[]

Bireysel silahlanma hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ülkenin son zamanda ki durumu belli. kimseye güvenmemeye başladım artık. adalete zaten güvenim yok. dün adanada iki kişi öldürüldü mesela boştan yere. maganda kesim zaten ruhsatsız felan bi şekilde bunu ediniyor. ben yasal yollardan eğitimini de alarak bir silah edinmek istiyorum(ilerde hemen şimdi değil) sizin bu konuya bakış açınız nedir acaba?




 
silahlanmaya karşı değilim ancak şöyle bir durum var silahı alıp evde kasada kilit altında tutacaksan o iş olmaz. belinde taşıman lazım ki amacına uygun olsun. ama belde taşıyınca da sen silahı çekersen karşıdaki seni vurur. garip gurup işler


  • ayiadam  (05.04.16 10:58:46) 
bireysel silahlanma hiçbir şeyi düzeltmeyeceği gibi, daha da boka götürür, ölümler ve sorunlar daha da artar.


  • loveinaflipbook  (05.04.16 10:59:09) 
belimde taşımayacağım ancak gene de bulunmus istiyorum. dışarda zaten kavga eden bi insan değilim. ama herifler oturdugun eve gelip vurabiliyor seni. böyle de değişik bi memlekette yaşıyoruz


  • genc irisi  (05.04.16 11:03:35) 
zorunlu hal ve bazı mesleki durumlar haricinde pek olumlu bakmiyorum.
düşmanın olmasa bile riski var.

  • 1adam  (05.04.16 11:03:36) 
"silahlanmak" kısaca gidip bir yerden silah almak değildir. en geniş anlamıyla silah "bulundurmayı" bilmek lazım.

örnek olarak, gidip bir tabanca al, kenarda dursun diye birşey yok. onun haftalık, aylık, yıllık bakımlarını yapman, parçalarına ayırıp yağlaman gerekiyor. bunları biliyor musun? bunları yaparken kaza çıkmayacağına garanti verebiliyor musun?

onun dışında silahı tutmak, ateşlemek kısaca kullanma kısmı da var. silahın emniyet ayarlarını, mermiyi namluya sürmeyi, geri çıkarmayı, silahın ağırlığını ve en önemlisi geri tepmesini nasıl yöneteceğin çok önemli. nişan almak, birden fazla atış yapmanın gerektirdiği duruma girmek ve en önemlisi karşı tarafta da silah varsa bir çatışmaya girmek çok zor şeyler. bunlara alışkın değilsen sırf mermi sesinden ve geri tepmeden korkup silahı bi tarafa atıp kaçarsın. kaçarken de arkadaki seni vurur, öyle kalırsın.

bütün bunlar teferruat değil aksine aldığın silahın beraberinde getirdiği sorumluluk ve durumlar. bunların bilincinde olmak lazım. ortam kötü olmasına rağmen bireysel silahlanmayı desteklemiyorum.
  • eindaclub  (05.04.16 11:09:23) 
2 adet tabancam 2 adet tüfeğim var. Şimdi öncelikle silahların hem kendisi, hem resmi işlemleri belirli miktarda para gerektiriyor, bu para yılda 2-3 bin lirayı bulabiliyor. Bir de en başta harcadığın para var tabi, ortalama bir tabanca resmi işlemleriyle beraber 4-5 bin tutuyor, seviyeyi yükseltirsen bu 15-20 binleri de bulur.

Bir de alıp kullanması var, eğer şehirde yaşıyorsan poligonlara gitmen gerek. Fiyatlar ortalama kendi mermini kullanacaksan atış başı 1 lira, onların mermisi ise 3 lira falan oluyor. (Yasal yollardan mermi satın alma sınırı yılda 200 mermi) Yani silah sahibi olacaksan kısa vadede en az 5-6 bin lirayı gözden çıkarman, kullanacaksan da yılda 2-3 bin lirayı gözden çıkarman gerek.

Yanımda taşımıyorum çünkü hafif sinirli bir adamım, tartışma içerisinde kalırsam kullanmaktan çekinmem diye tahmin ediyorum. Hiç bir tartışma da ne uğruna olursa olsun hapiste yıllarca yatmaya değmez.

Bunun yanında silah sahibi isen, sokağında veya civarında faili meçhul silahla yaralanma vs. olursa senin silahın da incelenmeye alınır, uğraşırsın.

