[]

Marketteki yoğurtları nasıl yiyorsunuz?

Bu yoğurt diye satılan iğrenç şeyleri nasıl yiyorsunuz, yiyor musunuz?

Tutkal gibi, tatsız tutsuz, 15 gün bozulmayan, kalıp kalıp pis bir şey. Ve hepsi böyle. Sütaş, ülker, seker, mis.

Eskiden ananemiz sütten yoğurt yapardı, yemeye doyamazdık.

 
hala süt alıp yapabilirsiniz, zor bir proses değil. sıcak tutmayı başarırsanız olur. bunun dışında geçen mis süzme yoğurt aldım. inanır mısınız bozuldu! artık onu alacağım daha rahat edecek içim.


  • ron dennis  (02.04.16 21:44:19) 
bende ev yoğurdunu böyle anlata anlata bitiremeyenleri anlamıyorum asil siz onu nasıl yiyorsunuz ekşi ekşi.

ayrıca atla deve değil evde yoğurt yapmak.
  • kuzey li  (02.04.16 21:46:35) 
Fıstık gibi yoğurt, beğenmiyorsanız yemeyin.


  • i was made for you  (02.04.16 21:48:08) 
Ben evde yapıyorum, içim rahat. Şimdiye kadar hiç ekşi olmadı benimki.
Bi de gerçekten yapımı çok kolay, yapın bence

  • mezzosprite  (02.04.16 21:48:20 ~ 21:49:52) 
bende market yogurdu yıyemıyorum cok tatlı gelıyor. tanıdık sutcu gelıyor komsunun kardesı ondan alıyoruz ucuzda degıl lıtresı 2bucuk tl. 4 lıtre alıyoruz 2 kısı bir hafta anca yetıyor yemeye doyamıyoruz ekşi ekşi... :)


  • sizofren06  (02.04.16 21:50:07) 
ben yemiyorum. ambalajlı süt ürünlerini tüketmemeye çalışıyorum.


  • köstebek kurabiye  (02.04.16 21:56:06) 
(bkz: beyle)

bana da ev yapımı dediğiniz ekşi şey iğrenç ve tatsız tuzsuz geliyor. market yoğurdunun bir sürü koruyucu içerdiğini ve pek sağlıklı bir şey olmadığını biliyorum ama kimse kusura bakmasın ev yoğurdu diye yere göğe sığdıramadığınız şey de saçmasapan bir ürün.
  • der meister  (02.04.16 21:56:33) 
Benim annem de evde yapıyor ve ekşisini de isteğimize göre ayarlayabiliyor, nasıl yapıyor bilmiyorum. Gerçi ekşi seviyoruz biz genelde. Ev yoğurdu sevene market yoğurdu gerçekten iğrenç geliyor bu arada. Yiyemiyorum ben artık.


  • piremses  (02.04.16 22:08:31) 
siz ev yoğurdunu nasıl yiyorsunuz, valla çok imreniyorum. ev yoğurdundan yapılma ayranı bile içmem.


  • olutaklidi  (02.04.16 22:29:15) 
o kaymakları peçeteden yapıyolarmış diyolaaaaar ehhehehe.

cayır cayır yiyorum. bimden alıyorum mis gibi. öğrenciyiz napalım. geçende annem almış dogal koyun yogurdu. tükürdüm bozuk bu diye :(
  • noisette  (02.04.16 22:33:16) 
Ben hala ev yoğurdu yiyorum. Memlekete gidince koyun yoğurdu alıyoruz kilosu 10 tl ama efso bişey. Kesif kesif kokuyor. Hazır yoğurtlar midemi bozuyor zaten anında, istesem de yiyemiyorum pek.


  • hasmetizm 2046  (02.04.16 22:37:55) 
Ben hala ev yoğurdu yiyorum. Memlekete gidince koyun yoğurdu alıyoruz kilosu 10 tl ama efso bişey. Kesif kesif kokuyor. Hazır yoğurtlar midemi bozuyor zaten anında, istesem de yiyemiyorum pek.


  • hasmetizm 2046  (02.04.16 22:37:55) 
asjklda olm ev yoğurdu dediğimiz şey yoğurdun orijinali zaten, yani yoğurt dediğin şey evde mayalanarak üretilmiş bir şey. senin marketten aldığın orijinal ürünün varyantı, "ev yoğurdu da neymiş" ne demek. tadını sevmiyorsun tamam da şey gibi bişey bu, "meybuz varken dondurma mı yenirmiş"

herkesin evde yoğurt yapma şansı yok, yapmayı bilmek zorunda değil, uğraşmak zorunda da değil; o yüzden kültür faşizmi yapmaya gerek yok. senin annen yapıyordu ama başkasının annesi yapmıyordu, yoğurt diye bildiği ve alıştığı şey o, onun yerinde olsan sen de "o ne öyle ekşi ekşi" diyecektin yani.

benin annem yapıyordu, bu yüzden ev yoğurduna alıştım, marketteki lezzetli gelmiyor. annemle yaşamıyorum şu anda, ev yoğurdu yeme şansım her zaman yok ve mecburen marketten yiyorum. ev yoğurduna en yakın eker'in köy yoğurdu, onu alıyorum. asıl tercihim ev yoğurdu tabii.
  • baba jo  (02.04.16 22:41:56 ~ 22:47:09) 
Foça yoğurdu alıyoruz, yazdıklarınıza göre daha yenebilir.


