[]

mülakat sonrası teşekkür maili

iyi geçen mülakatlarınızdan sonra falan teşekkür maili atıyor musunuz ik'ya? atıyorsanız ne yazıyorsunuz?




 
hiç o kadar yalaka olamadım, atmıyorum.


  • devilred  (05.04.16 14:45:49) 
yok artık. ne kadar yalamacı br milletiz.


  • VickVickyVale  (05.04.16 14:45:53) 
di mi? ben de şimdi gezerken gördüm çok yapmacık bir şey yaa. dedim sadece ben mi atmıyorum da olmuyor. yalnız değilmişim neyse ki


  • cokponcik  (05.04.16 14:47:14 ~ 14:47:47) 
oha böyle bir şey olduğundan dahi haberim yok. o neymiş ya


  • naberabi  (05.04.16 14:47:42 ~ 14:48:01) 
mülakat içeriği ve niteliği önemli hatta sayısı.
o yüzden kendi içinde çok değişkenleri olan bir konu, ona göre davranmak lazım.

  • Absinthe75c  (05.04.16 14:50:23) 
atmadım, atılmaz bence.
zaten bir iş başvurusuna 100 kişi başvuruyor. en ucuzunu bulana kadar herkese bakıp bakıp yolluyorlar. mail attığınızda muhtemelen "bu kim amk" deyip geçeceklerdir.

insanlık öldü, mail atılmaz.
  • yanginmerdiveni  (05.04.16 14:50:53) 
Bazı kuruluşların kültüründe mail atmazsan öküz addediliyorsun ve teşekkür etmezsen doğrudan "Bu insan kibarlık bilmiyor" diye işe almıyorlar. Sadece teşekkür maili atanlar arasından seçebiliyorlar.

Genelde firmalar bu şekilde değil. Kültüre göre ya görüşmeden sonra ya da gelen haberden sonra mutlaka görüştüğüm kişiye teşekkür ederim.
  • aychovsky  (05.04.16 15:05:44) 
Türkiye'de işe alım süreci "en az paraya en çok iş yapanı nasıl buluruz" mantığıyla geçtiği ya da en azından böyle hissettirildiği için, İK çalışanları da çok büyük oranda ne iş yaptığı belli olmayan, kafası çalışmayan insanlar oldukları için böyle bir maile "yalakalık, ohaa" tepkiler geliyor, gayet de normal.

Ben Türkiye'deyken böyle cevap verirdim ama şimdi Finlandiya'da iş görüşmelerine gidiyorum, karşılıklı olarak şirkete uyuyor muyum, onlar benim beklentilerime uyuyor mu, takım arkadaşlarım kimler olacak, uyar mıyız bilmem ne, insancıl bir görüşme geçiyor. Gergin gittiğiniz bir mülakattan rahat ayrılırsanız ya da ne bileyim görüşmeyi yapan kişinin kendinizi anlatmanızı kolaylaştırdıysa, neden teşekkür edilmesin? İK dediğin kişi de aslında her gün işe giden, doğru kişiyi seçme sorumluluğu olan, her gün millet nerede okumuş, nerede çalışmış gibi sıkıcı hikayeleri tekrar tekrar dinleyen biri.

"Bugün mülakatta kendimi iyi ifade edebildiğimi düşünüyorum, pozitif yaklaşımınız yardımcı oldu. Süreçte devam etmeme kararı alınsa bile mülakatta kendimi ifade edebilmiş olmayı önemsiyorum. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim."

Gayet güzel bir mesaj, eğer gerçekten böyle düşündüğünüz bir mülakat geçirirseniz de yalakalık falan değil. Genelde hisler karşılıklı oluyor zaten. Dediğim gibi Türkiye'de çok nadir bu, yurt dışında yaşayanlara referans olsun.
  • of dream and drama  (05.04.16 15:08:51 ~ 15:11:15) 
ilk defa duydum oha dedim


  • basond  (05.04.16 16:09:49) 
Bence atma, atınca kimse sana "oha kesin bunu alayım ne kibar insanmış" demeyecek.


  • bfm  (05.04.16 19:09:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.