[]

yağmurda stop eden araba

yağmurdan sonra araba neden yolda giderken stop edip kalır?
15 dk kadar çalışmamakta direnir, ondan sonra bir şekilde tekrar çalışır ama sürekli gaz verip rölanti devrine inmesine izin verilmemesi gerekir? (inince stop ediyor çünkü)
ertesi gün herşey normale de dönüyor.
neresi cortlamış bunun?

 
bujiler ıslanıyo olabilir mi?


  • karapolisnas  (08.11.09 11:46:09) 
bilmem ki, oraya kadar gidebilir mi su?
kaputu açınca bir ıslaklık göremiyorum ama, nem falan yapıyor da ben mi görmüyorum ki?

  • domine deyus  (08.11.09 11:59:47) 
daha spesifikleştireyim, araba 97 polo. hani belki kullanan varsa diye.


  • domine deyus  (08.11.09 12:16:11) 
distribütor ü, buji kablolarını ve hava filtresini değiştirin. hava filtresinden motora doğru giden boruları bir gözden geçirin. arada açıklık falan varsa motora su çekiyor olabilir. gerekirse bujileri de değştirin. araba yağmurda başka nedenden stop etmez gibime geliyor. tabi arabanın beyni falan da ıslanıyor olabilir ama çok düşük ihtimal yani. ilginç bu problemi aynı model aynı arabada 3 kez duyuyorum çevremden..


  • metox  (08.11.09 14:00:59) 
biraz daha açayım. :) arabanın motora illa ki su alması gerekmez stop etmesi için. nemli havalarda ateşleme daha zor gerçekleşeceğinden bu bahsettiğim parçalarıdan birindeki ufak bir sorun kuru havada kendini göstermiyor olabilir. fakat nemli havada ateşleme yapamıyordur. ki model eski, parçalar dan biri veya birkaçı muhtemelen yıpranmış veya kullanım ömrünü doldurmuştur.


  • metox  (08.11.09 14:10:19) 
aracınızın elektrik aksamı bir şekilde ıslanıyor ya da nemleniyor ki motor duruyor.
Kontrol edilmesi gereken noktalar ise şöyle, endüksiyon bobini, bujiler ve bağlantı noktaları,distribütör,sigorta kutusu,akü bölgesi şeklindedir.
bu noktaların herhangi birinde çatlak ya da su alma durumu varsa aracınızın motoru durabilir.
  • icemanr  (08.11.09 19:11:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.