[]

bilgisayar donanimindan anlayan arkadaslar

diyelim ki bir bilgisayarin ekran karti piyasadaki en iyi ekran karti.

1- ama islemci cag disi. bir oyun yuklendiginde karsilasilan durum ne olur?

2- islemci idare eder ama ram cok az, bu durum ne olur?

 
1-darboğaz

2-donar, işlemler gecikir
  • freetakilir  (07.04.16 01:55:35) 
yani cagdisi dediysem, ayni anakartta calisabilecek en uc iki bilesen diyelim.

oyunu actigimizda olan ne olur yani, fps mi duser? bir de darbogaz ne oluyor?
  • bohr atom modeli  (07.04.16 01:59:28 ~ 02:00:00) 
birinde 12 şeritli yolda 12 araba gidiyor ama sen 4 şeritli yoldan 12 araba götürmek istiyormuşsun gibi oluyor.

edit: evet fps düşer. işlemci ekran kartı fiyatının bi oranı vardı ona göre alınıyordu neydi unuttum hatırladığım kadarıyla "işlemci ekran kartı fiyatının 2 katı olmalı" veya "ekran kartı işlemcinin fiyatının yarısı olmalı" gibi bişeydi. buradan söyleyeceklerdir.
  • freetakilir  (07.04.16 02:08:04 ~ 02:09:49) 
tesekkurler arkadaslar.


  • bohr atom modeli  (07.04.16 02:10:07) 
@yadigar

hayır hatta işlemci iyiyken ekran sorun olmayabilirken (daha az olurken) işlemci kötü ve ekran kartı iyiyse bu daha çok hissettirir darboğazı. bu daha büyük bi sorun yani. ama yinede parçayı bilmeden net bir şey söylenmez.
  • freetakilir  (07.04.16 02:11:55) 
freetakilir'in dediği CPU TO gpu ratio yaklaşık 170/230 şeklinde ifade ediliyor. bu oran da 1,5 katı gibi bir orana tekabül ediyor ama bu olmazsa olmaz bir şey değil. bu orana yakın olması cost effective performans için öneriliyor.


  • goodz  (19.10.16 19:42:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.