[]

sakarya meydan savaşı

celal şengör sakarya savaşında cepheden kaçan askerlerin oranı yüzde 46 demişti. Bunu hdp'li bi kaç vekil daha söylemişti.Neredeyse yarı yarıya askerin kaçtığı bi savaşı nasıl kazanabildik ? Bu kadar askerin cepheyi terketmesi de sanki çok normal değil,




 
kimileri de bu savaş aslında hiç olmadı der, tarih bu, elbette de tarihimizi yazarken bu tarz tatsız olayları aktarmıyorlardır diye düşünüyorum, sonuçta kimse çocuklarına kendi tarihini bu şekilde öğretmek istemez. soruna cevap veremiyorum, binlerce gencin askere alındığı bi ortamda %54 gibi bir kitle bile yeterli bence savaşı kazanmak için.


  • dirty pussy and cock  (03.04.16 00:51:39) 
celal şengörün bu konuda bahsettiği yer youtu.be


  • essoist  (03.04.16 01:04:22) 
Şu unutulmamalı, işi salt askerlik olan profesyonel bir ordudan bahsetmiyoruz. İçinde milis, köylü, çocuk da var bunların. Sen kendi yerel bölgende düşmanı taciz edersin, saklanırsın vurkaç yaparsın, sonra dağa ovaya çekilip dinlenirsin. Bu seni asker yapmaz. Sen milissindir. İş meydan savaşına geldi mi, kurgu tamamen başkadır. O yüzden bu kadar kişinin cepheyi terk etmesi hem normal değil hem de "görece" normal.


  • testis agrisi  (03.04.16 01:06:06) 
Sakarya konusunda emin değilim ancak Yalçın Küçük, balataları sıyırmadan önce yazdığı sağlam kitaplarından birisinde "2. İnönü Savaşı'nın hiç yapılmadığını" iddia ediyordu. Bu gibi resmi tarih tezine aykırı durumların araştırılması elzem.

Ordudan kaçmanın o dönemde çok yaygın olduğu söylenir, elbiseleri alan gidiyordu derler. Hatta ilk TBMM tutanaklarında "efendiler biz orduyu değil, milleti giydiriyoruz" denerek bu konudan epey şikayet edilmiş. Dolayısıyla mümkün.
  • sevgikusunkanadinda  (03.04.16 01:34:54) 
Bu arada, Yunanca vikipedi sayfasının Google Translate ile İngilizce çevirisi:

goo.gl
  • testis agrisi  (03.04.16 02:02:11 ~ 02:02:22) 
istiklal mahkemeleri bosuna kurulmadi, asker kacaklari orada yargilandi. bir de su var, diger gruplari ceteleri vs'leri destekleyenler de var. ha bir de neye gore asker secimi vardi, sadece turkleri mi cagirdilar bilmiyorum. dogudaki kurd asiretlerinin bir kismi destek verirken bir kismi vermemis. rumlar cagrildi mi burasi da muallakta. yunan ordusunun yarisi, anadolu rum'u diye biliyorum. hatta mesur bir video var, izmirli bir rum ile mustafa kemal'in karsilasmasini anlatan. alkislarlayasiyorum.com

Tavsiye ederim, guzel bir video. ataturk'un gozlerinden birinde sorun oldugunu ilk defa burada duymustum. bir gozunun takma oldugunu soyluyorlar, savaslardan birinde kaybetmis.
  • ubi dubium ibi libertas  (03.04.16 03:01:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.