[]

iş görüşmelerinde kaçıp gidecek izlenimi vermek

ya nedense mülakatlarda sürekli "biz uzun süreli çalışıcak birini arıyoruz, ama biz uzun yıllar bizimle olucak birini istiyoruz, çalışanların burda öğrenip gitmesi hede hödö" gibi kartlarla üstüme geliniyo. sanırım insanlar "bu burda kalmaz, bu bizi ara basamak olarak kullanıp gider" gibi bi izlenim bırakıyorum asfljfsd. at hırsızı da değilim, tipimin insanlara güven vermesini beklerim yani öyle zararsız yumuş bi tipim var ama niye öyle düşünüyolar? hayır kimse zaten hiçbi yerde kesin kalıcı değil veya iki sene sonra nerde olucaz kimse bilmiyo ama ben bu izlenimi insanlara vermemek için napabilirim? bu da böyle cv'ye ileri seviyeymiş gibi doldurulan şeyler gibi "burası harika, bayıldım, hayatımı burda geçirmek istiyorum" şeklinde goy goy yapılması gereken bi aşama mı? nedir? övgü mü istiyolar? hayır anlamıyorum ki. çok mu özgüvenli duruyorum az mı özgüvenli duruyorum, niye buradan olumsuz yürüyolar?




 
o çoğu görüşmede söylenir, eğer şu an işsizsen ve iş arıyorsan, daha iyisin bulana kadar buraya geçici bakma, seneye maaşım az daha iyi maaşa gidiyorum deme pls demek istiyorlar.

not: her giren çıkan kişi maliyet, işgücü kaybı vs vs. o pozisyona yeni adam aramak bile sıkıntı. söylemeleri çok profesyonel mi tartışılır ama haklılar da.
  • freya  (04.04.16 17:29:22 ~ 17:35:17) 
"biz uzun süreli çalışıcak birini arıyoruz, ama biz uzun yıllar bizimle olucak birini istiyoruz, çalışanların burda öğrenip gitmesi hede hödö"

şunu diyenleri bir sene sonra orada bulamazsın muhtemelen. yalan dolan bunların hepsi.
  • devilred  (04.04.16 17:29:57) 
Ben de daha cok onlar dayanilcak firma degil kac kacana gibi izlenim oluştu. Bari bu seferki kalsin yeter moduna gecmis olabilirler :d


  • rayde  (04.04.16 17:30:18) 
Yalan söylemeni ve bunu yaparken inandırıcı olmanı bekliyorlar. 10+ mülakat deneyimim sonucunda bunu söyleyebilirim. En azından şöyle bir ayırt edici sebep var, giderim diyerek giden, kalırım diyerek giden. Mantıken ikinciyi seçiyolar xd


  • i ve been mistreated  (04.04.16 17:44:34) 
bütün iş gorusmelerinde "ben bu şirket için doğmuşum" hissi vermen gerek. ortamlarda oyle dersin, kim bilecek? sözde profesyonellerin profesyonellikten uzak yaklaşımları bunu gerektiriyor maalesef.


  • synesthesia  (04.04.16 18:01:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.