Alıp evde bulundurmak en ideali. Dışarıda kulağını her şeye tıka tartışmaya girme, evine kadar gelen tehlike zaten gözünü karartmıştır o silah en son dayanağın olsun.
  • once  (05.04.16 11:27:36 ~ 11:35:23) 
@eindaclub silah aldıktan sonraki gereklilikleri ve bakım yapılması yağlanması gibi şeyleri biliyorum. elime ilk kez silah almış olmayacağım. atış deneyimim var. bi çok kez de ava gittim. derdim çatışmaya girip karşılık saydırmak değil öyle bir durumda tabiki herkes gibi bende panik olurum.
@once maliyetleri az çok biliyorum. mermi işini de muhtar dayıdan çözerim büyük ihtimal.(ki zaten hemen alamam para işini çözmem vakit alır) şimdilik bende bu fikri kafamda oturtmaya çalışıyorum. alırsam üzerimde taşımak gibi bir düşüncem yok. son çare olarak kalmasını istiyorum.

  • genc irisi  (05.04.16 11:39:23) 
@Sour hocam neden bu kadar karşısınız peki ?


  • genc irisi  (05.04.16 11:40:04) 
silah başa beladır. normalde 1 2 tartaklanmayla atlatılabilecek bir olay yüzünden hayatınız kayabilir; gerekmediği halde öldürebilir ya da ölebilirsiniz. sizde silah olduğunu gören kişi kendi silahını çekebilir, işler sarpa sarabilir. şahit olduğum örnekleri var.


  • zgrydn  (05.04.16 12:00:55 ~ 12:03:01) 
Ben de karsiyim. Silahla yasayan silahla olur.


  • joy luck club  (05.04.16 12:18:03) 
bireysel silahlanma her şeyi boka götürseydi dünyada adam başına en çok silah düşen ülke olan isviçre suç batağı yarrak gibi bir ülke olurdu.(%25 bireysel silahlanma oranı, her evde bulunan kişinin üzerine zimmetli devlet silahını saymadan bu rakam, 2011 de bireysel silahlanma yasalarını sıkılaştıralım mı diye sormuşlar referandumda ve direk hayır çıkmış)
yani sorun bireysel silahlanmada değil. bu eğitim sistemi, boktan adalet sistemi ve ayrıştırmaya dayalı devlet politikası ile suç patlaması yaşanması normal, şu an için silahım yok, edinmeyi düşünüyorum.
zaten kötüler silahlı.
  • kyha  (05.04.16 12:19:21) 
bu konu hakkında ben de uzun zamandır düşünüyordum.

bir defa taşıyan kişi çok iradeli olmalı. malın biri yüzünden elimi kana bularım diye vazgeçmişliğim var.

savunma sporlarına yönelmeye karar verdim.
  • isim olmaz  (05.04.16 12:21:42) 
10-12 yıl önce bir oyuncu yazlık komşusu çok ses yapıyor diye korkutmak amaçlı kuru sıkı silahıyla komşuyu ziyarete gitti, komşuda gerçek silah varmış oyuncuyu öldüğrdü. sen tehlika anında korkutmak için çıkartırsın silahı, adam hızlı davranır gidersin b*k yoluna veya adamda silah geçek o an korku, adrenalin vurursun adamı al başına belayı yine gidersin b*k yoluna.
sadece bu bile benim evime sılah almamam için yeterli. birde belinde silah olan adamın gereksiz bir özgüveni oluyor. ben belinde sılahla gezen ama manganda olmayan bir kişi daha görmedim.

  • kuzey li  (05.04.16 12:26:31 ~ 12:30:58) 
Ben de senin gibi dusunuyorum mutlaka alinmasi lazim ama arkadaslar bahsetmis bakim yillik masraf vs ayrica soyle durumlar da var tatile cikacaksin mesela silahi evde birakamassin onu da yaninda goturmen gerekiyor bunun icinde valilige gidip izin alman gerekiyor bir suru sacma proseduru var. Bunlari gectim silah aldin ve birini vurdun en fazla 24 saate tutuklanirsin balistik mi diyorlar tam bilmiyorum ama direk senin vurdugun belli.

