[]

anneme söyleyeyim mi?

Kardeşim yurtdışında bu sene liseyi bitiyor, üniversite tercihi yapacak. Bitirdiği okul dolayısıyla ekonomi bölümüne direkt gidebiliyor (yaşadığımız şehirde bu bölüm de var) başka bölümlere bir sene hazırlık okuyup sınava girip devam edebiliyor. Annemlere ekonomiye direkt devam edip üstüne amerika'da masterimi yapıp ekonomist olacağım demiş. Bugün bana mesaj attı, anladigim kadarıyla asıl istediği başka bir şehirdeki teknik üniversitede bilgisayar mühendisliği okumakmis (mühendislik hem bizim yaşadığımız şehirdeki üniversitede yok hem de üniversite dünyanın sayılı üniversitelerinden biri) ama annemler yük olmak istemediği için devlet de gelir durumundan dolayı düşük burs verdiği için ekonomi yazmaya karar vermiş. Orada kıralar buranın iki üç katı, hayat pahalı iki kira ödeyecekler. E annemler de taşınsa boşu boşuna düzenlerini bozacaklar benim için filan dedi. Bunları konuştuktan sonra da sıkı sıkı beni tembihledi annemlere söyleme diye. Ben de sen söyle annemlere o zaman dedim.


Şimdi ben bu durumda anneme anlatsam kötü bir şey mi yapmış olurum? Çocuk sirf yük olmamak içın asıl sevdiği mesleği değil daha az sevdiği şeyi yapmak zorunda kalacak. Ki annemlere söylesem bir şekilde hallederler. Öte yandan söz verdim söylemem diye ama o da anlatmaz biliyorum.


Ne yapayım ben bu durumda? Söyleyeyim mi?

 
okurken çalışsın. ailenin sırtına binmekten başka bir alternatif geliştirin. burs bulsun vs. ama o bölümü okusun mutlaka.


  • icim urperiyor  (04.04.16 14:53:21) 
söyle yahu, yazıktır çocuğa.


  • devilred  (04.04.16 14:54:02) 
Söyle söyle. Annen baban "o rakam için çekinme" diyebilir. Zaten parası varsa öyle der. Yoksa da bilmeleri iyi olur durumu, belki başka bir çıkış yoku bulurlar.


  • babilbaligi  (04.04.16 14:54:49) 
mutlu olmayacağı bir şey yapmasın, sonradan pişman olursa geri kalan hayatı boyunca sıkıntı ve pişmanlık çekebilir.

söylesin, gerekirse birlikte söyleyin. konuşmaktan bişey olmaz. ayrıca çalışırsa biraz gelir elde eder, en azından masrafların bir kısmını karşılar.
  • loveinaflipbook  (04.04.16 14:56:00) 
Ailenin durumuna göre söyle. Eğer taşınmayı, vb. kaldırabilecek durumdaysanız, söylenebilir ve ona göre plan yapılabilir. Ailenin hiç durumu yoksa, isteğini çok büyük sıkıntılarla gerçekleştirebilecek gibiyse, çok üzülürler "Çocuğumuzu istediği okulda okutamıyoruz" diye, vicdan azabı çekerler hayat boyu, kardeşin de sevmediği iş için ailesini suçlar.

Okurken çalışmak bir çözüm ama her bölüm için işlemiyor. Eğer dediğiniz kalitede bir bölümse, dönemler boyunca gurk tavuk gibi oturup çalışması da gelebilir ama örneğin yazın bir yerlerde çalışabilir.
  • aychovsky  (04.04.16 14:58:28 ~ 14:59:54) 
uy yazik ya soyle bence de. ama senin soyledigin anlasilmasin. annenler agzindan laf almis gibi ayarla. ya da anlasilsin ya, sonucta onun mutlulugu icin.

ben de boyleydim, aman yuk olmiyim filan ama neticede zorluklara katlanmak icin karsinda koca bir hayat var. 4 yil daha destek gormek kotu bir sey degil. ileride telafi eder.
  • jimicik  (04.04.16 14:59:56) 
Durumu sıkıntida olan bir aile değiliz aslında. Sadece iki kira ki bizim şimdi odedigimize göre 3 kira ve biraz masraf olacak. Annemler de haliyle eskisine göre bir tık sikisacaklar ama altından kalkamayacaklari bir şey değil bence. Kaldı ki onunla beraber taşınırlar hiç sorun olmaz ama düzenlerini bozmak istemiyorum diyor.


  • fraise  (04.04.16 15:01:02) 
oturup konuşmalarını sağla, "emin misin, gerçekten istediğin bu mu?" diye başlasınlar belki açılır çocuk, üzülmesin ileride. istemediği bir bölüm okursa üzülür.


  • devorgilla the gunslinger  (04.04.16 15:01:22) 
Kardeşini ikna et sonra söyle. Yük olmak istemezsen çalıştıktan sonra ödersin önündeki hayatı düşün falan de. Millet ne zorluklarla okuyo istediği yerde, oluyo yani böyle şeyler. İçim ürperiyorun dediği gibi çalışır vs. O işler bi şekilde halloluyor. Lisede insan bu meblağları gözünde büyütebiliyor ama para bi şekilde bulunur senin de dediğin gibi.


  • olutaklidi  (04.04.16 15:03:28) 
söyle tabiki de. çocuğun geleceği söz konusu


  • sta  (04.04.16 15:18:56) 
söyle, cocuk gerçekten istiyorsa istedigi bolumu okusun. bu gözler ne iyi universitelerde bolumlerde sırf sevmedigi icin tutunamayanları gördü.


  • galandar kostumu  (04.04.16 16:25:28) 
Söyle


  • hasmetizm 2046  (04.04.16 17:57:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.