıkarıyor. Mhplileri değil.
Baykalın açıklamaları, başbuğun açıklamaları AKPli oldular diye yaftalanmaya çalışılıyor.

Bu fanteziler, calisamayan koalisyon hükümetleri, 2002 öncesi turkiyeyi hortlatma sevdasi, sandıkta başarısız kaldı. Sağduyulu Mhplilerin akpye oy vermesi ile.

Halk gerçekten akp den bıktı, değişiklik istiyor coook net, ama basiretsiz yönetim istemiyor. Kendini yoksayan politika istemiyor. Yapmaciklik istemiyor. Başka ülkelere el etek açan türkiye istemiyor. Bunlar da çok net.
  • ilkdefa  (11.04.16 01:32:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.