[]

çikolata bağımlılığından kurtulmak

merhaba. çikolata yemediğim bir günü hatırlayamayacak derecede bağımlıyım. daha önce kurtulmak için girişimde bulundum ama birkaç gün dayanabildim ancak. önceden bu durumda olup da kurtulanlar var mı? nasıl?




 
bitter'e gecis yaparsan en az zararla kapamis olursun. %80 kakao olan bitterleri denemelisin. hem cikolata istegini bastirir hem de oldukca faydali.


  • dmnbl  (02.04.16 22:04:06) 
Dayanıp 1 hafta falan yemezsen gittikçe canın daha az istemeye başlıyor ama tadımlık dahi alsan o istek geri geliyor. İlk günler biraz zor oluyor ama asılmayacak gibi değil. Ben tadımlık bir şeyler yedigimde kaybettim savaşı :) irade güzel şey, bende yok.


  • piremses  (02.04.16 22:06:32) 
Yavaş yavaş bırak. Şeker ihtiyacını tarçın yada meyvelerden karşıla.


  • hasmetizm 2046  (02.04.16 22:30:23) 
çikolata yerine kuru incir, kuru üzüm, kuru kayısı, hurma gibi doğal şeyler tüket. yanında da badem, ceviz, fındık fıstık olunca çok güzel oluyor.


  • halitkin  (02.04.16 22:37:16) 
gercek kakao tanelerine gec, boylece senin icin bir zarari kalmamis oluyor. yurtdisindan cacao nibs falan diye artarak bulabilirsin. zaten kakao aslinda meyve cekirdegi yani bir zarari yok:) bizim tukettigimiz cikolata denilen sey ise en iyisi yani evde veya gurme olarak yapilani bile tereyagi, seker, sut eklenerek yapiliyor. disarida markette satilan paket cikolatalar ise tam bir copluk, ne yagi gercek yag, ne de icindeki seker gercek seker.
ozellikle guney amerikalarda bir yerlere giden tanidigin olursa kilo ile bile istetebilirsin, fakat icine hicbir sey katilmamis kakao cekirdegi alidracaksin. ayni bu kahvecilerde satilan kahve cekirdekleri gibi.
tuketmek istedigin zaman ise mesela yulaf ezmesi sut ve oldukca tatli bir meybe kombosuyla tuketebilirsin. zaten bir kere aslina alistiktan sonra cikolata diyen satilan seyin aslinda sekerli margarin gibi bir sey oldugunu anlayacaksin.
  • mavicorap  (02.04.16 23:13:03) 
hipnoz yapin kendi kendinize. ben psikologumla bir kac kere yaptim ve sigara birakma konusunda kullandim.
uzanin ve bes-on dakika diyaframdan nefes alin, bese kadar sayin nefes alirken mesela. butun kaslarinizin gevsetin ve bunu hissedin. sonra zihninize telkin gonderin. ne mesaj gondereceginiz size kalmis. her gun tekrarlamak iyi olabilir. hipnozdaki amac, nefes egzersizi ile beyninize giden oksijen miktarini artirmak ve gonderdiginiz telkinleri kabullenmesi. normal zamanda beyne gonderdigimiz mesajlar ters tepebiliyor..

  • bir varmis bir yokmus  (03.04.16 00:33:04) 
ben de hergün muhakkak birden çok kez çikolata yiyorum bir zararını da görmedim. aslında kakao antioksidan değeri olan bir besin, iyi de bir magnezyum kaynağı üstelik seratonin salgılatır, kendini daha iyi hissedersin. yağı da stearik asit formunda olduğu için masum bir yağ olarak kabul edilebilir.

tek zararlı olabilecek yönü şeker içeriği dolayısıyla kalorisi ve kan şekerini hızlı yükseltmesi onu da biraz porsiyonu küçülterek ve yavaş yavaş ağızda eriterek yiyerek çözebilirsin...derken canım istedi:)
  • yesil kod adli mahmut yildirim  (03.04.16 00:49:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.