[]

Elektronik marketlerin rezil halinin nedeni nedir?

teknosa başta olmak üzere genel için konuşuyorum.
düzgün çalışanları tenzih ederim.

internette görünen ürünler "bulunuyor" denilen mağazada bulunmuyor. stokların tükenmesinden bahsetmiyorum, ürün orada hiç satılmamış oluyor veya satılmış ama geçen hafta bitmiş oluyor.Web sitesi ile mağaza stoğu arasında senkronizasyon yok mu? niye böyle şeyler oluyor?

mağazada olan ürün internette görünmüyor. Aaa bu niye görünmedi bu da iyiymiş diyorsun.

elemanlar ellerinde telefonla vakit geçiriyorlar. birisi bir şey soracak da rahatım bozulacak diye ödleri kopuyor.

bunu alayım diyorsun, mesela notebook çantası. bir bakıyorsun mal is pas kir içinde. stokta leş gibi yatmış, çürümesin diye biri akıl etmiş satmayı.
siteye koydukları resimle alakası yok.

 
Internet magazasiyla normal fiziksel magazalar ortak stoga sahip olmak zorunda degiller. Normal magazada olan bir sey internet magazasinda olmali diye bir sey yok yani :/ tedarik sistemlerine bakmak lazim, nasil bir sistemle calisiyorlar bilmiyorum.

Calisanlar hakkinda dediklerinize ise katiliyorum, hem tembel hem de bilgisizler (isini iyi yapanlari tenzih ederim)
  • kuehles blondes  (08.04.16 19:16:34) 
@kuehles blondes bu elektronik marketlerin websitelerinde şu ürünü şu mağazamızda bulabilirsiniz şeklinde ibare var, arkadaş ondan bahsetmiş.

@awd database farklılıkları ürünü satmalarından, değişim için gelmelerinden, 50 çeşit farklı sebebine kadar çeşitlilik gösterebiliyor.

anlık internet database'i ile mağazalarındaki database'i aynı olsa bile, ürün o anda başkasının elinde bile olabilir sen sipariş vermeye çalışırken.

yani başına gelebilecek zilyonlarca farklı olasılık mevcut ama bu dediğin neden düzgün yapamıyorlar sorusuna cevap değil.

yapmalarını gerektirecek bir zorunlulukları yok açıkçası. ha olsa iyi mi olur, gerçekten düzgün senkronizasyonla çok daha verimli çalışabilirler.

çözüm yolu zor bence. orada çalışanlara da bence bir sorman gerekir, onlar sana daha detaylı bilgi verecektir diye düşünüyorum.
  • metket  (08.04.16 20:27:38) 
Kız arkadaşıma doğum günü hediyesi için saç düzleştirici alacaktım Bimeks'ten. İstediğim model mağazada var gözüküyor, gittim anlayışlı bir çalışanla beraber sistemlerinden baktık 2 tane sistemde gözüküyor. Başka biri geldi 2-3 kutuya baktı kalmamış ondan, onun yerine buna bakabilirsiniz diyor. (Benim baktığım model 103 lira, bana gösterdiği model 169 lira) Kasaya gittim, adımı soyadımı sordu, söyledim, soyadımın son harfini genelde %90 yanlış yazarlar, üstüne basa basa söylememe rağmen yanlış yazdığını gördüm. Uyardım düzeltir misiniz yanlış yazdınız diye, yüzüme bakarak sırıtıyor bir şey olmaz fişte yazmıyor zaten diye. Ne işe yarıyorlar acaba orada anlamıyorum.


  • captainimsi  (08.04.16 22:19:58) 
Bu yüzden amazondan alıyorum. Çok pahalıysa da kendi mağazası olan markadan alıyorum. Samsung sony lg siemens bosch apple fakir miele vb. hepsinin kendi mağazaları var. Bu teknoloji marketi olayı türkiye'de olmuyor. Bir tek bilgisayar toplayacaksam Vatan'ı tercih ediyorum o da kişisel tecrübelerimden yoksa orayı da önerdiğim yok.


  • ThomasJefferson  (08.04.16 22:22:29 ~ 22:23:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.