[]

laptop alacam ama...

alamıyorum. çünkü internetten bakıyorum. birinin ak dediğine diğeri ..k diyor. biri birine "çok ısınıyor" diyor, biri diğerine "çok ses çıkarıyor" diyor. hangi markayı alacağımı şaşırdım. toshibe mı, dell mi, hp mi, fujitsu siemens mi? aklımda konfigürasyon var ama marka yok. fiyatı çok da önemli değil ama ortalama 1500 ytl civarında olursa iyi olur. beni 2 sene götürsün yeter.

ayrıca autocad, solidworks, catia gibi programları rahat çalıştırsın..

genelde toshiba övülmüş internette.
ama ben fujitsu siemens laptolarını soracağım? nasıl oluyor bunlar?

bir de internetten almak ne kadar doğru? ölü piksel, arızalı parça vb.. gibi şeylerin yaşanması olabilir değil mi? böyle bir şey olsa geri göndermek olsun, garanti olsun çok kastırır herhalde.

 
buraya bir bak: www.cbox.com.tr
almak istersen de şuraya bakıp telefonlarını alıp bir ara, (benim tecrübem) iyi adamlar: www.soylubilgisayar.com

not: Cbox'ların süsü püsü pek yok, ama fiyatları ile donanımlarını diğer markalarla kıyasla. Bildiğim kadarıyla ufacık bir problem dahi yaşadığında ürünü değiştiriyorlar.
  • laugh  (02.08.07 16:48:13) 
toshiba'sı olan 3-4 arkadaşımın hepsi birden fandan illallah diyor bilmem tesadüf mü?bok atmak gibi olmasın ama :) birisi tövbe dedi artık, servis falan da sorun halloldu diyor ama nafile.açılmıyo bile laptop 10 dakkada fıs.şimdi tesadüf mü bunların hepsi yoksa cidden var mı toshibalarda böyle bi olay?

bu arada ben dell kullanıyorum, tavsiye ederim.çok sessiz.
  • vampyria  (02.08.07 16:54:30) 
abi ne berbat bir şey. karar veremiyorum. herkes bir şeyi övüyor, diğerini yerden yere vuruyor :)


  • sorusoranadam  (02.08.07 17:06:44) 
1.5 yıldır 256mb(bağımsız)geforce ekran kartına sahip asus kullanıyorum.gerçekten çok memnunum.geçen bayramda kardeşime asus almaya gittik.hızlı sistemde istediğimiz modeller kalmamıştı.bu durumda kardeşim kafayı hp'ye takmış olduğu için çift çekirdekli bir hp pavillion aldık.kasası çok hoş bir modeldi.cihaz daha ilk ay pil sorunu yaşadı.stand by konumunda pili 45dakka ancak gidiyordu.servise götürdük laptopu herkes şikayetçi.internette de bi sürü şikayet var.hatta ilk aldığımızda dvd sürücünün sağ tarafta olduğunu görünce çok garipsemiştim.fareyi ilk önce sağa çekiyosun dvd'yi takıp tekrar eski yerine.böyle bir firma bu ufak ayrıntıyı nasıl düşünemiyor ilginç doğrusu.kardeşim şimdi yemin etti hp almam diye.gerçi elektronik cihaz bu bozulabilir ama biraz da insanlara kulak vermek gerekiyor.ben ilk alırken forumdonanımhaber,forumdarkhardware gibi kaliteli forumlarda çok araştırdım.o süreçte elene elene asustan başka birşey kalmamıştı alacak.autocad 2007 ve 3dmax programlarını çok rahat bir şekilde kullandım.bence orda bi sorun çıkmaz ama profesyonel grafik,tasarım diyosan o zaman ekran kartını önemseyeceksin.benim hoşuma giden bir marka da packard bell.incelemedim ama bu cihazı da merak ediyorum açıkçası.fujitsu almanı kesinlikle tavsiye etmiyorum.siemenste çalışan arkadaşlarım bile siemens almadılar.bir de dolar çok uçuyor.sen iki ay önce fizibiliteye başlasaydın $=1.25'ken canavar gibi asusu 1700lere kapatmıştın 2hafta önce.2hafta sonra aynı cihaz 2000mi olur üstümü olur bilmem.bugün çıktı bi ara ve 1.28de durdu.1.5 olursa çok zarar edersin.bir de 4çekirdekli yeni bir platform çıkacak diyorlar.gerçi onların çekirdeği de platformu da bitmez beklemek nereye kadar.

