[]

Duşakabin temizliği

Cam değil, kalın plastikten duşakabini nasıl temiz tutabilirim?
Suları çok kireçli olan bi yerde yaşıyorum.
Geçen sefer beze porçöz dökerek yaptım işe yaradı ama ellerime temas etmesini istemiyorum haliyle.


 
temizlik eldiveni + ucuz süngerlerden al.

5-6 tane sünger paketleri satılıyor ucuz, onlardan birini cifleyip sil sonra çöpe atarsın.
  • neferkitty  (09.04.16 23:58:22) 
viledanın bir ürünü var. sprey ve bezden oluşan 15-20 lira. hah işte ondan alma bir işe yaramıyor. bimde falan çakmaları oluyor yine bezi içinde. ondan al dene çok merak edersen.


  • sutlu nescafe  (10.04.16 00:02:12) 
Bence porçözü sprey kafayla kullan bir de kendine araba fırçası al ama kalın olmasın kılları hem onla temizledikten sonra fiskiye ile rahat temizlersin


  • fıytfıyt  (10.04.16 02:13:59) 
cllimt bang spray, bez bile gerekmiyor


  • Big bada bum bum  (10.04.16 02:14:03) 
Eşim Domol marka bir sprey aldı Rossman mağazasından. Çiçek gibi yapıyor.


  • yine de şahlanıyor  (10.04.16 04:28:46) 
Mr muscle kir ve kireç için olanından, sprey kısmı turuncu. Bizdeki kireçleri porçöz hariç bir bu çözüyor yalnız yine de eldiven takın illa ki icinde kirec cozucu var bunun da ama porçöz kadar kuvvetli ve pis kokulu değil.


  • physcos physcos  (10.04.16 04:38:22) 
Duşakabini temiz tutmanın en sağlıklı ve kolay yolu yıkandıktan sonra kuru bir havluyla silmek.
O lekeler su ve sabun. hemen silinirse iz kalmıyor.
hemen silemeyenler için tavsiye edeceğim ikinci yol sirke kullanmak. limon tozu vb de olur. sirke ve limon tozu çok iyi kireç çözücü ve sağlıklı. ayrıca oldukça ekonomik, hele de kendin üretiyorsan bedava. elmaların göbek kısımlarını kullanarak temizlik sirkesi yapabilirsiniz. üzüm erik vs her tür meyveyi de ekleyebilirsiniz.

porçöz, tuzruhu gibi aşındırıcı ürünler kullanmanın sonucu 10-20 yıl sonra ciğerleri doktorun eline vermek. hele de sprey olarak kullanılırsa yandı gülüm güzelim solunum yolları pembecik ciğerler. sağlıklı yaşlanmak isteniyorsa kesinlikle uzak durmak lazım. yağçöz, camsil.. temizlik malzemelerini sprey olarak kullanmayın. illa kullanacam diyorsanız hiç olmazsa ağzınızı burnunuzu tülbentle örtün.

ayrıca; o kadar riskine rağmen kullanıyoruz başlarda işe yararmış gibi görünüp sonradan insanın başına bela oluyorlar. plastik veya cam, mermer vs hangi malzeme olursa olsun üretim aşamasında üzerine film tabakası gibi bir tabakayla kaplanıyo. aşındırıcı kullanınca o film tabakası zedeleniyor ve kirler o pıtraklı zemine daha kolay tutunuyor, zaman içinde temizlemek daha da güçleşiyor. çaresiz kabini tezgahi klozeti değiştirmek zorunda kalıyoruz. halbuki sirke öyle mi, yıllarca kullan zarar vermez. bir artısı da rutubetli ortamda üreyecek istenmeyen bakterilerle vs le mücadelede etkin olması.
(konuyla ilgisi yok ama bilgi olarak yazayım, öğretmen arkadaşların çok işine yarayacak bir bilgi olarak; sirke aynı zamanda bit başta olmak üzere o tür zararlılarda da etkindir. en etkini.)
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (10.04.16 09:22:23 ~ 09:34:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.