[]

rot-balans ayarı.

ne zaman yapılması gerekir?

arabanın teknik işlerinden pek anlamıyorum. yavaş yavaş öğreniyoruz. kışlık lastiklerin havası indiği için yaklaşık 2 ay önce ustaya gittim. dedi ki, bir rot-balansa baktır, lastikler yenmeye başlamış. 2012 üretimiymiş lastikler de üzerinden anladığım kadarıyla.

şimdi yazlıkları taktıracağım. bu işle birlikte rot ve balans ayarına da baktırmak mantıklı mı? yoksa lastiklere özel bir işlem mi bu?

 
20 dakika sürer topu topu, yazlıkları taktırırken baktır mutlaka.


  • baharat  (06.04.16 01:48:12) 
rot ne bilmiyorum da balans yuksek hizlarda direksiyon titreyince yapiliyor cunku tekerlerde bir dengesizlik oluyor.


  • bohr atom modeli  (06.04.16 01:56:51) 
yani evet, kabaca biliyorum onu. gerçi bazıları atıyorum "her 5.000'de yapılması gerekir" gibi şeyler de söylemiş.


  • sanat guresi  (06.04.16 02:00:27) 
oyle bir sey yok ya, o genelde cukura falan cok girince oluyor. jantlarin yamulmasiyla falan alakali. duzgun kullandigin surece problem olmaz diye dusunuyorum.


  • bohr atom modeli  (06.04.16 02:03:33) 
mesela direksiyon düz iken lastikler tam anlamıyla düz değilse rot balans gerekir. aslında ben hangisi rot hangisi balans bilmiyorum. çukurlara çok girip çıkıyorsan, kullandığın yollar bozuksa senede 1 kez rot balans gerekiyor ama aracına göre değişir bu.


  • false pretension  (06.04.16 02:35:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.