[]

Evde hayatta kalmalık yemek önerileri

Bir süreliğine de olsa bir eve çıktım. Devamlılığı olan.

Aileyle kalırken günde her öğün için en az 2 çeşit yemek yiyordum. Belki gereksizdiy bu tarz bir beslenme, fazlaydı vücut için. O tarz bir şey de yapamam zaten şu an kaldığım yerde.

Gnü kurtaracak , fazla para ve zaman almayacak şeyler öneriler istiyorum.

Mesela bir kaç tane 1 kilo yeşil mercimek alıp aynı anda hepsini pişirip akşam ve kahvaltıda yemek gibi. Ama tek öğün zararlı olabilir.

Mesela makarnayı sadece suda kaynatsam yağ vs uğraşmasam lezzetten başka ne eksği olabilir, yağın doyuruculuğunu da katmazsak hesaba?

Tenceye mercimek, buğday atıp kaynatıp bir süre sonra blenderdan geçirmekhepsini mesela.

Beklemekteyim tavsiyeleri.

Özgürlükçü ve sömürüye karşı druşum olduğumdan veganım bu arada.

 
Faşist ve Totaliter bir insan olduğumdan ötürü adana kebap yerim bende sıklıkla. Vegan olduğunu belirt gerekli tabi, ama bir insanın kendi reklamını yapması kadar leş bir şey yok bence. Duyar kasan ekşici mode on.

Makarna al bol bol haşla, patates iyidir, kızartması haşlaması vb.
YUmurta her öğrencinin fiks menüsü.



İnternette arayarakta rahatça bulabilirsin gerekli tarifleri
  • KaraSakall  (06.04.16 09:44:48 ~ 09:47:49) 
Valla veganlık zor iş. Anne evinde 2 çeşit vegan yemek çıkıyodu ama şimdi kendi başına her yemeği vegan yapıp gerekli gıdaları alabilmek için mutfakta biraz uğraşman gerekiyor.

Öte yandan bahsettiğin şeyler yemek değil lapa olur, 1-2 kere zorla yer sonra tiksinir bırakırsın. Yağsız makarna belki yenebilir, ama onu da sosla falan tatlandırman lazım işte. Vegan ve senin anlattığın basitlikte bir hayat kurtarıcı yemek düşünemedim şu an aklıma gelirse yazarım.
  • ambrosia  (06.04.16 09:45:52) 
@karasakal oha adam vegan demiş yumurta tavuk göğsü diyosun


  • ambrosia  (06.04.16 09:46:39) 
jasdhas :D eleman veganım diyor siz yoğurt diyorsunuz :D

neyse, veganlık zor zanaat. takdir ediyorum irade meselesi.
internette falan güzel vegan tarifler var. facebook sayfalarında da var ayrıca. kendi sütünü bile yapabilirsin badem ile.
  • mrtkbl  (06.04.16 10:00:52) 
bakliyat ve tahıllar senin ilacın. öyle yağsız tuzsuz makarnayı 1 hafta bile yiyemezsin sürekli halde.

en iyisi haftalık yemek planları yapmak. bozulmayan, 2-3 gidebilecek yiyecekler iyidir.

- kuru fasulye ve nohut geleneksel usulle çok lezzetlidir. haftanın 2-3 gününü kurtarır rahatlıkla.

- haftanın bir günü sebzeli bulgur pilavı yapabilirsin. hem çok besleyici hem de çok lezzetli ve pratik. 1-2 gün de o gider.

- 1 gün istiridye mantarı kavurup biber ve soğanve zeytinyağıyla onu yiyebilirsin. pahalı dediklerine bakmayın, beşiktaş pazarında kilosu 10 lira. en az 3 kere yemeğini yapabilirsin. porsiyonu 3 liraya gelir.

- istediğin her türlü sebzenin yemeğini blendar ile yapabilirsin. kara lahana, havuç, mısır, brokoli mercimek vs vs ne aklına gelirse.

- tek başına doyar mısınız bilmiyorum ama salatalar yapabilirsiniz çeşitli soslarla. vinigret sos salatayı yalnız da çok lezzetli yapabiliyor.

- nohut'un çeşitli şekilllerde kullanıldığı özellile arap mutfağının lezzetlerine bir bakabilirsinizç özellikle falafel ve çeşitli türden humuslar da yapmayı öğrenince bir alternatif olur sizin için.

- zeytinyağlı yapılan her türlü yeşilfasulye, patlıcan,enginar,pırasa vs sebze yemekleri de geleneksel yemek kültürümüzde epeyce yapılan alternatifler. annenizden tarifleri alıp yaparsınız işte.

- vegan beslenecekseniz yazdan kurutulmuş sebze ve meyveler de oldukça kurtarıcı olur kış boyunca sizi. bu yaz o anlamda hazırlık yapabilirsiniz.
  • dahili meddah  (06.04.16 11:17:46) 
Makarnanın hammadesinde yumurta yok mu yahu ?

Organik özel olanları da hayli pahalı diye biliyorum.

sabır diliyorum
  • kint  (06.04.16 11:36:37) 
önerilerim;

nohut, barbunya ve beyaz fasulyeyi çokça haşlayıp birer seferlik olarak buzdolabı poşetlerine paylaştırarak dondurucuda saklayabilirsin. sonra çıkartıp yemek, humus, piyaz şekillerinde yapabilirsin.

aynı şekilde taze fasulye, bamya, ıspanak, semizotu gibi taze sebzeleri ayıklayıp, yıkayıp bölerek dondurucuya atarsın.

patatesi de soyar dilimleyip poşetlere ayırıp dondurucuya.

sonra akşam mesela fasulyenin birini çıkarttın 10 dk.da yemek haline gelir. yanına da bir pilav ya da makarna yaparsın istersen.
  • kakao  (06.04.16 11:49:56) 
www.veganyemekler.com
Standart zeytinyağlı yemekler. Aklına takılan bir durum olursa mesajlayabilirsiniz. Ben de kansız besleniyorum.

  • quanche  (06.04.16 12:02:08) 
Durumun veganlığa uygun değilse yani zaman ve maddi olarak bi süre vejeteryan takıl en azından yemekleri senin istediğin gibi yapıp önüne koyan birini bıuuncaya kadar..öbür türlü yoğurt yumurta tereyağ vs olmadan çok zor,sağlığından da olursun..mercimek buğday blender falan uç hayaller bi süre sonra yapmaktan da yemekten de sıkılırsın tavşanım bile hep maydonoz yemiyodu sıkılıyodu..


  • sonadora  (06.04.16 13:12:51) 
Öncelikle kimse senin veganlığının nedenini sormamış, ay şu veganların veganlığının nedenini mutlaka cümleye sıkıştırmalarından bayılacağım.

Zeytinyağlı yemek yap, üç gün yersin. Salata da olur.
  • nice tnetennba  (06.04.16 13:22:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.