[]

2 haftada 3. kez boğaz ağrıması

5-6 yaşındayken aldırmışlar bademcikleri. YIllardır onlarsızım. Çok hasta olyordum, bdemcikler şişiyor ateşleniyorum diye aldırmışlar ama hatırladığım kadarıyla 12 13 yaşlarına kadar hasta oluyordum yine de. Pek bir şey değiştirmedi gibi ama tabi bademcikler şişmiyordu, iyi bir şeydi belki o yaşlar için.

Sonra 15 16dan sonra hasta olmamaya başladım. Yıkanıp dışarı çıktım ıslak saçla, kışın gömlekle dışarı çıktım, terli terli dolaştım, dondurma soğuk şeyler vs yedim içtim kışın hiç de olmadı bir şey.

2 haftadır 3-4 gün süren boğaz ağrıları var. Yutkunmakta zorlanma, çengel takmış gibi şeyler. Sigara içmiyorum. Arada bir iki içmiş olabilirim.

Beslenme son 1 ayda düşüşe geçti ama vitamin almakla boğazın ilgisi olabilir mi ki? Ya da yıllar önceki cengaverliklerin acısı mı çıkıyor ama boğazdan niye çıksın ki, akciğerlerden vs çıkmaz mı?

Yatağımda uyurken sabah kalktığımda boğazım başlamış oluyor mesela. Oda da soğuk filan değilken mesela.

Vücut yoksa sinyaller mi veriyor, yaşlılık mı?

Boğazda var sadece başka bir yerde bir şey yok.

 
Burnunuzdan rahat nefes alabiliyor musunuz? Buna bir baktırın. Eğer burun etlerinde şişme vs. varsa gece burundan nefes alamadığınız için ağzınız açılıyordur bu da boğazın direk kurumasına ve tahriş olmasına sebep oluyor. Daha kolay mikrop kapıyor.


  • rahvanatlargibi  (09.04.16 18:36:19) 
Benzer durumdayım. Benzer dediğim 20 yaşında kriptik tonsilitin her ay tekrar etmesinin devamında bademciklerim alındı. 5 yıl boyunca hasta olduğumu hatırlamıyorum. Ama son 1 senedir sürekli faranjit oluyorum. Başlarda yorgunluk, stres faktörlerinin birleştiği zamanlara denk geliyordu. Ama son bir ayda 2. kez olunca doktor alerjiden kaynaklı faranjit olabileceğini belirtti. Sebebini hala tam bilemiyorum ben de.
Çareyi; zencefil, adaçayı tüketimi, tuzlu-karbonatlı su ile gargara, pastil, vitamin desteği ile bulmaya çalışıyorum.
Sorunuza tam cevap olmadı belki ama sözlükte de bir entryde yazıyordu bademcik ameliyatı sonrası faranjit artıyor diye. Belki kaynağı budur. Ama çözümünü hala tam olarak bulamadım.
  • pochina  (10.04.16 00:19:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.