[]

laptop önerisi ya da desktop mu ?

Selamlar sevgili romalılar,
Bir konu hakkında ciddi tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Macbook air almak istiyorum amacım sadece iş ve cs go(counter strike global offensive) oynarken kullanmak.iş konusunda yalnızca şirketti bilgisayarıma uzak bağlantı yapacağım için performans açısından sorun olacağını sanmıyorum. Ama cs go oynarken de harici ekrana yüksek fps ile bağlanarak hiç sorun yaşamamak istiyorum. Sanırım harici ekran kartı olmayan macbooklarda bu çok olası değil.
Şimdi asıl sorum şu.
Macbook'un takılmamasını yüksek konfigürasyonunu alarak sağlayabilir miyim? Mesela 5 6 bin liralık bi macbook (burda pro devreye girebilir,değerlendiririm.) mu daha iyi olur yoksa bu bütçeyi 2 ye bölüp bir kısmıyla macbook air bir kısmıyla bir desktop almam mı ? Oyunu sadece evde oynayacağım için bu seçenek de aklıma yatıyor.
Ne yapayım ?

 
ne kadar iyi olursa olsun laptopta oyun oynamak asla masaüstünde oynamakla yarışamaz diye düşünüyorum tecrübelerime dayanarak.
eğer masaüstü bir seçenekse, kesinlike değerlendirilmesi tavsiyem.

  • naberabi  (10.04.16 02:22:32 ~ 02:23:03) 
cs go çok yüksek özellik istemiyor. 5-6 bin lira vermene kesinlikle gerek yok.

alacağın dizüstünün ekran kartı nvidia 840 veya 940 olsun. ilk rakamın 8 veya 9, ikinci rakamın 4 veya üstü olmasına dikkat et.

bir de bilgisayarın rami 8 gb olsun veya 8 gb'a yükselt mümkünse.
  • tescillimarka  (10.04.16 04:27:24) 
masaüstü her zaman daha iyidir ama iyi bir masaüstüyse. gidip bütçeni ikiye bölüp o parayla toplayacağın masaüstü iyi bir sistem olamaz, özellikle ses sistemi monitör klavye mouse vs. de işin içine girecekse.

csgo sistem gereksinimleri düşük olduğundan tabi alt seviye masaüstü de ortalama laptop da oynatır. yüksek fps derken bağlayacağın harici ekran sıradan 60hertz bir monitör değil mi? o monitörde 100 fps alsan ne olacak 200fps alsan ne olacak? göstermeyecek o sıradan monitör...
144-165 hz vs. bir monitör kullanacaksan o bütçeyi ayırabilecek durumdaysan da iyi masaüstü toplayacak parayı zaten bulursun bi şekilde...
  • ucan spagetticanavari  (10.04.16 05:11:35) 
evet haklisin aslinda. peki o zaman madem orta kalite bi oyun oynayacagim onu macbookla da oynayabilirim degil mi? hic 2 bilgisayarla ugrasmayayim orta duzey bi macbookla halledeyim isi ?


  • imnotsureabout  (10.04.16 13:46:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.