[]

Gebelik ihtimali ilac kullanimi

Esim mide bulantisi, kisma, ishal vb sikayetler icin hastaneye gitti. Doktor bakteri kapmissin ishal icin sunu, bakteri icin bu ilaci kullan falan dedi.

Iyilesmeyince bir daha gittik. Beta hcg istedik. 2-5 cikti deger. Kucucuk de olsa gebelik ihtimali var ama sorun degil ilaclari kullan dedi.

Dayanamadik, 2 gun sonra bir beta hcg daha istedik. Bu sefer de 38,9 cikti deger.

Saniyorum ki bir aksilik olmazsa baba olacagim :))

Fakat bu 3-4 gunde kullandigi ilaclar sikinti olur mu ki?

 
Doktor değilim. Benim de gebeligim adetime 10 gun kala ısrarla istediğim betahcg değerinin 8 çıkması ile başlamıştı.

O sırada 39 derece ateş ve 65 crp değeriyle (max.5 olmasi gereken) hastaneye yatirilmistim. Hiçbir seyim yokmuş bruselladan salmonellaya kadsr aradilar. sanırım vücut bebeğe tepki vermiş.

Baslangicinda Bana da sinuzit demiş antibiyotik vermişlerdi. O zaman arastirdigimda gebeligin bu dönemindeki ilaç sigara alkol kullanımının olumsuz etkilemediğini okumuştum.
Gebeligin bu kadar erken safhasında pek cok kadın farketmeyip bu tip kimyasallara maruz kalıyormuş.

Tebrik ederim :)
  • balik kraker  (06.04.16 03:46:11) 
benim de arkadasim hamile oldugunu bilmediginden gebeligin ilk 10 gunu falan galiba baya baya sigara icmis, belki alkol de kullanmistir, fakat cocuk 2 yasinda turp gibin masallah, anne de 30- 35 falan yasindaydi yani ona ragmen hicbir sorun olmadi.


  • mavicorap  (06.04.16 05:16:58) 
  • balik kraker  (06.04.16 08:45:30) 
öncelikle hayırlı olsun.

sie önerim, gebelik boyunca bu tip soruları telefonla sorup tatmin edici cevaplar alabileceğiniz bir kadın doğum doktoru bulmanız. buradan gelecek cevaplarla yetinmemenizi öneririm. eğer ankara'da ikamet ediyorsanız yeşillendirin, eşimin doktorunu önereyim size.
  • babilbaligi  (06.04.16 09:24:08) 
Geçmiş olsun ve hayırlı olsun. B hcg değerinin kontrolü gerekli öncelikle. Gebeliğin gidişatının kesinleşmesi adına bir kan testi daha yaptırmanızı tavsiye ederim.

Eşinizin kullandığı ilaçları yazarsanız daha sağlıklı cevaplar verebiliriz; ancak tahmini söylüyorum. Kullandıkları metpamid, flagyl, diafuryl üçlüsü olabilir.
Bunlar gebelik kategorisi b olan ilaçlardır ve sorun yaratma ihtimalleri çok azdır. Ancak flagyl i kullanıyorsa da bırakmasını tavsiye ederim, ilk trimester/3 aylık dönemde olmasa daha iyi :)
  • aylakadam  (06.04.16 13:36:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.