  • nice tnetennba  (02.04.16 22:43:06) 
katılıyorum.
mügros'un bazı şubelerine (kültürdan yapılmayan) kaymağı ve yağı bol kanlıca yoğurdu getiriyorlar, severek tüketiyoruz, tavsiye ederim,
kalanların hepsi tatsız tuzsuz yoğun beyaz su gibi geliyor bana da.
  • bcdhms  (02.04.16 23:46:36) 
sadece tikveşlininkini yiyebiliyordum zamanında. ama uzun yıllardır ev yoğurdu yiyorum. ilk yıllar market yoğurdunu arıyordum ama gittikçe yoğurdu daha iyi kıvamda yapmaya başlıyorsunuz ve market yoğurdu çöp gibi kalıyor yanında. şimdi ev yoğurdu var ev yoğurdu var.


  • ruhen hastayim ben  (02.04.16 23:57:28) 
şu aralar annem süt alıyor, evde kendisi pastörize edip yoğurt yapıyor, tek kötü yanı fazla sulu olması ama onu da yavaş yavaş kıvırmaya başladı, daha katı oluyor artık :) eğer ekşiyen yoğurtsa daha iyi, yararlı bakteri içeriği fazladır -bazı market yoğurtları bu şekilde ekşiyorlar, onları alıyoruz alırsak- ama market yoğurtlarında melamin bulunabiliyor, zaten o kadar kalıp gibi olmasının sebebi o. ki melamin de zararlı bir organik polimer, diye biliyorum.

bu arada annemin yaptığı yoğurt taptatlı, ben yoğurt fanı değilimdir ama çabuk ekşimesine rağmen ilk yiyişte inanılmaz güzel, ben çocukken kanlıca'da yoğurt yerdik, onun gibi resmen! şekersiz bile çok güzel tadı var, direkt süt tadını alıyorsun.

evde yoğurt yapmak istersen, sütü de sütçüden almanı tavsiye ederim, zaten sütçülerde yoğurt mayası da oluyor, ilk o mayayla başlarsan, sonraki yoğurtları da ilk mayaladığından yaparsın. yalnız market sütleri ve yoğurtları hijyenik olduğu için -yani pastörize değil, yani içinde yararlı-zararlı hiçbir bakteri yok- ilk zamanlarda bağırsak problemleri yaşayabilirsin biraz, özellikle de 80 ve sonrası doğumluysan, çünkü 90lardan falan itibaren uzun ömürlü (uht teknolojisiyle üretilen) süt üretimi ve kullanımı arttığı için ve bu teknik de zararlı-yararlı tüm bakterileri sütün içerisinden elimine ettiği için, bu tarihlerde doğanların ve uht süt ile beslenenlerin çoğunun bağırsaklarında doğal süt ve ürünlerinden gelen bakteriler çok az ya da yok. dışardan alacağın -tabi güvenilir yer bulman lazım, çünkü adam "çiftlik sütü" diyor, kim bilir nereden getiriyor, içine katıyor, onaysız bir yerden de alma yani- sütü, evde pastörize edebilirsin, nette de vardır da, üstü kaymak tutana kadar kaynatıp altını kapatıyorsun, sonra bir beş dakka bekleyip tekrar kaynatıyorsun, diye hatırlıyorum, anneme sorarım. sonra da yoğurt "çalacağın" tüm kapları -ilk defa o kaplara yapacaksan, ve cam kavanoz+metal kapak kullanmanı tavsiye ederim, plastikte bakteri üremesi hızlanabiliyor- kaynatıyorsun iyice, sonra bir kaşık maya ile birlikte kaynattığın sütü kaba doldurup, hava almayacak biçimde bekletiyorsun -annem mesela çamaşır makinesinin içinde bekletiyor XD baya güzel hava almıyor yani. fırında bekleten de var- yani kendin de yapabilirsin. market sütünden de yapabilirsin ama dediğim gibi market sütü zaten çok süpersonik birşey değilken, ondan yapmak ne kadar mantıklı bilemem. ha bir de, herkesin yoğurt yapacak hali vakti yok ki, öğrenci evinde mesela ne ev yoğurdu?! XD
  • pasp  (03.04.16 00:10:21) 
yörsan ev yoğurdu +1

en azından sulu, kıvamı daha iyi öyle anlattığınız kalıp gibi değil.
  • sertunsuz  (03.04.16 12:26:18 ~ 12:27:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.