Bence bunlarla ugrasmak yerine sadece evde tutacaksan ruhsatsiz temiz bir silah bulup almayi tercih edebilirsin.
  • bapyemir  (05.04.16 12:29:28) 
8 milyonluk isvicre ornegi cok boktan olmus. evinde silah olan adamlarin ortalama gelir duzeyleri, egitim duzeyleri ne ola bakildi mi? isvicre'de "suc dusuk demek ki bireysel silahlanma iyidir" demek icin once birkac leylegi **mek gerekir.

bireysel silahlanmanin atayurdu abd'dir. evinde silah olan guruhun gelir ve egitim dagilimlari da ayni turkiye gibi her uctan adam barindirir. bu yuzden cok daha iyi bir orneklemdir. bir abd istatistiklerine bakip suc hakkinda konusun.
  • 507  (05.04.16 12:44:09) 
@kyha+1

Destekliyorum. Uyuşturucu ve silah gibi şeyleri toptan yasaklarsanız bu sadece teoride olur. İşin kaçakcılarını zengin edersiniz. Kötü insan bu silahları bulabilecek ben ne yapacağım peki? Evime gelen insana ne yapayım boksa gidiyorum ama ne işe yarayacak o sırada? Polisi mi bekleyeceğim? Etraftakiler mi yardım edecek? Yanına koruma verilen kadınlar öldürülüyor eski kocası silah bulmuş ya da bıçaklamış eee kadın da beklesin ölümü artık.

İnanılmaz rahat ve iradeli insanım. Bu olay çıksın yarın gidip alır evde tutarım muhtemelen.
  • jazzabel  (05.04.16 12:48:13) 
Bireysel silahlanma karşıtı insanlar Brezilya örneğine baksın, yasal yollarla silah sahibi olmak neredeyse imkansız. Suç oranı da zirvelerde.

Silah illegal bir şey olursa, sadece illegal insanlar silahlanır.
  • once  (05.04.16 12:48:15 ~ 12:48:56) 
şuan için en aklıma yatan ve benim gibi düşünen @kyha. derdim belime takıp gezmek değil yanımda gezdirmiyecem zaten. ama yarın bi gün erkek halimle tecavüze uğramayacağımın garantisi yok yada dinciler tarafından yakılmayacağımında hiç bir garantisi yok. benim derdim bu sadece


  • genc irisi  (05.04.16 12:50:09) 
@507 türkiyenin bireysel silahlanma harici küçük amerika olduğu malum, ve ayıların silahı var(arm bears) herkese verilsin (bear arms) rahat edelim.

arada örneğin isveçte de tam otomatik silahlar dahil olmak üzere ruhsatla edinilebiliyor ve gene suç oranları malum.

yani sorun burada bireysel silahlanma değil, suç oranlarına bir ülkenin eğitim düzeyinin, ekonomik yapısının etkisi çok daha fazla, brezilya örneği var kapı gibi.

evet bireysel silahlanma sorunu çözmez ama son tahlilde en azından evde bir silah bulundurmakta fayda var.

belimize takıp gezmenin alemi yok, ancak bir gün elinde silahla kapıma biri dayandığında adamın insafına ve polisin keyfine kalmamalı güvenliğim.
  • kyha  (05.04.16 13:14:39) 
kılıçla yaşayan kılıçla ölür.
ha bi de:
www.imdb.com
  • kargn  (05.04.16 13:15:21) 
@kyha, bir gün elinde silahla kapına biri dayanması durumu hiç olmasa daha hoş olmaz mı? illa kapına birinin silahla dayanması sana normal geliyor da, senin silahın olmamasına mı hayıflanıyorsun?

zaten bu mantık bok yolu mantığı. sizin gibiler için etrafı barikatla çevrili bir bölge kurulsun madem ülkede, "silah kullanacaksan ya da bulunduracaksan bu bölgede yaşayacaksın kardeş, macburi" desinler. o zaman olur. ama benim mantığıma göre hiç silah olmasın, anlatabiliyor muyum?
  • loveinaflipbook  (05.04.16 13:24:17) 
osman abimizin güzel bir videosu var konu ile ilgili.
www.youtube.com

  • etsiz cig kofte olmaz  (05.04.16 13:34:37) 
@loveinaflipbook: Elinde silahla kapıya dayanacak seviyede kişi zaten silahı yasal olmayan yollarla alıyor. Bu ülkede karadeniz bölgesinde bin liraya, güney doğudada 500 liraya AK-47 alınıyor yasal olmayan yollarla, önce bunu hallet sonra senin dediğine geliriz. Silahı yasaklamak o adamı silahsız bırakmaz, karşısındakini savunmasız bırakır. Silah yasaklanınca benzeyeceğimiz ülke Finlandiya değil Brezilya olur.


