[]

tek başına viyana seyahati / tavsiyeler, öneriler

merhaba, temmuz'da viyana'ya bir konferansa gideceğim katılımcı olarak (25/k). bir arkadaşım benimle gelmeyi çok istiyordu, tarihle ilgili sıkıntı çıktığı için gelemiyor.

- viyana'da akrabalarımız var, evleri merkeze çok uzak değilse ve o tarihte oradalarsa onlarda kalmayı düşünüyorum. uygun olmazsa şehir merkezinde tek kişilik oda tutmayı planlıyorum paraya kıyıp. hostellerde 6 kişi aynı odada kalmak, ortak banyo bana göre değil gibi.

- tek gidecek olmak, konferansın ilgi çekici oturumlarını takip edebilmek için iyi olacak, mesela sabah gezip, sonra gidip bir oturum dinleyip, ardından gezmeye devam etmeyi planlıyorum. çok mu yorucu olur?

- belli başlı gezilecek müzeleri, parkları, vs. belirledim ama ne kadar vakit alır tahmin edemiyorum. bir müzeye yarım gün gider mi?

- tek başına seyahatle ilgili önerileriniz var mı? dil sorunum yok, 7 yıldır istanbul'da yaşayan birisi olarak güvenlik konusundan da çekinmiyorum. sadece sağlıkla ilgili bir durum olursa diye endişeleniyorum (akrabalar da o tarihte orada olmazsa, tam tatil zamanı çünkü)

- viyana'yla ilgili mutlaka gör, git, yap dedikleriniz var mı? bir akşam için opera veya konser bileti almayı planlıyorum mesela.

- salı gidip pazar dönmeli 6 gün kalacağım.

 
1- ucretsiz iptalli booking simdiden bak/rezerve et. Cok yogun olabiliyor. Akrabanda kalman kesinlesirse iptal edersin. Ayrica akrabanda gece filannrahatca eve girip cikabilecegine emin misin?

2- bunu ancak kendin bilebilirsin. Beni kessen yoruldum demem seyahatte, 20000 adimdan asagisini zor atarim mesela.

3- hangi muze olduguna bagli. Mesela sanat tarihi muzesi (kunst historisches museum) rahat en az 3-4 saat alabilecekken, schönbrunn max 2 saat surer.

4- zaten seyahat saglik sigortan olacak, endiselenmeni gerektirecek bi durum olmaz.zaten tum saglik personeli ingilizce konusuyor. Cok acil bisey olursa, alrabanlar da olmazsa acarsin bi duyuru,'viyana'da yasayan baya bi duyurucu var anladigim kadariyla. (Biri de ben zaten)

5- sen kendi listene neleri yazdin ya da daha once avrupada nereleri gordun, nelerden hoslanirsin vb bilmeden buna cevap vermek mumkun degil.
Ama sakin mozartnkiyafeti giymis tiplerden bilet filan alma, bi arkadasim almis, kic kadar salonumsu yerlerde siradan orkestralarla yapilan turist konserleri dedi. Memnun kalmamis. Operaya ya onceden ayiracaksin niletini ya da ayakta bilet alacaksin.

6- konferansla birlikte oldukca ideal bi sure.
  • kuehles blondes  (06.04.16 21:34:18) 
@kuehles blondes cevaplar için çok teşekkür ederim.

- gece çok geç eve gideceğimi sanmıyorum, çünkü hem çok dağıtmalı bir eğlence anlayışım yok hem de onu istediğim zaman burada yapıyorum. yine de tam kararımı vermedim ama, maddi olarak çok cazip geliyor tabii. ücretsiz iptalli seçenekler çok mantıklı.

- vizesiz gideceğim için seyahat sigortası zorunluluğum yok, yine de her ihtimale karşın yaptırmak mı lazım? isviçre vatandaşıyım.

- şu an belirlediklerim schönbrunn, stephansdom, groß-rad, leopold museum, kunsthistorisches museum, otto wagner pavilion, ulusal kütüphane, hunsertwasser haus/museum, mumok, naschmarkt, architekturzentrum, bir de mutlaka görmek istediğim yapılar var (mimarım). başkalarının hazırladığı, kenti yürüyerek deneyimlemek için birkaç harita var, onlardan birini seçeceğim. benim öneri olarak istediğim aslında daha çok turist rehberlerinde yer almayan, orada yaşayanların bilebileceği etkinlikler, kahve içmek, yemek yemek için yerler, vs.
  • gmzo  (06.04.16 21:51:08) 
o, uclu konserlere mutlaka gidin. opera, bale ve klasik muzik oluyor.

bedava bisiklet kiralanabiliyor. once kredi kartiyla kayit oluyorsunuz. bir saat icinde park yerine birakirsaniz ucretsiz. bu sekilde biz hep bedava kullandik. yalniz aklinizda olsun, birakmayi planladiginiz yerde bosluk kalmadiysa, baska yere gitmek gerekiyor. bu yuzden ucagini kaciran var midir bilmiyorum ama cok tehlikeli bir durum olabilir.
*bisikletle ters yone girmenin cezasi 100 euro, ona da dikkat edin.
  • bir varmis bir yokmus  (06.04.16 21:58:54) 
1- ucretsiz iptalli yap bence de :) 2-3 gun kala iptal edilenlerden olsun. Son anda bile fikir degistirebilirsin boylece.

