[]

Konferansa gelen hocaya sunum sonrası ne hediye etsek?

Çiçekten başka bir fikir gelmedi benim aklıma. Alternatif önerileriniz var mı?

Hoca yabancı


 
Türkiye'ye özgü şeyler olabilir çiçeğin yanında, Türk kahvesi fincan takımı ve cezve, lokum güzel bir yerden, Paşabahçe'de güzel İstanbul temalı ürünler var onlardan olabilir belki, seramik ve yöresel motifli süs tabakları... Aklıma sadece bunlar geldi.

-Tabii ben nedense yabancı hoca olduğunu düşündüm. Şu dakikada yabancı olmama ihtimali de aklıma geldi.
Hoca yabancı değilse çiçek ve bir teşekkür belgesi belki kafi olabilir.
  • kaymaktutmayansicaksut  (03.04.16 08:31:32 ~ 09:47:32) 
Biz bir vakfa hoca adina bagis yapar, onun sertifikasini verirdik. Bazi dernekler o sertifikalari falan cok guzel hazirlayip veriyor. Ozellikle yabanci hocalarin cok hosuna giderdi .

www.tegv.org
www.wwf.org.tr
www.tema.org.tr
  • evrim halkasi  (03.04.16 09:47:04) 
Cross kalem.


  • condom kurşunu  (03.04.16 11:06:12) 
Bizde genelde İznik Çinisi tarzı şeyler hediye ediliyor.
Şunun daha modern şekilli olanları da var. Onlar gibi şeyler veriyorlar.
www.iznikcinievi.com
www.iznikcinievi.com
Ya da şöyle kahve setlerinden
www.iznikcinievi.com
  • aychovsky  (03.04.16 11:12:03 ~ 11:12:42) 
Biz tema'ya hocalar adına fidan diktirtip onun sertifikasını verirdik.


  • Haldamir  (03.04.16 11:25:33) 
yahu saçmalamayın, vakfa bağış nedir. çok kötü bir hediye seçimi. adam istese gider bağış yapar, belkide sevmiyor o vakfı. adamın adına bağış olayı hiç hoş karşılanmaz hele yabancılar hiç sevmez.

benim yurt dışında çalıştığım enstitüye her yıl başka ülkelerden 50 nin üstünde akademisyen gelip gidiyor, genelde 2-3 günlük hepsi.

standart yerel şarap hediye ederiz. yerel reçel ve bal ekleriz duruma göre. gününe göre rozet, özel değerli hatıra madeni para eklenir bazen.

en güzeli her zaman şaraptır, yerel olanlar, burada güzel kaliteli türk şarabı güzel olur.

ben mesela bir izlandalı hocam vardı, adamın ilk okuduğu çocuk kitabı nasreddin hocaymış amk :D bende ona nasreddin hoca magneti götürmüştüm türkiyeden, o da bu sene 2-3 günlüğüne gelince vermiştim.
  • kurnaz  (03.04.16 14:20:02 ~ 14:21:25) 
Simdiye kadar bir doga veya kanser vakfina bagisi begenmeyen yabanci hoca gormedim ben. Sunum bitmis, plaket yerine verilecek bir sey bakiyorlar benim anladigim. Recel, sarap falan orada verilmez, sonrasinda verilir. Cicek, plaket falan da adama kulfet resmen, gerek yok.


  • evrim halkasi  (03.04.16 14:31:02) 
valla öyle beğneneni vardır da yıllardır yurt dışındayım, öyle her beğendim diyen beğenmiyor.

Genelde böyle şeyleri de beğenmezler, o yapmamış çünkü, sallıyorum şarap olsa içer, o tecrübe onun olur, ama sizin kendi yaptığınız bağış, onun adına da olsa, onun değil. o karar vermiyor. batılı hocalar onların adına yapılan işleri sevmez, bu kadar basit.

sahneden plaket, okul maskotu, varsa okulun kendi içkisi, sembolü hediye edilir, bu kadar basit. hediye olarak şaraptan iyisi olmaz, ek olarak dönemsel, yöresel hediyeler her zaman en beğenilenlerdir.
  • kurnaz  (03.04.16 18:03:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.