[]

Vatandaşlık Bilgisi Sızıntısı: Bize Etkisi Ne Olur?

ya arkadaşlar,

büyük bir olay değil mi bu? thanksgiving ile başlayan sitede (eksisozlukte var linki) isim soyisim girince her şey çıkıyor. benim kapı numarama kadar. annemin, ailemin.

ya borçlu olsam manyağın birine, ya herif beni bellese, kavgaya karışsam, manyak birinin eski sevgilisi olsam, ne bileyim, binlerce olasılık. sadece isim ve soyisim girerek herkesi bulabiliyorsun.

inanılmaz abi, inanılmaz.

bu devletin çivisi çıktı.

 
hiçbiri olmasa, masum masum evinde otursan bile bankalarda, telekom şirketlerinde adına açılan hesaplar...


  • ethros  (06.04.16 09:06:44) 
Neyse ki Anne kızlık soyadı yazmıyor. Tek tesellim bu.


  • teknikekip  (06.04.16 09:08:56) 
@teknikekip, nolacak abi, anne kızlık soyadı küçük bir araştırmayla bulunur, facebook kullanmayı bilsen yeter.


  • aradaki uzaklik  (06.04.16 09:16:36) 
Bulunması zor gibi geldi bana. Annem facebook kullanmıyorsa ne olacak? Ya da ben erkeğim.


  • teknikekip  (06.04.16 09:18:10) 
Bankada , telekom sirketlerinde hesap acilmasi icin nufus cuzdan fotokopisi lazim diye hatirliyorum, ortaya cikan bilgilerde nufus cuzdandaki her bilgi yok. Sallayip yalan bir nufus cuzdani olusturabilirler belki. Hangi bilgileri sisteme giriyorlar, anlasilir mi bilmiyorum.

Borc takmamak lazim :) insanlari cok zorlamamak lazim. Facebook uzerinde tartissan bile evini bulabiliyor artik.

Belki boylece toplumsal saygi ve huzur artar. :)
  • ilkdefa  (06.04.16 09:19:54) 
nüfus cüzdanı seri no soruyorlar banka hesap kitap işleri için.


  • cekilmis gayfe  (06.04.16 09:23:58) 
Bu bilgiler zaten 2010 yılında çalınan ve el altından satılan bilgilerdi.

Neler olabilir kısmını gördük : sizi emniyetten, savcılıktan arıyoruz diye dolandırdılar...

Telefonda kimseye güvenmeyin + kesinlikle bilgilerinizi vermeyin. Karşıdaki VOIP'le istediği numaradan arıyormuş gibi gösterebilir. Bankadan arıyorum, teyit için anne kızlık soyadının 2. ve 3. harfi derse, sen de verirsen problem...
  • kartallar yuksek ucar  (06.04.16 09:36:14) 
günlük hayatta en büyük sıkıntısı adres güncelse kolayca kapıya dayanmalar olur. yoksa zaten sağa sola sürekli kimlik fotokopimizi bırakıyoruz. ama tabii inanılmaz ve skandal.


  • freya  (06.04.16 09:37:10) 
herhangi bir şekilde isminizi bilen ve husumet yaşadığınız kişi, en iyi ihtimalle evinizin önüne arabasını parkedip evi gözetlemek suretiyle, en kötü ihtimalle kapınıza kadar gelip sizi dövmek suretiyle bu bilgiden faydalanabilir.

verilebilecek zararların sonu yok. gerçekten talihsiz bir şey.
  • prodeq  (06.04.16 09:52:05) 
bende açılmıyor site, nasıl açabilirim bilen var mı?


  • peggy  (06.04.16 09:54:00) 
50'den fazla sonuç çıktığında ilk 50 gösteriyor, sonraki sayfaya falan geçiş yok mu? ben mi bulamadım?


  • animalman  (06.04.16 10:31:49) 
Hiçbir şey olmaz. Yani senin hangi bilgilerini verirse versinler senin onayın imzan teyidin vs olmadan kimse seninle ilgili bir işlem yapamaz. Yani öyle adına banka hesabı açılmaz gsm hattı alıp kullanılmaz birisi senin adına kredi çekemez işyeri kuramaz vs. Onun dışında alacak verecek davan varsa ya da psikopat bir eski sevgilin varsa, bunlar olmadan da zaten her türlü ulaşabilir sana. O nedenle rahat ol, hayatına kaldığın yerden aynı şekilde devam et.


  • angelus  (06.04.16 10:35:54) 
@sour kat.cr adresinden indirebilirsin torrentten.


  • cekilmis gayfe  (06.04.16 10:48:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.