[]

Azerbaycan - Türkiye savaşı

Ermenistan ile Azerbaycan çatışmalarıyla ilgili haberlerde bir şey dikkatimi çekiyor: Hayatını kaybeden Azerbaycan Türkü askerlerden "şehit oldu", hayatını kaybeden Ermeni askerlerden ise "öldü" diye bahsediliyor.

Peki Türkiye ile Azerbaycan arasında bi' savaş çıksa, Azerbaycan askerleri gene şehit mi olmuş olacak, yoksa basitçe "ölü" mü olacaklar?

Soruma "şehitlik" kavramına önem yükleyen ve inananlar cevap verebilirse mutlu olurum. Farkı anlamak istiyorum.

 
@acemi, peki şehitlik dini bir kavramsa Azerbaycan ve Türkiye savaşında Allah hangi tarafı tutuyor olacak? Hangi tarafın dualarına cevap veriyor olacak? İki taraftan birinin haklı olması gerek sanırım sonuçta. "Düşman" deyip öldürdüğün Azerbaycan askeri Allah gözünde şehitse, şehitlik gibi çok üstün bir mertebeye ulaşmış birinin ölümüne neden olmak Türk askeri için günah olmuyor mu?


  • nathanieltroy  (04.04.16 21:55:50 ~ 21:56:40) 
Allah hangi tarafı tutuyormolacak şeklinde değil, askerler ne için savaşıyor şeklinde kişisel bir sebebe göre sonuç olacak. Şehadet için önce Allaha inanmak sonra inandığın kıtsal değerler için, vatan olur Allah olur savaşırken öşürsen şehit oluyorsun. Biz şehit oldular diye herkesi o daireye dahil ediyoruz ama son karsr tabii bizim değil Allahın olacak. Herkesin iç dünyası ve niyetini Allah bilir diye düşündüğünüzden o konuda içimiz rahat


  • KaraSakall  (04.04.16 22:00:15) 
dinle alakasi yok, politik. isidliler sehit oldu diye haber geciyor mu turk kanallari?


  • whoami  (04.04.16 22:01:25) 
Allah taraf tutmayacak tabii.(ben deist/agnostik gibi bişeyim bu arada, yaratıcı varsa bile hiçbir şeye karıştığına inanmıyorum) Ha dine göre nasıl emin değilim ama saldıran taraf günahkar, vatanını insanlarını savunan 'iyi' olur herhalde.


  • rodriguez2  (04.04.16 22:01:32) 
osmanlı - memlüklüler savaşı icin de düşünebilirsin bunu. önemli olan dini temsil edecek olan bir yönetimin başa gelmesidir. maksat hasıl olunca da insanlar buna uyarlar.


  • 1adam  (04.04.16 22:05:24) 
iki müslüman grup çatışabilir. ikisi de şehit olabilir. iki müslüman grup çatıştığında aralarını bulun diyor. kuran-ı kerim de eğer çatışma sürerse saldırılandan yana olun diye de devam ediyor ayet...


  • gotic  (04.04.16 23:02:43) 
azerbaycan türkiye savaşı çıkarsa türkiye medyası bizimkileri şehit onları ölü yapacak tabii ki.

işin doğası bu. kızmamak lazım. hangi taraf sana daha yakınsa onu tutarsın. azerbaycan bize hem tarih, hem kültür, hem akrabalık olarak daha yakın. kardeş ülke sayılır. ölen askerlerinden şehit diye bahsedilmesi normal.
  • victum  (04.04.16 23:06:20) 
şehitlik dini gibi görünen siyası ve yozlaştırılmış bir kavram. bu gözle bakarsan olayın mantıksızlığını görebilirsin zaten.


  • eindaclub  (05.04.16 10:00:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.