[]

amazon.co.uk'tan alınan ürünün iki kere karttan çekilmesi

amazon'dan 34 pound'a bir kitap aldım geçenlerde (geçen ayın 20'si gibi elime ulaştı). fakat kitabın kargoya ulaşmasından önce posta kodumla ilgili bir sıkıntı oldu. onu düzelttikten sonra shipping'e verdiler kitabı. şimdi kredi kartı ekstremi kontrol ederken fark ettim ki kitabın ücretini iki kere almışlar benden. amazon'dan yaptığım ilk alışverişti bu ama hüsran oldu açıkçası. amatörlüğümden de olabilir gerçi ama yok yere de 150 lirayı sokağa atmak istemem tabii. böyle bir durumda tam olarak nasıl hakkımı aramam lazım? ilgileniyor mu amazon bu tarz aksiliklerde? problemi ispat etmek benim sorumluluğum mu yoksa kendileri fark ederler mi mail filan atınca ilgili yerlere? biraz bilgilendirebilirseniz sevinirim.




 
Banka Garanti mi ?


  • Mcfly  (07.04.16 20:58:12) 
Help -> contact kısmından durumu anlatın iade edeceklerdir. En başarılı müşteri desteği amazon'da. O yüzden korkulacak bir şey yok.


  • fuzzy olmak istemistim  (07.04.16 20:58:16) 
yapıkredi world card.


  • jack of hearts  (07.04.16 21:08:06 ~ 21:17:26) 
durumu açıkça anlatan bir mail yaz kendilerine, canını sıkma, hemen ilgilecekler seninle.

bir şey ispat etmek zorunda değilsin, hesaplarını kontrol etmelerini rica et, kontrol sağlandıktan sonra sana ister gift card olarak istersen de kredi kartına iaden gerçekleşecek.

olmaz ya, olur da ''böyle bir şey görünmüyor'' derlerse o zaman eksterni mail atarsın.

birde kimi zaman bu ekstreye iki kere yansıması bankanın hatası olabiliyor. öncelikle bu işlemin gerçekten olup olmadığını bankanla görüşüp, onayla.
  • air  (07.04.16 21:43:55) 
Yukardakilere ek. Alışveriş sipariş edince hesabından parayı çekiyor. Sonra kargolanınca o günki kurdan parayı çekiyor. İlk çektiği parayı geri yatırıyor. İlkini provizyona alıyor kredi kartında limit var mı yok mu diye kendini garantiye alıyor. Amazonda sıkıntı olmaz her türlü sorun çözülür


  • intihar etsem de kendime gelsem  (07.04.16 21:47:25) 
olayı tam olarak anladım şu an şikayet panosunu okuyunca. millet hep "vay ben prime üyeliği almadım da benden niye para çekiyorsunuz?" diye isyan etmiş şunun gibi:
www.amazon.co.uk

kontrol ettim ekstreyi bir daha. hakikaten de free olarak sundukları amazon prime'ı ücretlendirmişler. bunun da ücretlendirmesi 79 pound'a (330 tl) denk geliyormuş. adamlar kitabın bedelini zaten çekmişler yani 150 tl civarı, onun üstüne de free süresi bitince 330 tl'lik yıllık prime üyeliği kesilmiş onayım sorulmadan. full refund hakkım varmış neyse ki hizmetten hiç faydalanmadığım için. iptal ettim ve bir mail yolladılar…

"As you requested, your Amazon Prime membership has been cancelled. Since you haven't used your Prime membership benefits, you'll get a full refund of £79, which should be processed within 5 to 7 business days. Please note, this doesn't include your bank’s processing time. You’ll see this amount credited on your next statement."

bakalım. yatar para umarım gelecek ay.
  • jack of hearts  (07.04.16 21:54:35 ~ 22:12:47) 
geri ödüyorlar.


  • KaraSakall  (07.04.16 22:00:51) 
Prime üyeliği başltırken ilk aydan sonra pra alırım diye söylüyor.
Ama amazon müşteri memnuniyeti konusunda çok iyidir. Merak etmeyin paranız yatar. Hesapta görünmeme durumunda bankanızdan kaynaklı problemdir.

  • oz suser  (07.04.16 23:35:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.