1- ucretsiz iptalli yap bence de :) 2-3 gun kala iptal edilenlerden olsun. Son anda bile fikir degistirebilirsin boylece.
2- bizde gebietskrankenkasse ler var, onlardan sigortaliysan "europäische versicherungskarte" gibi bir seyimiz oluyor, onla yararlanabiliyoruz tum avrupada. Isvicredeki staatliche versicherung a sor ya da privat versichert isen sirketine sor.
Ama istanbulda yasiyordun galiba, sgk tam gecerli degil. (Aslinda sgk mudurlugune gidip bi form doldurabilirsin, avusturyayla anlasma var. ben buradaki gkk ile aslinda turkiye'de sigortali gibiyim ama dedigim gibi once hem burada hem de tr de sgkda onaylatmam lazim.)
Bence nolur nolmaz alin. Daha yeni arkadasim zehirlendi, sigortasini uzatmamis. Kilise hastanesine goturduk de ucretsiz baktilar anca. Almayabilirlerdi de.
3- groß-rad dedigin riesenrad sanirim. Yani bence cok espirisi yok ama gorunce karar verirsin tabi :D alti ustu dev bi donme dolap :D
Etkinlikler icin bildigim bi sayfa yok ne yazik ki, fscebooktan buluyorum/ arkadaslar soyluyor/afislerine denk geliyorum vb.
ama tarzina gore -hala tam anlayamadim, cici bici biri misin, yoksa solcu mimar mi ya da alternatif takilan mimarlardan filan mi.. Ona gore bisuru yer soyleyebilirim.
Herkese hitap edebilecek olarak:
Kleines cafe, kaffee alt wien, mon ami, cafe kafka, cafe espresso, charlie p's irish pub, molly darcy's irish pub, tel aviv beach, adria wien, motto am fluss cafe, centimeter, cafe liebling, brass monkey, cafe phil, neni am naschmarkt vb.
Guzel bi schnitzel icin plachutta (wollzeile) ya da plachuttas gasthaus zur oper veya gasthaus pfudl. Zum alten fassl, haas beisl vb.
Tafelspitz, gulasch vb iyi yemeklerdir.
Otto wagner e ilgin varsa rechte ya da linke wienzeile uzerinde wagner'in jugendstil cepheli tasarladigi binalar var.
Bir de biraz sapa kaliyor ama aslinda gitmesi cok kolay olarak: kirche am steinhof (otto wagner kirche) yaz google'a, bul, ilgini cekerse ona da gidebilirsin.
Tatli olarak: cafe schwarzenberg turistik ve pahali olmasina ragmen kesinlikle tavsiye edebilecegim bi wiener kaffeehaus. Tatlilari bu kadar mi guzel olur. En guzel apfelstrudel burada. Denedim, onayladim :D cafe centralin icine bi bak, dolan. Oturmana degmez, cok bozdu. (Ciddiyim)
U6 metro hattinin ve u4 un duraklari da otto wagner tarafindan dizayn edilmis. Uni. Wien in ana binasina gitmelisin bence bir de.
Ne cok yazasim gelmis.
0