[]

Yurtdışından Alışveriş

Ben aliexpress ve amazon'dan bazı ürünler almayı planlıyorum. Ürünler yasaklı değil (telefon, parfüm vs.) ancak değerleri 75 euro'dan fazla. Şimdi bunlar gelse gümrüğe takılacak malum.
Benim merak ettiğim konu şu.. Bu ürünler nerede takılır? Yaşadığım şehire gelir de burada mı takılır? Yoksa bi merkezi mi var bunun? İlla ki gidip oradan mı almak gerekir?
Bilen varsa aydınlatabilir mi?


 
amazon kendi deposundan sattıgı ürünler için 75 euroyu dolar paritesinde geçiyorsa vergisini otomatik olarak aşağı yukarı hesaplıyor ve gümrük bakanlıgına veya maliyeye ödüyor. öderken fazla almışsa kuruşuna kadar geri iade ediyor.

amazon hesabınız varsa gözüküyor istenilen vergi tutarı hesabından 75 euro üstü bi ürün secin amazon ürünü dediğim gibi kendi deposundan çıkarıyorsa anında vergiyi hesaplıyor. ve ödeceğiniz tutara ekliyor. size beklemek kalıyor başka bişey yapmıyorsunuz adamlar bide tarih veriyor ona bitiyorum şu şu tarihte en kötü teslim edilecek diye.

ama amazonda satıcı amazonla alakası olmayan üçüncü parti satıcı ise kendisi kargo çıkartacağı için 2 yöntemi var ya devlet postasını kullanacak yada özel şirketlerin kargosunu kullanacak. onun için vergiyi devlete veya özel kargo şirketine elden vereceksiniz devlet kasasına girmesi için.

ups tnt fedex aramex pts dhl bunlar özel kargo şirketleri bunları gördünmü kaç hızlıdır ama ürün 75 euroyu geçiyorsa gümrük prosedürlerini iyi uygularlar. ama hızlıdırlar.

mesela amerikan postası usps gibi ülkeler hatta 200den fazla ülke ulusal posta birliğine bağlı olduğu için gönderisini Türkiyeye ptt aracılıgı ile sokar. pttdeki gümrük memurları ürünün önce fatura tutarına bakar kargo ücreti hariçtir. süpheli ise açılır tekrar piyasa fiyatına bakılır. %18-20 arası avrupa birligi ve dışı olarak oransal euro bazlı bi hesaplama yapılarak gümrük muayenesi tamamlanır gümrük beyanında belirtilen ücret memurun işini kolaylaştırır oraya 300 euro yazdır. oda %18 vergi yapıştırır. sen kaşındın hesabı 30 euro yazarsın hayırdır der kontrol ederler internetten 60 euro yazdırırsın kullanılmış dersin hop en fazla ödeyeceğin 0,60 kuruş damga vergisi

ptt'de genellikle istanbul içi olduğunda ürün büyük küçük farketmez başakşehir ukime çağırırlar nedir bu diye sorarlar yazı ile
ama bazen vergisi yapıştırılıp kapıda ödenmesinide isterler 2 yöntem var işte
  • protrek  (04.04.16 16:19:35 ~ 16:28:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.