[]

döşeğimde ölürken mi ses ve öfke mi?

ufacık da olsa spoiler yememek için kitap alırken asla hakkındaki yazılanları, kitabın önsözünü veya kapak arkasını okumam (genelde klasik kitapları okuduğum için tabi ve bildiğim yayınevlerinden/çevirmenden alıyorsam) ama demin can sıkıcı bir şey yaşadım.

kitapyurduna döşeğimde ölürken'i sepete eklemek için girdim ve en üstteki yorumlardan biri şeydi "ses ve öfkenin yanına bile yaklaşamayacak bir kitap". şerefsiz adam 1 puan vermişti 5 üzerinden bir de.

hemen siteyi falan kapattım, sinirim bozuldu. ister istemez etkilendim bu yorumdan. faulkner yabancısıyım, bilinç akışı sebebiyle james joyce ile birlikte okumaktan uzak durduğum adamdır aslında ama murat belge'nin çevirisi epey sağlam bir iş olmuş diye duydum.

siz ne diyorsunuz bu konuda? o şerefsiz yorumcuya güvenip ses ve öfke'den mi başlayayım?

sevgiler

 
@pheno
ses ve öfke de aynı teknikle mi yazılmış yoksa o düz öykü/roman mı?

  • lucky strike  (09.04.16 19:39:30) 
bu nasil mükemmelliyetciliktir anlamadim. Biri yorum yapmış kitap icin dedigin lafa bak.
bence durum bundan ibaret:
m.facebook.com
  • 1adam  (09.04.16 19:43:09) 
ses ve öfke de bilinç akışı tekniğiyle yazılmıştır evet. iki kitabı da okudum, ikisi de güzel kitaplar.


  • burya  (09.04.16 19:44:12) 
Kim olduğunu, hayattaki konumunu, zevklerini, zekasını falan bilmediğin, dış kapının dış mandalı bir adamın yorumundan bu kadar etkilenmen çok ilginç.


  • ambrosia  (09.04.16 19:46:43) 
@burya, başlamak için hangisini önerirsin?

@1adam ve @ambrosia, mesele kitap olunca böyleyim.
  • lucky strike  (09.04.16 20:29:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.