  • once  (05.04.16 13:48:21 ~ 13:49:46) 
@once, öyle heriflere bulaştıysa birisi, ya polise haber verir, ya koruma tutar, ya da "diğer" şıkkında, ölmesinin de bu dünya için pek bir kayıp olacağını sanmıyorum. başka türlü o adamlar niye peşine düşsünler ellerinde silahla taa kapısına dayansınlar??

benim anlatmaya çalıştığımı anlamamaktaki ısrarınızı da takdir ediyorum doğrusu. ingilizce bilenler için gelsin madem:
www.youtube.com
  • loveinaflipbook  (05.04.16 13:55:18) 
Yahu sen İsviçre'de mi yaşıyorsun? Yan baktı diye birbirini doğruyor millet, daha dün otopark kavgasına karı-koca öldürüldü. Öyle herifler dediğin kişiler senin komşun, mahallede yürüyen adam, esnaf. Filmlerdeki gibi takım elbiseyle güneş gözlüğüyle takılan 190 boyundaki eski KGB ajanları değil.

Polis zahmet ederse 20 dakikadan önce gelmez olay yerine.

Koruma tutmak da nasıl bir hayal dünyasında yaşadığını iyice perçinliyor, hadi iyi günler toz pembe dünyanda mutluluklar.

Bir gün şu hayalperestler çoğunluk olup psikopatlaşmış bir toplumun ortasında bizi savunmasız bırakmaz umarım.

www.youtube.com bu da İngilizce bilenlere gelsin :)
  • once  (05.04.16 13:58:47 ~ 14:07:21) 
Bence şart. İş adım adım suriye'ye doğru gidiyor. Alın, elinizin altında bulunsun. Çok zor şartlara gelirse kullanırsınız.
Ben görev harici taşımaya karşıyım. Bazen insan belindekine güvenip, gereksiz kabadayılık yapabilir. Sinirle çekip birini vurabilir...

  • kartallar yuksek ucar  (05.04.16 14:15:30) 
@loveinaflipbook

cloud cuckoo land'te yaşamıyoruz, carebearların kolkola girip dans ettiği bir yer değil burası, çomaristanda yaşıyoruz ve o "adam"lara bulaşmasan bile onlar bir şekilde hayatın herhangi bir anında sana bulaşabilir, polise gitmek bir noktada şaka gibi bile olabiliyor, polis zaten o "adam"ların adamı bile çıkabilir.

www.hurriyet.com.tr

can alıcı kısmıdır

" "İmdat bizi öldürüyorlar" çığlığı attıkça, kahkaha atıp "Biz Allahız, kimse dokunamaz" diyorlardı. O kadar bağırmıştık ki, nasılsa birileri duyup polisi aramıştır, diye umutlanıyorduk. Fakat ne gelen vardı ne de giden. 17 saat boyunca kimse yardımımıza gelmeyince "Adamlar haklı, gerçekten bunlara kimse dokunamıyor herhalde" diye düşünmeye başladık. Bugün bile aklım ermiyor: O çığlıkları bir Allah’ın kulu duymadı mı? Kırık kapıdan hiç mi ses çıkmadı dışarı? Duyup, polisi aramayanları affedemiyorum. "

yani bu ülkenin gerçeği bu.
  • kyha  (05.04.16 14:16:04) 
Sırf tartıştığı için karı kocayı evlerinin önünde acimadan öldüren adamların ülkesinde bireysel silahlanmaya Hayır diyemiyorum.

Fakat silah aslinda düşündüğünüz gibi bir onlem ya da tedbir degildir, evde tozlanmaya bırakılsa bile. Adanada ölen çiftin silahı olsaydı ölmezdi diyebiliyor muyuz mesela? Diyemeyiz çünkü evde silah olması onu kullanacak karakter sahibi olmayı sağlamaz. Yani silah kullanmak düzgün, sakin yapılı, hayatı seven ve kaybedecek şeyleri olan insanların yapabileceği bir sey degil. O çiftin silahı olsaydı bile kullanamazlardı muhtemelen. Duzgun, namuslu insanların aklina gelmez tehdit karisinda silaha sarilmak.
  • sansli pipi  (05.04.16 14:20:27) 
devlet olsam yasaklardim. edinenin de umugunu sikardim. kanun koymayi bilen uygulamayi da bilmeli utopyasiyla tabi.

gunumuz turkiye'sinde edineni anlamakla beraber genel olarak egitimli okumus yazmis insanlardan beklemeyecegiim bir hareket. bir tur onyargi sanirim. egitimli insanlar minik polat alemdarlar, ogun samastlar, sedatlar gibi silahla gezmez, evinde de bulundurmaz beylik tabancasi vs degilse diye dusunuyorum. koylulerde olur silah. biraz geleneksel bir egilimdir onlarinki de. Silahi oldugunu bildigim adamlarin istisnasiz hepsi ve/veya ariza, ego problemli, asagilik kompleksli, ruh hastasi.

