[]

Öğretmenlik- İl İçi Tayin- İstanbul- Ev

Soruyu nasıl soracağımı bilmediğimden anahtar kelimeleri yazdım. Evet arkadaşlar öğretmenlikten tayinden anlayan ya da anlamayan neyse..
Bu Mayıs ayında tayin hakkım oluyor. Ve şu anda Esenyurt'ta bi okuldayım. Okul ortamım iyi fena değil idare ile de aram iyi şükür. Yani okulla bi problemim yok. Yalnız beni buraya bağlayan bişe de yok. Basar giderim yani. Neyse..
Ama okulun durumu da belli değil diğer taraftan. Yani sadece erkek olablir. Bu da beni zorlayabilir diyorum. Nerde duracajlarını bilmedikleri oluyor. Hele ergenlikleri ile. Yani karma öğretim olmayacak.
Diğer bi husus: Esenyurt olması. Medeniyet olsun insanlar daha medeni olsun istiyorum. Dolmuşu kokmasın insanları daha kibar olsun falan filan mesela. Ha bu şu açıdan iyi: kimse bana işimi öğretmiyor. Hani bilenler işine karışır ya oyle değil.
Evim ise burda iyi. Sitede kalıyorum. Temiz. Güvenli diyebiliyorum. Kirası iyi diyorum.
Aynı zamanda tüm güzellikler bir arada olmaz diyorum. O zaman hiçbir yere hareket edemem diyorum.
Çünkü tayin istemekle iş bitmiyor. Bide ev bulmak kirayı verebilmek mesele. Orta halli bi ev olsun muhit olaylı olmasın sağlam olsun da istiyorum.


Bi sürü bi sürü şey. Şimdi size soruyorum. Benden büyükler, yaşıtlarım, meslektaşım ya da değil ne diyorsunuz? Yukarda az çok anlatmaya çalıştım. Akla kapı açar mısınız biraz? Sorularınızla yine cevaplar yazarım aşağıya. Napmalıyım?

 
tayin olma araba al


  • mesgul ve huzursuz  (03.04.16 21:36:52) 
Allah bilir nolacagını ama açıkçası şu zorunlu görev bitince İstanbul'da kalma gibi bi düşüncem de yok. Yani bi 3-4 sene daha vakit geçirmelik düşününce ne mantıklı acaba?


  • evc  (03.04.16 21:39:15) 
Isinde huzurlu olman cok onemli. Evin de iyiymis. Hersey iyi olmuyor, en azindan kendi hayatimda rastlamadim. Kaldi ki illa istanbul olacaksa bahsettigin standartlarda medeni bir ilcede de gecinmek zor olacak, kiralar yuksek olacak gibi gibi.


  • nevrotik  (03.04.16 21:53:22) 
Evet yani o yuzden tayin olmak yetmicek. Ev iyi olsun hatta tek yaşayacagımdan site olmalı. Diretmem site olsun diye ama mahalle arası olacaksa da güvenilir sağlam bi yer olmalı. Bulabilir miyim.. Bilmiyorum. Kirayı da haftasonu kursları ile malum maaş kadar getirisi var nerdeyse halledebilirim belki diyorum.. Bilemedim.


  • evc  (03.04.16 21:56:34) 
belki gitmeyi planladigin ilcelerin kira durumlarina evlere vs gore ayarlayabilirsin. ben de yakinim, su an beylikduzunde oturuyorum. bu hatta bahsettigine en yakin ilce bakirkoy bence. Ama tavsiyem anadolu yakasi. Nedense daha sakin, huzurlu geliyor.


  • nevrotik  (03.04.16 22:02:42) 
Okula seni bağlayan şey zaten senin memnun oldukların. İdare iyi, okul-öğrenci iyi, evin iyi. Sıkıntı dolmuş kokusuysa bunu arabayla çabucak çözersin. Olul değiştirmek biraz riskli iş bence. Hem istanbulda merkezi yrde iyi okullar genelde dolu oluyor. Boşsa bile taliplisi sırada bekleyen yüksek puanlı arkadaşlar senin önünde bekliyorlar. Bilmiyorum ne kadar zamandır öğretmensin ama Puanın iyi değilse zaten sana kalmıyor.


  • hayatbirfilm_basroldesensin  (03.04.16 22:27:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.