[]

Dis hekimlerine soru: iyilesmeyen fistul

ön dislerimden bir tanesi (bana gore solda olan 1numara) yamuktu, tel takildi, teller cikinca tekrar one firladi, o arada kuzenimin kafasi carpti,dis catladi, kokunde kist olustu, cerrah apikal rezeksiyon yapti, disin rengi karardi. Bunun uzerinden 10-11 yil gecti. O sure icinde donem donem disin arkasindan acilan delikten iceriye renk maddesi koyup beyazlattilar.
1.5-2 yil kadar once artik bu one firlamis disle gezmeyeyim diye dis hekimine gittim. 1numaralarin ikisi birden kesilip lamina yapildi. (Problemli olan 1 numaraya laminadan once fiber post uygulandi) laminalardan birkac hafta sonra dayanilmaz agrilarin ardindan, problemli olan 1numaranin uzerinde dis etinde bir fistul olustu, icinden iltihap ve kan akmaya basladi. Agri gecti. Fiber postu ve laminalari yapan hekimle konustum, bir cene cerrahina gitmemi onerdi. Ozel bir universitenin cene cerrahisi ana bilim dali baskani prof tarafindan panaromik rongen incelemesi sonucunda tekrar ameliyat yapildi. Yillar once yapilan apikal rezeksiyonun duzgun yapilmadigini soyledi. Kontrole gittigimde dikisleri aldi, hicbir sorun olmadigini, cok temiz baktigimi soyledi. Ameliyat sirasinda kemik tozu koydugunu, zamanla akintinin azalip gececegini soyledi. Fakat durumda hicbir degisiklik olmayinca birkac ay sonra arayip soyledim. Zamanla gececegini soyleyip acikcasi pek de umursamadi. Yaklasik 1 bucuk yildir her gun o fistulun ucunu patlatip yine kan ve iltihap akmasini saglayarak yasiyorum. Patlatmadigimda fistulun ucu once sivilce seklinde, sonra daha da buyuyerek dolmaya devam ediyor, dudagimi kaldirmaya baslayinca mecburen yine uzerine bastirip veya igneyle delik acip patlatmak zorunda kaliyorum.

Bu olayin ortaya cikisi fiber post ve lamina uygulamasi sonrasina denk geldigi icin yillar onceki apikal rezeksiyonun kotu yapilmis olmasindan ziyade baska bir sorun var diye dusunuyorum. Bosu bosuna tekrar boyle bir ameliyatin acisini cektigim icin cok uzgunum. Daha baska nereye gidebilirim onu da bilmiyorum cunku oneriler dogrultusunda, en iyi yer diye dusunerek o hastaneye gitmistim. Hayat boyu bu fistulle yasamak istemiyorum.

Bunun sebebi nedir, ne yapmak gerekir, kime gitmek lazimdir gorus ve onerilerinizi rica ediyorum.

 
Sehir istanbul


  • ben butun cbnce dizilerini izliyorum  (06.04.16 17:24:44) 
bir endodontiste gitmenizde fayda var. kanal post yerleştirilirken dişin delinmiş olma ihtimali (küçük bir ihtimal) var. dişin 2ye bölünmüş (vertikal kırık) de olabilir. zorlu tedavi aşaması var, genelde çekime gidiyor ama kurtulan dişler de var.endodontist çözer olayı.
eğer hiçbir sorun yok derse periodontiste git. diş etinden kaynaklı olma ihtimali de var

  • koybasigillerden  (07.04.16 18:20:14) 
Cok cok tesekkurler :)


  • ben butun cbnce dizilerini izliyorum  (09.04.16 22:41:08) 
Sorunlu dişe yönelik tomografik inceleme ile kesin sorun anlaşılacaktır, @koybasigillerden'in dediği gibi kırık var mı yok mu vs. diye.

Çok fazla iyileşen fistül ve devasa lezyonlar var, sorunun kökeni bulunursa tedavi edilme olasılığı çok yüksek ancak kırık varsa kırık hattına göre yorum yapacaklardır. İyi bir endodontiste gidin + 1
  • neferkitty  (09.04.16 22:45:17 ~ 22:45:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.