size gelelim, belinde gezdirmeyeceksin, evde tutacaksin. onun yerine sok cihazi al, karete kursuna git, celik kapi taktir, pencereye demir taktir, baska semte tasin vs vs. bugunun yarini var, cocugun olur, bulur silahi bir gun, kardesini yanlislikla vurur oldurur. yani bunlar yasanmis seyler.

bir de somut olarak olay ani dusun. evde uyuyorsun, hirsiz girdi, uyandin. kafanda canlandir iste gerisini. her turevi ama. yani pratikte kafanda dusundugun gibi gelisir mi olay acaba? nasil olur? ihtimaller ihtimaller...
  • jimicik  (05.04.16 14:22:59) 
"ülkeye barış getirmeye geldik" diyorlar ya hani savaşlarda ülkeye çıkartma yapınca. aha o mantık sizinkisi. "barış için bombalamak, bekaret için s*kişmeye benzer" diye bir laf var, duymadıysanız bu vesile ile duymuş olun.

brezilya'da olsak o adamların silahla kapına gelmesini anlarım. burda ne yapacaksın da öyle bişey olacak, taa kapına kadar gelecekler ellerinde silahlar? ya ünlü, zengin birisindir (git koruma tut, ki zaten vardır), önemli şahsiyetsindir, bürokratsındır (o zaman polis sıkıysa gelmesin, ki zaten etrafında, yakınında hep olur), ya da mafya babası falansındır (o zaman da bi zahmet öl kardeşim).

çatapat da değil bu yani, her cinnet geçiren, arkadaşını kurşuna dizen kaçak yollardan almış elinde hazırda bulunduruyor olsun. onların da bir kısmı bireysel silahlanma ayağına alıyorlar o silahları.

ne kadar çok silah olursa o kadar huzurlu bir ortam olur sanıyorsunuz ya, umarım yaşayarak görmeyiz sağlamasını...
  • loveinaflipbook  (05.04.16 14:27:00) 
www.haberturk.com

habergazetesi.com.tr

www.olay.com.tr

www.konyahaberler.com

tr.euronews.com

www.haber7.com

Google araması ilk 2 sayfanın sonuçları bunlar, hiç de dediğin gibi kişiler de değiller? Millete laftan anlamaz diyorsun ama laftan asıl anlamayan sensin. O silah bu gibi bir durumda benim hayatta kalma şansımı %1 dahi arttıracaksa, o silahı bulundururum ben. Sen silahı yasaklarsan haberlerdeki adamlar gider çok daha ucuza ruhsatsız silah alır. (Ki zaten çoğu da öyle yapıyor, benim silahımı yasal alırsan belgelerle 5 bin lirayı geçiyor, ruhsatsızı bin liraya rahat bulunuyor) Bense silahımı iade eder, ruhsatsızını da almam başıma iş gelmesin diye. Olan bana olur.
  • once  (05.04.16 14:36:00 ~ 14:39:12) 
@loveinaflipbook

Krds sen bayaa sacmaliyosun bu arada, haberin olsun. Burasi Türkiye. Bu memlekette evinin silahla basilmasi, gerzek ve ego manyagu bir komsuna gidip kibarca " biraz sessiz olur musunuz cocuk uyuyor, hasta var" demene bakar. Yok mafya yok burokrat... ya sokakta yururken ne baktin lan bana oyle uzun uzun diye evine kadar belinde silahli biri tarafından takip edilen arkadasim var benim.
  • sansli pipi  (05.04.16 14:38:51) 
@once,
1. ve 3. linkte bahsi geçen şahısların silahları olsaydı kurtulabilirler miydi dersin?
2. ile son link zaten aynı haber, onda da okumuş olsaydın "Yolaçan'ın silahını temizlerken ateş alması sonucu hayatını kaybettiği ihtimali üzerinde duruluyor." cümlesini görürdün :)
4. link hadi senin teorinle örtüşen tek link diyeyim
5. link de politik gibi duruyor, zaten silahı olsa da bir işe yaramazdı bence direkt.

ayrıca bu bahsedilen sorunların çoğu güvenlik sisteminin yetersizliği ile ilgili esasen. siz niye kök sebep çözümünü savunmayıp herkes kendi polisi olsun diye ısrar ediyorsunuz? o polisler niye var? o polisler görevini yapmak için ordalar. yapmıyorsa görevini, o zaman devlet bireysel silahlandırma çalışmaları yerine polis teşkilatına çeki düzen verecek. bu kadar basit. o zaman hepimiz etler güzel çıkmıyor diye kendi çiftliğimizi kurup kendi danalarımızı da yetiştirelim, gdo var diye tarla da sürelim, evler bok gibi, deniz kumu kullanıyorlar diye kendi evimizi kendimiz yapalım. devlet niye var o zaman? herkes gitsin kendi ülkesini kursun!