ek: her yazılan yazıya sataşan tipler umarım bu yazıya da sataşmazlar.çok geriliyorum çünkü.burası forum değil sonuçta.umarım bu cevap sana faydalı olmuştur sorusoranadam.
  • hepi kro  (02.08.07 21:29:38) 
valla millet kotu motu demis ama 4 aydir core2duo t5600 (1.83 ghz), 1 gb ram, 256 mb geforce go 7600 ekran karti ve 17 inc monitoru olan bir fujitsu siemens kullaniyorum. oyun oynayabilecegim bisey olsun diye almistim ve delicesine memnunum. hatta kendisine asigim bile diyebilirim. her bi boku var, bi kizilotesi yok o da olsun o kadar. tabi daha cok yeni ileride bozulur mu eder mi bilemem ama dedigim isinma problemi butun diger laptoplar arasinda ortalama hatta dusuk degerlerde diyebilirim. bu sicakta hayvan gibi oyunlar oynayip hem islemciyi hem ekran kartini saatlerce zorluyorum herhangi bir cok isinma sonucu sacmalama yada kapanma yapmiyor. ekrani nefis parlakligi var, renkleri guzel. arada sirada ekranin tepki suresinin biraz yavas kaldigini hissetigim oluyor ama rahatsizlik verici dereede degil. tek sorun pil takiliyken aleti prizden calistirirsan ekran parlakliginda dusus oluyor neden bilmiyorum. butun fujitsu siemensler boyle. ben de alet elektrige bagliyken pili cikartiyorum o yuzden.


  • jupiterianvibe  (02.08.07 22:50:32) 
derdinizi çok iyi anlıyorum. ben de yılbaşından itibaren laptopları araştırmaya başlamış mart ayı gibi artık sinir krizleri geçirmeye başlamıştım. sonunda DELL' de karar verdim(hem de hiçkimsede olmayan spesifik bir model). yaklaşık 4 aydır kullanıyorum, hiçbir problem yaşamadım gayet memnunum. darkhardware, donanimhaber gibi forumlara uğrayabilirsiniz, orda belli başlı model sahiplerinin kurduğu sözde dernekler var. herkes birbirine çok yardımcı oluyor.
neyse konuyu saptırmayayım, DELL markasını da göz önünde bulundurun derim naçizane.
bir de son olarak 9-lion bataryalar bir tek DELL de var diye biliyorum ben. 4saat kafadan gidiyor. başka sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım.
  • indeed  (02.08.07 23:14:55) 
  • kezman  (03.08.07 00:01:19) 
genel kanının aksine 1.5 yıl fujitsu siemens'in bir modelini kullandım ve bana problem çıkartmadı. işin ilginci yenileyeceğim diye sattığım arkadaşta da bir problem çıkarmadı hala ki tam 2 yıla tekabül ediyor bu zaman dilimi. neyse diyeceğim o ki kimsenin lafına kanma git gözünü karart al bir tane. toşiba iyidir ama fan sesi yüksektir. dell iyidir ama ısınıyor diyorlar ben kullanmadım ve kasası hantal gözüküyor gözüme. hep aklımda asus var benim böyle kaliteli ve sorunsuz notebooklar görmedim. kim sorarsa sorsun tavsiyelerimde hep gözünü karart beğendiğin bir şeyi al diyorum. ben alacak olsam asus alırım ama zevkler ve renkler tartışılmaz. sonuçta alacağın ürün elektronik illaki belli bir zaman sonra sorun çıkaracaktır. önemli olan ürünle beraber geçirdiğin zamanı en etkin olarak kullanabileceğin bir ürün.

monster'i çok övüyorlar bir incele istersen. asus gayet iyi bir marka, sony tuzlu ama çok estetik ve kullananlar memnun, dell de yılların notebook markasıdır yani. hp'ye gelecek olursak ben hiç sevmiyorum kasasını da dizaynını da ağır traktör gibiler ve forumlarda kullanıcılar pek iyi yorumlar yapmıyorlar.
  • atrin  (03.08.07 13:20:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.