[]

fırında cordon bleu sorusu

geçenlerde fırında sağlıklı cordon bleu yaptım. dövülmüş tavuk göğsünün içine kaşar peyniri ve hindi füme koydum, sardıktan sonra da önce yağ-yumurta karışımına, sonra da parmesan peynirine daldırıp fırına sürdüm. aslında beklediğimden lezzetli oldu ama, tavuk biraz kuru geldi. daha iyi olması için birkaç saat öncesinden marine etmek gibi bir yöntem var mı? ya da yapabileceğim başka bir şey? önceden ısıttığım fırına koydum yani et suyunu fırında salmadı. ama poşette değil öyle açık koydum çünkü parmesanın kızarması lazım. poşette koysam olur mu ki yine, parmesan kızarır mı güzel güzel?

bir diğer sorum da kaşar peyniri çok koymadım ama baya aktı pişerken. daha az akacak ama yine de eriyecek başka bir peynir var mı kullanabileceğim?


 
pişerken suyunu kaybetmiştir onun için kuru olmuştur.
önce una sonra tumurtaya bularsan etin suyu içeride hapsolur, kendi suyuyla pişer, kuru olmaz.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (04.04.16 16:47:19) 
@hayat aklini konusacak bir filozof uret teşekkür ederim, yalnız unsuz yapma peşindeyim, un yerine rendelenmiş parmesan peyniri kullanıyorum. o zaman önce parmesana bulayıp üstüne yumurta mı yapmalıyım? olur mu ki öyle?


  • gmzo  (04.04.16 17:37:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.