[]

Kisacik Viyana Gezisi? (Bilenler bi el atsa da bilet alsak)

Sabah 8de Viyana tren istasyonuna varicaz, ordan da Prag'a gecicez yine trenle.

Hazir gelmisken 3-5 saat de olsa Viyana meydani falan gorelim diyoruz. Prag treni saat 13'te var bir de 15'te var uygun olarak. Hangisini tercih edelim? Bu aradaki 2 saat bize ne kazandirir? (Metroyla direkt meydana gecicez)

Ayrica kaybettigimiz her saat Prag'dan calacak vs.

Her turlu gorusunuze acigim. Tesekkurler.

(Tabi rota da cizerseniz tadindan yenmez)

 
Hauptbahnhoftan kirmizi Metroya binip stephansplatz a geliyorsunuz, oradan operaya yuruyorsunuz. Sonra operanin onunden mor hatta binip rathaus ve uni ve parlamentoyu goruyorsunuz ve tekrar mor hatta binip operanin duraginda (karlsplatz) kirmizi hatta aktarma yapip tren istasyonuna gidiyorusnuz.

2 saatte daha fazlasi olmaz.

Ama DURUN BU DAHA GUZEL OLDU

Ya da kirmizi metroya binip stephansplatZda iniyorsunuz, orada graben ve kohlmarkt i takip ederek hofburg a cikiyorsunuz. Icinden soyle bi gecip, nature history ve art history muzelerine goz kirpip parlamentonun onune 2 selfie cekmeye geliyorsunuz. Duz devam edip burgtheater ve rathaus binalarini da gorup (rathaus u selfieye sigdirmak zor, vakt kaybedebilirsiniz) biraz devam edip uni binasini goruyorsunuz.
Oradan 1, D veya 71 tramvayina binip opera'nin onunde iniyorsunuz. Operayla selfie cekinip metroya iniyorsunuz, tekrar kirmizi metroya binip istasyona geliyorsunuz.

Opera - istasyon metroyla 3-4 durak, 10 dk bile degil
Istasyon - stephansplatz 5 durak filan, 10 dkdir.
  • kuehles blondes  (09.04.16 14:17:33) 
@kuehles hocam super bi insansiniz :)

O zaman saat 15'teki trene mi alalim sizce? Sabah 8 de orda olacagimiz icin kemiksiz 5 saat falan kaliyor geriye. Bu dediklerinizi yapmaya yeter heralde.

Saat 13'teki tren bizi cok darlar gibi.
  • brkylmz  (09.04.16 14:24:10) 
Illa trenle gitmenjzin bi sebebi var mi? Otobuse baktiniz mi? Bakmadiysaniz (sitesi kiytirik ama saglam firma)
Studentagencybus a bakin.


Neyse 15tekine alirsaniz schönbrunn u ve belvedere yi de distan gorme sansiniz olur bence.
Sabah 8de nereden geleceksiniz? Gecikme ihtimali var mi?


2.plana bunlari katip devam ediyim:

Operanin onune geliyorsunuz 1,D veya 71 tramvayiyla. Sonra asagiya inip yesil metroya biniyorsunuz, schönbrunna gidiyorsunuz. Disarisini gorup, bahcesinin %2-3 unu filan dolanip, agziniz acik bi sekilde metroya geri biniyosunuz. Sonra yine operaya geliyorsunuz, yukari cikip bu kez sadece D tramvayina biniyorsunuz. Belvedere'nin orada iniyorsunuz. Bahcesine ve saraya bakip oradan istasyona yuruyorsunuz.

Arada schnitzel de yiyebilirsiniz. Sizin bileceginiz is o :)

Daha kompakt bir plan yapmam mumkun degil :D
  • kuehles blondes  (09.04.16 14:31:15) 
Hocam venedikten gece treniyle gelicez (obb'den aldik biletleri). Gecen geliste de gecikme falan olmamisti. O zaman vakit baya kisitliydi sadece meydana cikip kiliseyi gorebildik.

O zaman 2. Verdiginiz cevaptaki eklemeleri de ekleyip plana harfiyen uyuyoruz.
  • brkylmz  (09.04.16 14:48:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.