@sansli pipi, benim de istiklal ortasında kol kadar sustalı ile kovalanan arkadaşım var. devriye atan polis arabası görüp yanlarına gidip "beni bıçakla kovalıyorlar, meydana kadar bırakır mısınız lütfen?" dediğinde "taksi miyiz ulan biz?!" diye bir tepki alıyorsa bunun çözümü bir silah da onun alması değil, o polisin adam olup işini yapmasıdır.

umarım benim anlatmaya çalıştığım şeyleri anlayabilenler de vardır arada.
  • loveinaflipbook  (05.04.16 14:47:56 ~ 14:50:22) 
"ayrıca bu bahsedilen sorunların çoğu güvenlik sisteminin yetersizliği ile ilgili esasen. siz niye kök sebep çözümünü savunmayıp herkes kendi polisi olsun diye ısrar ediyorsunuz? o polisler niye var? o polisler görevini yapmak için ordalar. yapmıyorsa görevini, o zaman devlet bireysel silahlandırma çalışmaları yerine polis teşkilatına çeki düzen verecek. "

En başta mafya veya bürokratsan ölürsünden şuraya gelmen güzel. Bu sorunlar olmasa zaten silahlanmaya gerek kalmaz. Ama yine hayalperestliğine değineceğim kusura bakma; burası ortadoğu ülkesi. Şu sorunlar hallolmadan düzgün vatandaşların silahsızlanması sağlarsan, onları magandalara yem edersin.

Neden sırf işine gelen kısma yorum yapıyorsun? Sİlah kaçakçılığı dünyadaki en büyük pazarlardan biri, arkasında da devletlerden daha büyük güçler var. Sen bana şunu söyle, yukarıdakiler sağlanmadan sen beni, şuanki silahıma bin lira vererek ulaşabilecek adamlardan nasıl koruyacaksın? Şuanki toplumda kimseyle tartışmaman için ya evden çıkmaman, çıksan da kimseyle sosyalleşmemen gerek. Yukarıdaki bir yazarın dediği gibi, komşuya sessiz ol demek bile cinayet sebebi oluyor bazen. Haberler verirken "bu insanlar silahı olsaydı yaşardı" demedim, senin dediğin gibi sırf önemli insanlar silahla ölmüyor dedim. Silahın boş olup olmadığını kontrol etmeden silah temizlerken ölmeyi de doğal seçilimle açıklarım, öyle aptal bir genin gelecek kuşaklara geçmemesi isabet olmuş.

Genel olarak şunu anlamıyorsun; SİLAHLA ADAM ÖLDÜRENLER YASAL OLMAYAN YOLLARLA SİLAHLANANLAR, SEN SİLAHI YASAKLASAN DAHİ BU İNSANLAR RAHATÇA SİLAHLANACAKLAR.

Silahın illegal olması sadece illegal insanları silahlandırır. Her sokağın başına bir polisin dikildiği bir düzende de yaşamak istemezsin şuan sanırım? O zaman ŞUAN (bak iyi oku ŞUAN, senin dediklerin yapıldıktan sonra konuyu tekrar tartışırız) tek çözüm iyi insanların da kendini magandalardan koruyabilmesi.
  • once  (05.04.16 14:54:29 ~ 15:02:37) 
@loveinaflipbook
Yav dostum tabi ki kolluk isini yaparsa bunlara gerek kalmaz da yapmiyor iste. 10 yilda yuzlerce olay sayilir bu sekilde. Yapmiyor abi işte. Kolluk isini duzgun yapmiyor. Evinin basilmasi icin de mafya cart curt olmana gerek yok. Sokakta durduk yere olmen icin illa kavga etmene de gerej yok. Evine giren hirsiz gece kizina tecavuz etmeye de kalkisabilir mesela. Bu ulke boyle ve bunlar allah kahretsin ki bu ulkenin gercekleri. Bak dogrulari demiyorum, gercekleri. Adanadaki cift mafya, burokrat ya da baska bi sey degildi. Ama evlerinin onunde can verdiler. Kolluk isini yapsin demek bu ulkede somut bir cozum degil malesef.