2- bizde gebietskrankenkasse ler var, onlardan sigortaliysan "europäische versicherungskarte" gibi bir seyimiz oluyor, onla yararlanabiliyoruz tum avrupada. Isvicredeki staatliche versicherung a sor ya da privat versichert isen sirketine sor.
Ama istanbulda yasiyordun galiba, sgk tam gecerli degil. (Aslinda sgk mudurlugune gidip bi form doldurabilirsin, avusturyayla anlasma var. ben buradaki gkk ile aslinda turkiye'de sigortali gibiyim ama dedigim gibi once hem burada hem de tr de sgkda onaylatmam lazim.)
Bence nolur nolmaz alin. Daha yeni arkadasim zehirlendi, sigortasini uzatmamis. Kilise hastanesine goturduk de ucretsiz baktilar anca. Almayabilirlerdi de.

3- groß-rad dedigin riesenrad sanirim. Yani bence cok espirisi yok ama gorunce karar verirsin tabi :D alti ustu dev bi donme dolap :D

Etkinlikler icin bildigim bi sayfa yok ne yazik ki, fscebooktan buluyorum/ arkadaslar soyluyor/afislerine denk geliyorum vb.
ama tarzina gore -hala tam anlayamadim, cici bici biri misin, yoksa solcu mimar mi ya da alternatif takilan mimarlardan filan mi.. Ona gore bisuru yer soyleyebilirim.

Herkese hitap edebilecek olarak:
Kleines cafe, kaffee alt wien, mon ami, cafe kafka, cafe espresso, charlie p's irish pub, molly darcy's irish pub, tel aviv beach, adria wien, motto am fluss cafe, centimeter, cafe liebling, brass monkey, cafe phil, neni am naschmarkt vb.

Guzel bi schnitzel icin plachutta (wollzeile) ya da plachuttas gasthaus zur oper veya gasthaus pfudl. Zum alten fassl, haas beisl vb.
Tafelspitz, gulasch vb iyi yemeklerdir.

Otto wagner e ilgin varsa rechte ya da linke wienzeile uzerinde wagner'in jugendstil cepheli tasarladigi binalar var.

Bir de biraz sapa kaliyor ama aslinda gitmesi cok kolay olarak: kirche am steinhof (otto wagner kirche) yaz google'a, bul, ilgini cekerse ona da gidebilirsin.

Tatli olarak: cafe schwarzenberg turistik ve pahali olmasina ragmen kesinlikle tavsiye edebilecegim bi wiener kaffeehaus. Tatlilari bu kadar mi guzel olur. En guzel apfelstrudel burada. Denedim, onayladim :D cafe centralin icine bi bak, dolan. Oturmana degmez, cok bozdu. (Ciddiyim)

U6 metro hattinin ve u4 un duraklari da otto wagner tarafindan dizayn edilmis. Uni. Wien in ana binasina gitmelisin bence bir de.

Ne cok yazasim gelmis.
  • kuehles blondes  (06.04.16 22:11:15) 
Bir müzeye yarım günden fazla bile gider yav, ben müze gezmekten bi sürü yere gidemedim. Büyük ve gidilesi yerlerin hepsi birbirine yakın değil. Mesela daha merkezde, karlsplatz civarında falan olucaksan nehir kenarı ve lunaparklı yere gitmen zor, belvedere tarafı bile zor. Ne tarafta olucaksın ona göre ufak bi rota çiz kendine.


  • snape i başından beri tanırım  (07.04.16 01:01:17) 
Bence snape i pek dinleme :) (kotu anlamda demiyorum, alinma ^^)

Karlsplatz dan lunaparka gitmen 10 dk metroyla (4 durak) belveredeye ise yuruyerek 15 dk surer, illa tramvay dersen de 10 dk yine. (D tramvayi)

Yine karlsplatz dan schönbrunn 15 dk civari metroyla, naschmarkt yuruyerek 5 dk filan.
Stephansdom 1 durak, opera 2-3 dk yuruyerek.

Karlsplatz - Oper diye gecer aslinda metro duragi, 3 metro hattinin ve onemli yerlere giden butun tramvaylarin kesistigi yerdir diyebilirim.
Hundertwasserhaus da yine karlsplatzdan 20-25 dk surer tramvayla (tabi ufak tricklerle daha bile kisa surer, bunun icin qando isimli appi yukluyoruz tabi)
  • kuehles blondes  (07.04.16 01:10:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.