[]

Çalınan Macbook

Erkek arkadaşımın Macbook'u çalındı, Mac'imi Bul açıktı, bilgisayar Internet'e bağlandığında yerini görebileceğiz, bilgisayar kilitlenecek ve kullanılamaz durumda olacak. Fakat benim merak ettiğim bu bilgisayar kullanıcı kilidi de varken Internet'e nasıl bağlanacak? Apple'dakilerin söylediğine kilitlenme komutu verildiği için bu bilgisayarın kullanılması hiç bir şekilde mümkün değil, formatlanması için de Internet'e bağlanması gerekiyor.

Bu konuda bilgili olanlar durumu bir aptala anlatır gibi anlatabilir mi? Tam olarak süreç nasıl işiyor, tamam Internet'e bağlandığında yerini göreceğiz ve kilitlenecek falan da bilgisayar Internet'e nasıl bağlanabilecek ve gerçekten Internet'e bağlanmadan formatlanmasının bir yolu yok mu?


 
support.apple.com

Buraya bir göz atın derim, gayet açık anlatılmış.
  • Beherit  (05.04.16 22:59:25) 
@Beherit Sanırım sorumu yeterince net ifade edememişim, Apple'ın sayfasında yazanları okudum, bilgisayar çevrimiçi olduğunda yerinin belirlendiğinden bahsediliyor ama benim merakım nasıl çevrimiçi olabileceği...


  •   (05.04.16 23:05:28) 
@Beherit in belirttiği sayfada yazıyor:

Mac'im kapalı veya çevrimdışıysa ne olur?
Mac'iniz kapalı veya çevrimdışı olsa bile Mac'imi Bul özelliğinin bilgisayarınızın yeri bulunduğunda bildirimde bulunmasını veya Mac'inizi uzaktan kilitlemesini ya da silmesini sağlayabilirsiniz. Bu işlemler Mac'iniz yeniden çevrimiçi olduğunda gerçekleştirilir. Mac'iniz çevrimdışıyken Mac'imi Bul'dan Mac'inizi kaldırırsanız istekleriniz iptal edilir.
  • cirkinkizyokturazvotkavardir  (05.04.16 23:08:30) 
Apple da nasıl bilmem ama kablolu internet yani ethernet girişinden bağlantı yapılırsa oturum açmadan internete bağlanabilir. Bazı programlar işletim sistemi yüklenmeden ağ iletişimi sağlayabilir. Mesala ağdan kurulum yapılan backup programları gibi.


  • demirKamil  (05.04.16 23:09:22) 
çevrimiçi olunca kilitlenebiliyor olabilir mi acaba?


  • sutlu nescafe  (05.04.16 23:11:00) 
geçmiş olsun öncelikle.

guest mode açık mıydı acaba bilgisayarda? eğer açıksa ordan wifi ile internete bağlanabilirler.

format atmak için internete bağlayabilirler. bilgisayar açılırken cmd ve r tuşlarına basılı tutarsanız recovery menüsü açılır bu ekrandan wifi ile internete bağlanılabilir bu durumda da bilgisayar kilitlenecektir zaten.

internete bağlamadan da format atılabilir ama yine bilgisayar internete ilk bağlandığında kilitlenecektir.
  • 10032007  (05.04.16 23:14:33) 
Öncelikle yanıtlarınız için teşekkür ederim. Bu süreç içinde cihaz hala online olmadı ve kilitlenmedi. Bilişim Şube polisleri cihazı takip edebilmek için cihazınızı keşke kilitlemeseydiniz, kullanmasına izin vererek takibini sağlardık diyor. Bu henüz etkin olmadığı için kaldırmak mümkün mü, kaldırmak ne kadar doğru bilemedim. Apple yetkili servisi seri numarasını bildirerek cihaz için çalıntı bildirim sistemi olmadığını söylüyor. Bazı forumlarda da şarj aleti için bile gitse ürün seri numarası isterler buradan ürünün çalıntı olduğu ortaya çıkar vs deniyor. Bu konuda kafam karışık başka bir servise gitmeyi düşünüyorum ama kendi sitelerinde de başka bir yöntem olmadığını açıkça belirtmişler.

Geçen gün kadıköyde bilgisyaar alım satımı yapan bir dükkanda bana seri numarasının kolaylıkla değiştirildiği bu sekilde değişim olursa mac'imi bul ile bulmanın imkansız olduğunu söylediler. Böyle bir şey mümkün olabilir mi?

Böyle bir durumda ancak bilgisayarın üzerindeki izler, arkasındaki seri numarasından tesbitinin mümkün olabileceğini söylüyorlar.
  •   (08.04.16 00:03:20) 
Olayın gerçekleşme anı ve şekli, eksisozluk.com
Tek başına çalışanlar dikkatli olsun...

  •   (15.04.16 12:26:08) 
mesela artık daha farklı düşünüyorum.

eskiden isterdim ki en basit hırsızlık olayında bile, tecavüzcüler gibi ceza verilsin.
(özlelikle eve girilen hırsızlıklarda)

ama bu şerefsizlerin şu soğukkanlı tutumlarını gördükçe daha farklı düşünüyorum ya.

tecavüz, pedofili, hırsızlık (boktan bi ciklet hırsızlığı bile olsa) suçları yargılanmadan direkt öldürülmeyi hakediyorlar. şu herif mesela montuna koyup kapıdan çıkarken, kapının önünde biri kafasına silah dayayıp öldürse öyle hafifleyeceğim ki.

çünkü o 4-5 milyarlık cihaz, belki başkalarının on milyarlarca liralık cihazını çalacak.
belki o cihazların içinde insanların tüm hayatını adadığı dosyalar olacak?

gerçekten öldürülmeliler ya. her türlü hırsızlık. direkt, yargısız.
  • tchuck  (15.04.16 12:44:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.