[]

Kahroluyorum ( siz olsanız ) ?

arkadaşlar, dönemin başından beri kastığım termodinamik vizesine girdik bugün, malum yunus çengel hocamızın yazdığı kitap başucu kitabımız. sınavda dün çözdüğüm 3 soru çıktı. evet sadece sınavdan 10 saat önce kitapta gördüğüm sorularla sınavda karşılaştım.

ilkinde doğru cevabı hatırlamama rağmen, kıllanıp başka bir yoldan çözmeye çalıştım, cevap yanlış çıktı.

ikinci soruda bilirsiniz termodinamik'te entalpi, entropi değerlerini okuduğumuz bir tablo var, 6547 yerine 5547 okumuşum değeri fotokopi silik olduğundan. soru ordan gitti.

üçüncü soruda otto cycle'ın sıcaklık değerini hangi yoldan çözsem diye düşündüm ve kendimce kararımı verip işleme giriştim, meğer hocanın default kabul ettiği yöntem ötekiymiş.

şuan maksimum 50 alabilirim, sizce bu ikinci soru mevzusunu hocaya söyleyeyim mi? tüm işlemler, gidişler doğru tek yanlış o 6547 yerine 5547 yazmış olmam, o da zaten fotokopinin azizliği, hocam insafa gelip puan verir mi? siz olsanız verir miydiniz?


edit: kendime söz, finalde gözümü dört açacağım, sınırları zorlayacağım, 100 almak istiyorum ulan!

 
Dediklerinizden bir şey anlamadım da bizde tablo okumaya dikkat ediyorlar.

Ben yüzsüz yüzsüz gidiyorum her konuda isteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara
  • jazzabel  (02.04.16 23:57:35) 
Alanınızla yakından uzaktan alakam yok, büyük şanssızlık olmuş. Umarım yetecek kadar puan alırsınız ve finalde yeni şeyler denemeden hatırladığınız yoldan devam edersiniz.

Fotokopide bi sıkıntı varsa gerçekten yani okunabilmesi tartışmaya açıksa bence mutlaka hocanıza uygun bir dille söylemelisiniz. Çünkü eğer kağıtta sorun varsa, düzeltme için duyuru yapılabilirdi. Ben olsam, eğer fotokopiden kaynaklı sorun varsa ve diğer her şey olması gereken biçimdeyse, puan verirdim. Ama eğer fotokopide tartışmaya açık bi problem yoksa, her şey okunabiliyor ve ona rağmen dikkatsizlik hatası yapılmışsa puan kırardım.
  • bilemedik biz onu  (03.04.16 00:02:51) 
2. sorundan zaten epey bi puan alırsın sadece tablo okumayı bilmiyorsun muamelesi yaparak ona göre puan kırar insaflı biriyse. Yanlız söyle de birşey var ki termonun büyük kısmı doğru tablo okuyabilmekten geçer.

Diğer sorularda da çok bildiğin ama konuya tam hakim olmadığın için kaybetmiş gibi duruyorsun. Termoda birkaç ufak trick hariç çoğu sorunun çözümü standart zaten hele ki çevrimlerde hiç bir kurnazlık aramana gerek yok bundan sonraki sınavlar için aklında olsun.
  • Kovacic  (03.04.16 00:04:27 ~ 00:05:36) 
ikinci soruyu git söyle, hocam silik çıkmış, tam okumamışım diye. gerisi doğruysa puanı verir, vermeli. son soru için de doğruysa puan vermeli, öyle benim istediğim yöntem bu diye bir şey olamaz.


  • devilred  (03.04.16 00:14:06) 
konuya hakim olmadığın çok belli. yeterince kasmamışsın. finale kadar doğru düzgün öğren anlatılanları. hocanın yerinde ben olsam vermezdim. mesela tablo sorusunda "sınavda niye sormadın?" derim. otto çevrimiyle ilgili soruda "ben derste ne anlattım sen ne yapmışsın" derim. birinci soruya "kendi kendine icat çıkarmışsın" derim.


  • mimimi  (03.04.16 02:10:11) 
bir keresinde termo vizem 30'du. finalde hirs yaptim 100 aldim. hala gurur duyarim. neden bilmiyorum ama soylemek istedim.

anlattiklarina gore sen de 30-40 falan alirsin gibime geldi. finale cok calis her turlu halledersin.
  • bohr atom modeli  (03.04.16 02:51:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.