[]

ev sahibinin kiracı tahliyesi

1 mayıs 2016 da kontratım bitiyor, ev sahibi bana 7 nisan itibari ile çık diyebilir mi ? Kontrat bitimine ne kadar süre kalmalı yani bana çık demesi için yasal olarak ?




 
kanunen ev sahibi, kira sözleşmesinin bitimine dayanarak kiracıyı tahliye edemez. tahliye davası açabileceği haller sınırlıdır. mailinizi verin özelden. bir müvekkile sunduğum memorandumu size de mail atayım. içiniz rahat etsin.


  • pomolilik  (06.04.16 12:09:47) 
diyemez.


  • sta  (06.04.16 14:00:25) 
iş yasalar içinde kalacaksa en az bir ay önce size bildirmesi lazım, noter yoluyla.

ama yasadışı olacaksa evi basar seni atarlar dışarı ki yapılmayacak bir şey değil.
  • ada meltemi  (06.04.16 15:58:38) 
1 nisandan önce sana yazılı ihbar gönderirse evi boşalt diye, sözleşme bitiminde boşaltman gerekir evi yasal olarak.(standart kira sözleşmelerinde böyle bir madde var)

yani geç kalmış gibi görünüyor.
  • victum  (06.04.16 16:09:16 ~ 16:09:44) 
Sözleşme bitiminden 3 ay öncesine kadar, yazılı olarak ve "geçerli bir sebep belirterek" size çık diyebilir. Bunun dışında çıkartamaz, sözleşme otomatik olarak yasal zammıyla yenilenir.


  • Abdurrahman  (06.04.16 16:12:25 ~ 16:13:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.