Ama dedigim gibi eve silah almak aslinda buyuk bir yanilgi. Bizim evde silah var mesela ama onu kullanacak got var mi bende? Yok. Got de degil aslinda. Baska bi sey. Ben basit bir kavgada bile yumruk atarken 30 kere dusunuyorum yere duserken kafasoni mermere vurur mu acaba olur kalir mi diye. Bu tipte adamlar icin silahlanma cozum degil. Ama türkiyede mafya degilsen evine silahla gelmezler diye bi olay yok.
  • sansli pipi  (05.04.16 15:01:53 ~ 15:02:31) 
güzel kardeşler. "bireysel" silahlanmaktan bahsediyoruz. silah kaçakçılarına atlıyorsunuz. o silah kaçakçılarının sizin bizim gibi kıçı kırık cüzdanlarından çıkaracağı 1000TL'ye tenezzülü var mı sanıyorsunuz? onlar daha büyük oynuyorlar siz de çok iyi biliyorsunuz. örnekleri ölçekli verelim bari.

birey olarak bir insan silah bulundurmak istiyorsa, güvenliğinden şüphelidir. genelde böyle talepler daha çok dikkate alınıyor. ama buradı ortadoğu ülkesi değil maalesef, öyle görmeniz de üzücü. bireysel güvenliğin tehlikede olduğu durumlarda polis/jandarma devreye girer, çünkü yegane var oluş sebebi bu zaten. bu birimler görevlerini yerine getiremiyorsa (özel eğitimli, silahla taarruz ve savunma eğitimleri tam olan birimler), sen kıçı kırık bir silah almışsın, komodin çekmecende saklıyorsan, gecenin bir yarısı eve hırsız girip sesiyle seni uyandırdığında o silahı ordan çıkarmak en son aklına gelecek şey olur. ya da diyelim yanında taşıyorsun. karşında bir tehdit görmeden her çıt sesi duyduğunda silahına davranırsan günde 2 çocuk öldürürsün boş yere. ya da karşındaki adamın elinde silahı gördüğünde belinden çekmeye kalkarsan da zaten alnın ortasına yediğin kurşunla, o elin belinde kalır, ölür gidersin.

bireysel silahlanma çözüm değildir, hiçbir şeyi düzeltmeyeceği gibi, daha da boka götürür, ölümler ve sorunlar daha da artar.

sizin o silah almak için bahanelerinizin çözümleri aslında çok başka ve daha basit şeyler. onlar olsa, siz de korkmayacaksınız bu kadar. sezalar caydırıcı olsa, bu kadar kolay kimse kimseyi öldürmez. polis işini yapsa, öldürme çabalarının çoğu da zaten gerçekleşemez. adam gibi güvenlik ve adalet sistemimiz olacağına, herkese silah dağıtsalar, o zaman sen gör cümbüşü. evlerinde çocuğu olanlar ayrı, hayvanı olanlar ayrı, yanlışlıkla ateş alanlar ayrı derken yaşanan vakalarda patlama olur. gereksiz yere, hazır silahım var diyerek kullanılanları hiç saymıyorum bile...
  • loveinaflipbook  (05.04.16 15:05:59) 
Valla çok fenasın :) Ben silah kaçakçısı seni öldürecek veya o paranın peşindedir demiyorum, ülkeye kaçak giren ruhsatsız silahı satın alabilecek HERHANGİ BİR VATANDAŞ bak HERHANGİ BİR VATANDAŞ seni öldürür diyorum. Ruhsatsız silahı sen de rahatlıkla alırsın ben de. Anlatabildim mi? Benim silahımı iade ettiğim senin hayal dünyanda o kaçakçının soktuğu silahı temin eden herhangi bir insana karşı savunmasız kalıyorum.

Savunmama bu kadar takmış olmamanın sebebi de yaşadığım ülkenin şartları. Cebine bin lira sokabildiği için beni öldürecek adamdan bir şekilde kendimi savunmam gerek, ruhsatsız silahla kapıya dayanan adam zaten hapisten de korkmaz çünkü kaybedecek şeyi yok. Ben kendimi ondan korumalıyım çünkü kaybedecek çok şeyim var anladın mı?

Polis işini yapsa da olay çözülmez, ülke genelinde her apartmanın önüne bir polis diksek bile, insanlar birbirini yan baktı diye öldürecek kadar eğitimsizse polis de bir şey yapamaz.

