[]

eski araba mı yoksa toplu taşıma mı?

selam dostlar.

ne düşünüyorsunuz bu konuda?

10 bin liralık arabaya binen adam toplu taşıma kullanan adama göre niye hakir görülüyor sizce?

sırf bu sebepten arabaya binmeyip toplu taşıma kullananlara ne demeli?

 
10bin liralık arabalar genelde çok yakar, yaşlı arabalar olduğu için çok masraf çıkartır hakir görmem ama mantıklı bir hamle değil. toplu taşıma candır.


  • kuzey li  (05.04.16 00:41:20 ~ 00:45:47) 
Hakir görülecek bir şey değil ama arabadan hiç anlamayan bir şey olduğunda şu bozuldu gidip yaptırayım diyecemeyecek birisi için pek mantıklı değil. Hem masraflı olur hem yolda kalır.


  • slayerrr  (05.04.16 00:44:25) 
tt


  • all girls dream  (05.04.16 00:45:16) 
Bende toplu taşıma kullanmayan araç sahibi olmayı bir üst sınıf olarak gören ve eline her 10 bin lira geçen herkesin araba almasını ve trafikten şikayet etmesini hakir görüyorum. Bireysel araçlanmaya karşıyım.


  • ötekitarafabiöğrenci  (05.04.16 00:57:46) 
Sanki toplu tasima cok iyiymis gibi, hakir gormeler falan, 3 vesait ile 2,5 saatte mi gitsin araba ile max 1 saatlik yolu trafik dahil. Hamile esini, yeni dogmus bebegini, yasli annesini otobuse minibuse mi bindirsin. Sanki almanyada yasiyor gibi cevap verenler var ya.


  • ilkdefa  (05.04.16 01:01:52) 
  • ötekitarafabiöğrenci  (05.04.16 01:15:57) 
@ilkdefa tam fakir edebiyatı yapmışsın.


  • kuzey li  (05.04.16 01:19:10) 
Tuplu arac ve sigorta yaptirmazsin, parcasi falan ucuz bir arac, sigorta icin birini ayarla kaza yaparsan form doldururken arayacaksin iki snyede sigorta yapip resmini atacak. Miss. Her turlu isini gorebilirsin, piknige gidebilirsin.


  • ilkdefa  (05.04.16 01:49:49) 
15 binlik arabaya biniyorum kafam rahat. sigortasına geçen sene 350 lira ödedim. kasko falan yaptırmıyorum. ancak arada toplu ulaşım da kullanıyorum. kapında lazım olduğunda iş görecek bir araç olması büyük avantaj.


  • orpheus  (05.04.16 02:27:43) 
eski bir arabam var. toplu taşımadan ucuza geliyor lpg ile.


  • rosencruz  (05.04.16 03:14:44) 
Ilkdefa'yi sakin dinleme oncelikle.

Oyle kaza yapip sigortayi 2 dk yaptirayim diye bir olay yok. Sigorta sirketide gerizekali degil mi?
  • pinman  (05.04.16 03:57:54) 
Şahsen evin kapısında iki araba varken ikisini de kullanmıyoruz. Kredisi bitse de satsak diye bakıyoruz. Fakat ankara metrosu bazı duraklara girmediği için 1 aydır falan kullanmak zorunda kaldım, resmen zulüm!

Arabaları satıp lazım olduğunda günlük / haftalık kiralamak hem daha ucuz, hem daha zahmetsiz. Kısa ihtiyaçlar için taksi siye bişey var, süper.

Etrafımda milyonları olup araba kullanmayan adamlar var. @ilkdefa gibi bir kafa yaşamaktansa çok daha mantıklı bence...
  • babilbaligi  (05.04.16 07:28:24) 
motosiklet al.


  • mattiadestro  (05.04.16 07:59:44) 
motosiklet +1


  • icim urperiyor  (05.04.16 08:52:40) 
milletin ne kadar gönlü zenginmişte haberimiz yokmuş. imkanın varsa evde bi araba olacak arkadaş. en ufak iş için niye saatlerce trafik çekeyim ki. yada bi havaalanına gidip gelmeye taksiye otobüse bi dünya para domalayım ki. görende sanır ki newyorkda yaşıyoruz her yere metro var. arabam olmasına rağmen işe otobüsle gidiyorum. ama arabanın varlığı herzaman için avantajdır.


  • genc irisi  (05.04.16 09:31:43) 
@kuzey li: soruya cevap ver tatava yapma.
@pinman: 100% calisiyor, denendi.
@babaligi: dedigimde bu toplu tasimalar duzgun degil, belki ankarada daha az karsilasiyorsundur ama istanbul daha sikintili. Araba kiralamak icin bile bir yere gitmen lazim. Iskence.acil durumlarda, taksimiz yok 10 dk ya gelecek diyip saat bekledigim oluyordu. Hatta su istanbulda kar kiyamet oldugu gun, aracimla 1 saat yol yaptim geldim, millet arabasini cikarmayip taksiye guvendi, hepsi sirkette mahsur kaldi, taksi yok.isim vardi ben birakamadim onlari. Duraktan falan telefon acan yok. En son taksi duragini bastilar. Taa orta kadar yuruduler. Bir suru yuzgoz oldular. Acil durumda ortada kalma riski yuksek. Ambulans gelmeyebilir..

Bir arabanin yillik maliyeti ile max 20 gun arac kiralarsin. Gerisi ekstra cebinden cikiyor. Kendi arabanin ayrica guvencesi var. araba bir yatirim araci kesinlikle degil, o yuzden kredi ile alinmasi zarar doguran bir eylem. Tarla ev alacak olsan degerlenmesi vs.. krediyi, faiz farkini cikarabilir, arabada mumkun degil. Zaten o yuzden insanlar aza kanaat edip dusuk model ucuz arabalarla baslayip zamanla yukseltiyor.

Gercek hayat boyle bir sey, nasihat dinlemeyen tecrube ile ogrenir.
  • ilkdefa  (05.04.16 09:54:44) 
motosikletim olmasa motor alirdim 10bine. istanbul'da araba delilik gibi geliyor. toplu tasima da oyle. toplu tasimaya ulasana kadar yuru bir dunya, sikis tepis bin, ayakta kal, iki saatte gideme, basin donsun, mikrop yuvasi zaten, sapigi hirsizi ayri, nereye baksan mutsuz suratlar. icimi kurutuyor otobus bu sehirde. araba duruma gore lazim birsey. ama gene de imkaniniz varsa motosiklet+1500


  • jimicik  (05.04.16 10:12:54) 
dostum bir arabanın maliyeti yıllık 5-10 bin arasında. bu rakama vergisi, muayenesi, yıpranması, lastiği, onarımı, yağ değişimi, ıvırı zıvırı dahil. günlük aracı ben 100 liraya rahat kiralıyorum. kaba bir hesapla haftada bir gün ediyor.

senin yakınında değildir, taksi yoktur, korsan taksi de yoktur, bilemiyorum. ama parası olan herkes araba kullanmak zorunda değil, ben onu söylüyorum. diğer türlüsü çok daha rahat. ama imkan yoksa seçme şansı azalıyor tabi.
  • babilbaligi  (05.04.16 10:32:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.