[]

laptop sorusu - bebeğe anlatır gibi

şimdi arkadaşlar gerçekten hiç anlamadığım işler o yüzden soruyorum, mesela bu
www.teknosa.com
işlemcisi i5 diye mi fiyatı diğerlerinden yüksek ? Peki laptop alırken buna mı dikkat etmek gerek en çok ? Şöyle ki oyu, iş vb şeyler için yeterli bir laptop istiyorum, nasıl bişey olmalı bunun gibi bişey mi ? Bu www.teknosa.com
yavaş mı kalır ?

 
Evet, alttaki yavaş kalır. Oyun vs. için iki bilgisayar da yetersiz. Teknosa fiyatları öncelikle şişiriyor bunu söyleyelim. Normal değerini vermiyorsunuz bilgisayarın.

Ben işlemcinin o kadar önemli olduğunu düşünmüyorum. Şuanda amd işlemci kullanıyorum, intel ile arada çok fazla fark göremedim.

Daha detaylı yazan arkadaşlar olmazsa mesaj atabilirsiniz.
  • pomknos  (08.04.16 19:28:37) 
nasıl oyunlar? son çıkan oyunlar için yetersiz kalabilirler ama sıradan oyunları basbaya oynatırlar. lol gibi oyunları rahat oynatırlar. grafikler düşük olur vs. evet işlemcisi i5 diye yüksek ama sadece o değil, sınıf farkı gibi düşünün. biri c sınıfı araba diğeri d sınıfı gibi. sadece işlemcisi değil hdd falan da yüksek. bi üst sınıf da i7 veya muadili işlemcili olanlar, daha da üstü oyun ve grafik tasarım vb. gibi işler için özel üretilen laptoplar.


  • icim urperiyor  (08.04.16 19:48:04) 
Teşekkürler arkadaşlar, aslında evet ben genelde eski oyunları seviyorum :)
Sağlam bişey olsun istiyorum. Tavsiyeniz varsa alayım.

  • cy7  (08.04.16 19:50:22) 
İlk gösterdiğin yerine monsterın Abra modelini patlat gitsin. Hazır 3000 civarı bir fiyatta. Genel fp araştırmasını yap tabi.


  • zoque  (08.04.16 20:50:21) 
bunlar pahalıymış. incehesap sitesinden i7'lisini 2277 tl ye aldım...


  • gotic  (08.04.16 20:58:40) 
toshiba asus gibi japon markaları 'nispeten' sağlamdır ama, artık hepsi foxconn'da yan yana bantlarda üretiliyor. içleri de aynı. biraz şans işi yani. 'o ney la' dedikleri packard bell marka laptopum 5. senesinde canavar gibi mesela. bilindik köklü bir marka olması stabilite ve servis açısından avantaj sağlar. casper/exper/grundig vs. kesinlikle almayın.


  • icim urperiyor  (08.04.16 23:16:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.