[]

kemik iliği nakli

kemik iliği nakli için uygun verici donör olan veya bu konu hakkında tüm işlemleri detaylı bilenlerin yardımlarına ihtiyacım var.

-verici donör olarak uygun bulundunuz, size tüm işlemler size anlatılanlar gibi eksiksiz mi oldu ?
-daha önceden bilgi verilmeyen ekstra durumlarla karşılaştınız mı?
-işlemler sırasında (eğer çıktıysa) ne tür pürüzler çıktı?
-uygun verici olduğunuz tespit edildiği günden itibaren tekrar test yapılmak üzere kan alınmasından tüm işlemlerin bitimine kadar ne kadar süre gerekti?

olay şöyle; bugün sabah kızılaydan arandım ve (2014 kasım ayında kan bağışlarken kemik iliği donörü olmak için fazladan 1 tüp kan vermiştim) bir hasta için uygun donörün ben olduğumu, istersem hemen gelip test için kan alacaklarını söylediler. bir kaç saat sonra da gelip 4-5 tüp kan aldılar. 2 aylık test sürecinden sonra işlerin daha da ciddileşip işlemleri başlatacaklarını söylediler. tabi hem telefonda hem de kan alma sırasında nakil öncesi aşı yapılacağı, nakil yöntemleri gibi konular da detaylı anlatıldı ama o ilk aramadan beri kafamı toparlayamadım için kafamda bir çok soru işareti var.

işlemlerin yapılması için sık sık alanya'dan antalya'ya gidip gelmem gerekecek.şuanda hem sınavlara çalışıyorum(hadi sınavlar zaten 2 aya biter) hem de turizm sektöründe çalışıyorum, sezon yakın zamanda açılıyor.isteğim sıkışık zaman diliminde çıkabilecek sorunları şimdiden öğrenip hazırlıklı olmak ve bir an önce tüm işlemleri tamamlamak.

ve son olarak(taşlanmadan önce); korkmuyorum,çekinmiyorum ve nakil için asla isteksiz değilim.nakil için 10/10 uyumluluk sağlayıp da kaçarak 8 yaşındaki bir kız çocuğunu yalnız bırakacak değilim.
bu işlemleri bilenlerden daha detaylı bilgiye ve kafamı tam olarak toparlamaya ihtiyacım var.
yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

 
Sozlukte guzel bir entry vardi bu surecle ilgili. Sadece tup vermek yetmiyor, soyle soyle yapmaniz lazim o yuzden paraniz ve zamaniniz yoksa insanlara bosuna umut olmayin diye

Sorularinizin cevabini bilmjyorum ama biri o entry'yi bulabilirse o kisiyle iletisime gecebilirsiniz
  • la noix  (07.04.16 22:49:16) 
10/10 tutmuş. Yani nakil yapılacak kişiye tamamiyle uygunsunuz. Nakil yapıldıktan sonra tutmama ihtimali var ama 10/10 büyük talih.
Sizi yürekten tebrik ediyorum. Bir kişinin yaşamasına umut olması için belki de biraz fedakarlık yapabilirsiniz.
Size 5 gün boyunca aşı yapılacak ve bu 5 günün sonunda kemik içindeki kök hücrelerinizin kanınıza çıkması sağlanacak. Sonra da kolunuzdan bir iğne ile kök hücreleriniz bir makine yardımıyla toplanacak.
  • hayde bre  (07.04.16 23:19:48) 
Mobildeyim editleyemiyorum. Çok büyük ihtimalle 4-5 saate kemik iliğini vermiş ve hastaneden ayrılıyor olursunuz. Bunun size herhangi bir olumsuz etkisi yok. Hiç bir şekilde korkulacak ve çekinilecek bir yanı yok. Herkesin başına gelebilen bir hastalık. Lütfen duyarsız olmayalım. Vereceğiniz bir tüp kan işe kemik iliği veritabanına kayıt olabilirsiniz. Bir kere kayıt olduğunuz zaman vermek zorunda değilsiniz. Dilediğiniz an vazgeçebilirsiniz.


  • hayde bre  (07.04.16 23:25:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.