Öyle bir konuşuyorsun ki sanki biz "ben anlamam aga belimde silahla gezicem istediğimi vuracam" diyormuşuz gibi algı yaratıyorsun, benim tek derdim bu eğitimsiz ve güvensiz toplumda, TOPLUM EĞİTİMLİ VE GÜVENLİ OLANA KADAR kendimi bir nebze koruyabilmek.
  • once  (05.04.16 15:12:56 ~ 15:18:13) 
@genc irisi argumanlar belli
olasiliklara karsi olasiliklari carpistirip karar verin

-silah aldin, hirsiz girdi, panikle veya elinde silah oldugunu sanip adami vurdun. oldu. hapis yatacan. sevdiklerin seni hapiste ziyaret edecek. ya da hirsiz sandin karini vurdun oldurdun. cocugun buldu kendini oldurdu. komsuyla kavga ettin, silahi kapip ciktin, havada ne diyon lan diye sallarken pencereden size seyreden komsunun cocugunu vurdun oldurdun.

-almadin, hirsiz girdi, uyandin karsilastiniz, seni oldurdu. vs.
  • jimicik  (05.04.16 15:28:08) 
tr'den kacma sebeplerine +1 ekler. bizim millet olarak sabir problemimiz var. isvicre de karsilastirilacak son ulke.


  • bir varmis bir yokmus  (05.04.16 15:39:17) 
ülke teksasa döner.


  • her gece aç  (05.04.16 15:43:27) 
Tehlikelerden korunmanın çözümü bireysel silahlanma değil. Devlet vatnadaşlarını korumak zorunda ve bireysel silahlanma mümkün olduğunca zorlaştırılmalı. Ben açıkçası kendi canım ve ailemden birinin canı ciddi manada tehlikeli değilse silahım olsa bile kullanmazdım.

Bugün bulundurma ruhsatı almak ve silah sahibi olmak çok kolay. Sicilin temizse ve cebinde 3-4 binliran varsa yelri malı bir silah alıp çekmecene koyabilirsin. En son Adana'da kullanılan silah da belki bulundurma ruhsatlıydı, katil evinden aldı getirdi. Belli meslek mensupları hariç bireylerin silah bulundurması kesinlikle yasaklanmalı.
  • kint  (05.04.16 15:44:05) 
loveinaflipbook ve silahın yasaklanması gerektiğini söyleyen arkadaşlar sonuna kadar haklısınız. ama ülkede etkili bir denetim var mı yok. can güvenliğini temin eden tam anlamıyla güvenilir bir güvenlik birimi var mı yok. daha da kötüsü telefon ettiğimde polisin geleceğinin bile garantisi yok. örnek için önceki açtığım duyuruya bakabilirsiniz. ben şuan ofisten çıksam 1 saat içinde belime gerçek bir tabancayı nerden nasıl alacağımı biliyorum ve sıradan bi muhasebeciyim. durum böyleyken, kanundan korkmayan tipler bu kadar rahat hareket ediyorken bu iş devletindir polisindir demek hayalperestliktir.


  • genc irisi  (05.04.16 16:30:51) 
Teslim olacak ve teslim edecek, etmeyi göze alan ya da alabilecek bir bireyseniz bu hakka ihtiyaciniz yok.
Ancak benim haneme, isyerime baskalarinin hak ve ozgurluklerini kisitlamadigim halde sadece onlardan degilim diye tecavuz edilmesini, size zarar verilmesini, hurriyetinizden yoksun birakilmayi dogru bulmuyorsaniz bireysel silahlanma hakkini kullanmalisiniz.

Herseyden de ote bu vatan topraklari sizin icin kiymetliyse bu hakki kullanmalisiniz.

Teror orgutlerinin sehirlerdeki yapilanmalari ortada!

Silahin haftalik bakimi, iviri ziviri muhabbetleri bos...

Yivli silah(tabanca, tufek) sahipligi yivsiz tufek(av tufegi ve plak atışları tufekleri) sahipligine oranla ruhsat harclari sebebi ile daha yuksek maliyetli ancak herkes tabanca ya da yivli tufek sahibi olacak diye birsey yok.

Yivsiz bir tufek alin hatta trap ya da skeet'e uygun bir tufek alin aticilik sporuna baslayin. Poligonda ucan plaklari vurmaya calisin, sosyallesin, kendinize birseyler katin, kendinizi gelistirin.
Silahin kötülük araci olmadigini gosterin, duyurun.
  • skplgl  (05.08.16 12:43:20) 
Silah alma işini kolaylaştıracaklardı, bir gelişme oldu mu, bilen var mı?


.
  • kartallar yuksek ucar  (05.08.16 15:04:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.