[]

kardesimin askerlik durumu, yardim

baslik icin uzgunum. kardesime bir mektup gelmis askerlik subesinden. "04.02.2016 tarihine kadar son yoklamanizi yaptirmamaniz nedeniyle yoklama kacagi durumunda bulunmaktasiniz" diyor. simdi kardesim 95 haziran dogumlu. universite sinavina hazirlaniyor. kazanir mi bilmem. ne yapmasi gerekiyor? askere gitmek istemiyor su an (ya da hicbir zaman) ama en azindan su an. kendisinin herhangi bir saglik sorunu yok.

sanirim ceza odeyecek? sonra da tecil ettirmesi gerekecek di mi? ceza ne kadar gelir tahmini? ben ogrenci oldugumdan hic ugrasmadim boyle seylerle. o yuzden bilmiyorum pek fazla sey. az bilgimle ve arastirmamla buna ulastim. zamanim da yok bu aralar ki derinlemesine arastirayim. neler ekleyebilirsiniz? dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? tesekkur ederim.

ekleme: ayrica neden yoklama tarihinden 2 ay sonra geliyor mektup? kisi surekli yoklama durumunu takip mi etmeli yoksa ceza odensin diye mi yoklama tarihi gectikten sonra gonderiyorlar?

 
Ceza ödemeyi üniyi kazanana kadar yapmasın ödediği takdirde yeni bir tarih belirleniyor o tarihte yine gbt falan olursa doğru askere. Açık öğretim kassın , iki yıllık kassın bir şey yapsın kazanınca biriken borcu ödemeye gidecek artık ne kadar olacaksa, yeni bir celp tarihi belirlenecek, üni kazandığı içinde bakaya falan olmadan tecil edecek.


  • murder of neon  (08.04.16 00:57:37) 
dogru mu anladim, yoklama kacagiyken tecil ettiremiyor mu?


  • hopeless  (08.04.16 01:41:44) 
Yoklama kaçağı asker kaçağı demek değil.
Üniversiteye kayıtlı olduğum halde böyle bir problem yaşamıştım. Askerlik şubesine gidip 2 dkda hallettim. Size de tavsiye ederim, en doğru bilgiyi ordan alabilirsiniz. Kimseyi tutup kolunda askere almıyorlar, durumunuzu anlatın en yapıcı yolu söylerler.

  • hatunlarin tercih ettigi pic  (08.04.16 01:57:09) 
şubeye giderse 2018 hazirana kadar tecil ederler sanırım. lise mezunlarının 20 yaşından itibaren 3 yıl tecil hakkı var.

yoklama için 19 yaşını doldurduğunda yoklama yaptırması gerekiyor diye bir yazı gördüm. ceza ödeyecek ama kaçaklık süresi 19 yaşından mı yoksa 20 yaşından mı başlıyor tam emin olamadım. 19 yaşından itibaren sayıyorlarsa 800 küsur; 20'den itibaren sayıyorlarsa 200 küsür ödeyecek eğer kendiliğinden şubeye giderse.

askerlik veya vergi gibi konular kişinin kendi sorumluluğunda. 20 yaşına yaklaşan her erkek eger okumuyorsa askerlik yumurtasının kapıya dayanacağını bilmeli.
  • montauq  (08.04.16 01:59:37) 
kolundan tutup askere atarlar, ilk cevapta süreci açıkladım. arih geçtikten sonra kazanılan okul bir halta yaramıyor, siz okurken saçmalarlar ise ''hacı ben okuyorum siz ne saçmalıyordunuz o ara'' dersin o kadar.


  • murder of neon  (08.04.16 11:07:25) 
en iyisi askerlik şubesini telefonla ara, bilgi al.


  • alibaba06  (08.04.16 11:46:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.