[]

telefondaki hafıza kartı bozuldu

ne olduğunu anlayamadım. telefonum "çektiğim fotoğraflar karta kaydedilsin" şeklinde ayarlıdır. önce karta kayıt yapmamaya başladı ama o saate kadar çektiğim fotoğraflara girebiliyorum. yüklü müzikleri de çalıyor. yani okumada sıkıntı yok. daha doğrusu kısmen yok. dosya yöneticisinden girip bakınca dosyaların bir kısmı görünüyor, bir kısmı görünmüyor. bazılarının adı böyle bi tuhaf görünüyor.

dedim acaba telefondan cryptolocker virüsü falan mı yedik? şimdi bilgisayara takıp bakayım, fotoğrafları falan kopyalayayım diyorum ama cryptolocker varsa bilgisayarı da elimize vermesin. içindeki fotoğrafları alabilirsem iyi olur. çok çok zorunda değilim ama silmek de istemem.

ne yapayım? bilgisayara takayım mı, nasıl yapayım?

 
telefonu arkadaşının bilgisayarına vs taktıysan virüs bulaşmış olabilir. Yalnız bence virüs değil, kartın arızalanmak üzere. cryptolocker dosya adlarını değiştirmiyor, sadece dosya uzantılarını değiştiriyor.

"Gizli dosyaları göster" dedikten sonra kartındaki bütün verilere ulaşabilirsin. silinen olsa bile recuva, get data back vs herhangi bir recovery programı ile geri kurtarırsın.

Bilgisayara tak ama "auto run" kapalı olsun, "gizli dosyaları göster" aktif olsun, "bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" seçeneği deaktif olsun. Şerefsiz virüsler dosyaya klasör ikonu atıyor, gidip yanlışlıkla tıklayabiliyorsun. Bu saye exe,com, bat, scr vs gibi direkt çalıştırılabilir uzantıya sahip bir dosya varsa yanlışlıkla tıklamazsın.
  • kimlanbu  (06.04.16 10:10:15) 
şimdi bir tablete taktım, resimler de müzikler de açılıyor. ama lost.dir diye bir klasör vardı, μost.dir olmuş. içinde bi tane oyun yüklü andro diye klasör vardı, o da μndro olmuş. zaten o oyun da açılmaz olduydu telefonda. sadece iki tane klasörün adı μ (mü simgesi) ile başlar olmuş.

ama resimler müzikler falan gözüküyor da, açılıyor da.
  • kibritsuyu  (06.04.16 10:56:20 ~ 10:56:51) 
standart virüs işi, kök dizinin içinde ne var ne yoksa abuk bir klasöre atar, kök dizine autorun.inf yerleştirir, klasör isimleriyle aynı adda exe dosyaları üretir.

eğer çalıştırılabilir dosya varsa virustotal.com'a gönderip bir sonuçlara bak.
  • kimlanbu  (06.04.16 11:19:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.