[]

Kedi Problemleri

Çok şeker bir bebeği evlat edinmeye çalışıyoruz. 10 aylık dişi bir kedi.Bugün evimize gelişinin 4. günü. Bazı sorunlarımız var ve anlamaya çalışıyoruz. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu arada kabul ederse ilk kedim olacak.

Veterinerden aldık. Odtü'de yaralı bulunmuş. Okumuş hayvan yani :). Burnundaki yarası tedavi edilmiş ve iki hafta önce de kısırlaştırılmış. Bize 1 hafta bir deneyin dediler. Aldık getirdik eve.

1. Çok korkak. Bazen kendini sevdiriyor bazen hiç yaklaşamıyorum bile. Fakat şu ana kadar hiç tıslamadı. Kafasını çevirip, uzaklaşmaya çalıştığı an yaptığımız şeyi anında bıraktık. Yani tıslamasına hiç izin vermedik. İlk gün bulunduğumuz odaya hiç gelmiyordu. Şimdi ara sıra geliyor ama temkinli yine bir yerlere saklanıp, gözetliyor.

2. Hiç sesini duymadım. Miyavlamıyor, mırıldanmıyor. Sevdiğimiz zaman guruldanması dışında tek bir ses çıkardığını duymadım.

3. Bazen bizi gözetliyor. O zaman gözlerinin harekete odaklandığını anlıyoruz. Kulaklarını da test ettim. Sesin olduğu tarafa dönüyorlar. Fakat hiç oyun oynamıyor. Biz evde yokken belki camdaki kuşlara falan atarlanmıştır ama onu da bilemiyorum. Çoğunlukla saklandığından da karakterini tam olarak çözemiyorum.

4. Yemeğini yiyor, suyunu içiyor. Kakasını yapıyor. Kum içine yapıyor, eve pislemiyor ancak pazar normalken pazartesi ishaldi. Salı daha katıyken, çarşamba yine ishaldi. İshal olduğu zamanlarda kabın etrafına pisliyor. Yine aynı odada kalıyor pisliği ama kum kabının kenarları ve yerleri pisletiyor.

5. Temizliğe çok önem veren bir insanım. Evi temiz tutmaya çalışıyorum ama çok tüy döküyor. Taramamıza izin vermiyor. Neyse ki elektrik süpürgesinden korkmuyor :). 5-6 adım önünde denedim merakla inceledi.

Belki de ev hayvanı olmak istemiyordur, bilemiyorum. O yüzden deneyimli arkadaşlara soruyorum. Hayvana işkence etmek istemiyorum. Tek istediğim mutlu olması. Mesela kuyruğu hiç havada değil, kaka yaparken kumunu deli gibi sağa sola fırlatıyor, bize yaklaşmıyor, oyun oynamıyor. Ona nasıl yardımcı olabilirim? Teşekkürler.

 
Merhaba. 6 yillik arastirmaci kediciyim.
Kediniz 10 ay boyunca disarida yasam surmusse eve alismasi zaman alacaktir ama muhakkak alisacaktir. Kumuna yapmasi bile alistigini gosterir.

Size alismasi icin onu yas mamalarla cildirtin. En sevdigi yiyecegi kesfetmeye calisin. Ki buyuk ihtimalle konserve mamaya deli olmayan kedi gormedim.

Ish mevzuuna gelince... Kaliteli bir mama kullanin. Mama degisikligi yapmayin. Probiyotik verin yogurt falan.

Ic parazitini yaptirin. Bagirsak enfeksiyonu olabilir antibiyotik kullanin.

Son olarak. Ona veda etmeyin.
  • iki arada bir derede  (06.04.16 19:23:20) 
*Ishal mevzu


  • iki arada bir derede  (06.04.16 19:24:08) 
Doktoru mamaya alışmaya çalışıyor dedi. Tam götürmeye hevesleniyorum, düzeliyor. Sonra azıcık korkuda yine başlıyor. Zaten alışma evresinde olduğundan evden çıkarıp iyice depresyona sokmak istemiyorum. Ama cumartesi götürmek zorunda kalacağım, çünkü dış parazit aşısı kalmış. İç paraziti vurmuşlar.


  • ayiyasamaratansomonbaligi  (06.04.16 19:41:16) 
Merhaba :) disarda buyudugu icin bu davranislari normal, zamanla isinacaktir size. Hic miyavlamayan sadece guruldayan bir suru kedi var hic endiselenecek bir durum degil :) sizi izlemesi tanimaya calistigini gosteriyor, size alisip rahat ettigi zaman oyun oynamaya baslar yaninizdayken de. Klinikteyken verilen mamayla simdi sizin verdiginiz mama farkliysa bu mama degisiminden dolayi ishal olabilir cok da normal bir durumdur cumartesi gunu gittiginizde diski muayenesine gerek gorecek bir seyden suphelenmezse hekiminiz muhtemelen bir simbiyotikle bile hemen toparlanacak bir ishaldir uzulmeyin. Tuy konusunda onemli olan mucadele azmidir :) kedi tuy doker. Iyi bir beslemeyle bu minimuma iner ama yine de az da olsa doker. Tuy toplama taraklari, evdeki esyalardan tuy toplamak icin yapiskan bantlar, elektrik supurgesi, giysiler ve diger yikanabilir seyler icin camasir kurutma makinesi cok iyi is goruyor. Zamanla her sey bir rutine girecek korkmayin.


  • ben butun cbnce dizilerini izliyorum  (06.04.16 21:16:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.