[]

Çöp atılmasını engellemek için ne yapabilirim?

Delirmek üzereyim...
Arka Sokağın başında boş bir arazi var. Yeşillik ağaçlık bir yer. Ve buranın sokağa yakın kenarlarına sürekli ama sürekli çer-çöp atıyor pislik insanlar. Bira şişesi mi dersiniz, sigara paketi mi dersiniz, su şişesi, abur cubur paketi falan her şeyi atıyorlar ve artık temizlemek istemiyorum. Bıktım usandım. Belediye de destek olmuyor. Defalarca aradım.

Çıldırmak üzereyim artık :'(

Ne yapabilirim?

Ya bu devirde halen insanlara çöp atmamayı öğretmek zorunda olduğumuza inanamıyorum gerçekten...

 
Arazinin sahibi varsa söyleyin etrafını çitle çevirsinler. Belediye en fazla çöp kutusu koyar.


  • dissendium  (09.04.16 23:08:11) 
şöyle bişey yaz

4.bp.blogspot.com
  • animalman  (09.04.16 23:09:04) 
boş arazi ise her zaman çöp atılacaktır.
ben bizim apartmandaki hayvanlara apartman bosluguma kullanılmış kondom atmayın hayvanlar desemde bitiremiyorum. bile bile her zaman çöp atılıyor.

  • fasulyek  (09.04.16 23:54:44) 
Maalesef medeniyet birazda içten gelmeli, ben kuzenime araba kullanırken çöpü yola atmamasını çok çok farklı şekillerde söyledim ama hala atıyor, yani medeniyet herkese öğretilebilir bir şey değil.

Sosyal medyada buraya çöp atabilirsiniz diye bir tabela görmüştüm işe yarayabilir.
  • atom karincanin torunu  (10.04.16 00:49:02 ~ 00:50:27) 
hiç bir şey yapamazsın. ben de koşmaya koşu alanı olan bir stada gidiyorum, her gidişimde bildiğin sahanın içinden pet şişe topluyorum. sen diyorsun izbe bir yer, ben diyorum herkesin koştuğu bir açık alan. hiç kimse de rahatsız olmuyor ona da şaşırıyorum.

atom karıncanin torunu +1
bazı insanlar böyle, onları bu şekilde kabul et demiyorum, etme zaten ama kendini üzme be cano. ne yaparsın.
  • Apocalypse  (10.04.16 11:23:47 ~ 11:24:29) 
önerileriniz için çok teşekkür ederim.

arazi sahibiyle iletişime geçtim. araziyi temizletmesini rica ettim. bir de çit konusunu söyledim.

paralelde belediyeyle de tekrar konuştum. bakalım ne olacak...

dün de aynı yerde alkol alıyorlardı. takip ettim, baktım şişeleri yine araziye attılar. polise haber verdim. geldiler götürdüler adamları ama bugün yapan yarın da yapar. şikayet çözüm değil maalesef..
  • whatyougetiswhatyoudid  (11.04.16 11:35:50 ~ 11:37:04) 
cit pahali geliyorsa soyle bir perde alinabilir.

www.isguvenlikmarket.com
  • jimicik  (11.04.16 11:42:42) 
son durumu paylaşıyorum:
belediye hem temizlik işlerine hem de zabıta & yapı işlerine yönlendirilmek üzere 2 adet dilekçemi oluşturdu. (altın masa üstünden)

yapı işleri, arazinin sahibine ulaşacaklar, ve öncelikle arazinin temizlenmesi, sonra da temiz tutulması konusunda hassasiyet göstermelerini isteyecekler.

temizlik işleri de hem bir levha, hem de sokağın başına koymalık çöp sepeti temin edecek.

umarım bunların hepsini gerçekleştirirler.

belediye chp belediyesi. o nedenle sürekli arayıp takip etmeme kızmıyorlar. ben de sürekli arayıp takip edeceğim bakalım ne olacak. (daha önce bi tane akp belediyesinde benzer bi durum olmuştu, takip etmemden rahatsız olmuşlardı. tesadüf de olabilir tabii, partiye bağlamamak lazım)
  • whatyougetiswhatyoudid  (11.04.16 16:47:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.