bol para kazanmaya bakın.o zaman oldukça saygı göreceksiniz. kimsenin de ne okuduğunuz umrunda olmayacak. bakmayın idealist yazanlara. çok iyi dedikleri bölümleri çok fazla para kazanıldığı için severler, genel olarak.
dünya genelinde bütün üniversitelerin sizin entellektüel ( doğrusu 2 l) birikimize, dünya görüşünüze katkısı yol göstericiliğinden gelir. mikroçiple yükleme yapmaz. daha seçme insanlar nispten daha iyi bölümlerde olduğundan çevrenizden aldıklarınız önemlidir. en büyük katkısı da budur. Gerisi sizin hangi yolları seçtiğinizle ilgilidir.
doğunun bir yerindeki üniversite ile boğaziçi çevre ve olanak açısından da aynı olmayacaktır, örneğin. fakat dediğim gibi yeteneksiz, bilgisiz, dünyadan haberi olmayan insan, her bölüm ve meslekten çıkabilir.
dünyada herşey para üzerine yürüdüğünden, yaşınız ilerledikçe saygının da bunun üzerine kurulu olduğunu daha net göreceksiniz.
saygının kıymetlisi, kimin tarafından gösterildiğiyle ilgilidir. bölümün ya da mesleğin yüzünden saygı gösterecek olanların saygısızlığını da umursamaya gerek yok.
hangi meslek grubu olursa olsun, hangi ülkede yaşarsa yaşasın; dünya coğrafyası, dünya siyaseti, bilim, tarih konusunda yüzde 99 oranında vasat olacaktır.
çok okuyun. çok bilin. çok para kazanın. para, karı koca seçiminde de en etkili kriter olacak.
0