[]

bu sesi dinler miydiniz?

soundcloud.com

kitap seslendirmeye çalışıyorum da. böyle bir ses olsa kitap dinler miydiniz? kitabın içeriğini bir kenara bırakarak yorum yapalım tabi. olumlu olumsuz her türlü eleştiriye açığım. zira daha evvelden hiç tecrübem yok. teşekkürlerimle


 
biraz akici degil gibi geldi bana
bir de bazi kelime okunuslari hatali misal klasik
selanik'i diye okumayiz selaniyi diye okuruz
onun disinda gorme engelliler icin bulunmaz firsat boyle seyler
guzel bir is yapiyorsunuz devam edin lutfen
  • rentts  (02.04.16 18:41:51) 
Ben dinlerim gayet iyi


  • suicides underground  (02.04.16 18:52:36) 
yarısından az bir kısmını dinledim. bence net ve anlaşılır olması açısından işlevsel. ancak okumanız bazı yerlerde aksıyor. kısım kısım kayıtlar yapıp editleyerek halledersiniz.

evet selaniği, klasik vs ben de bunları söyleyecektim. selanik'i yazarız ama selaniği okuruz. ancak hukuğa değil hukuka deriz, örneğin.

kısımları birilerine dinletip editleyebilirsiniz, hatalarınızdan emin olamıyorsanız.


ancak ses tınınız bence gayet iyi, hiç kulağa batmıyor. harfleri yuvarlamayıp noktalamaya dikkat etmişsiniz. dinlediğim yere kadar böyle algıladım.

bence ufak sorunlarınız var, halledilmeyecek şeyler değil. hele ki satış amacı gütmüyorsanız, sadece nete yüklemek istiyorsanız bence hiç çekinmeyin. türkçe sesli kitap sıkıntısı var ne de olsa. neyse, bravo, güzel uğraş.
  • godoşu beklerken  (02.04.16 18:56:08 ~ 18:57:11) 
@rentts, bir tık daha mı hızlanayım?
son harfi k ile biten kelimeler hep yumuşamaz. mesela erzakı, evrakı denir erzağı değil. selanik de şehir ismi olduğundan selanik'i diye okudum. bunu araştırayım.

  • cekilmis gayfe  (02.04.16 18:57:27) 
tonlamalarda fena aksaklık var, anlaşılır kılmıyor yazıyı. tonlamalara dikkat etmek gerekli.

düzeltme: vurgulama yazacaktım ben buna, tonlama nereden çıktıysa.
  • devilred  (02.04.16 19:00:29 ~ 19:30:18) 
hizlanmaktan cok akicilik nasi soyleyim hani her kelime bitiminde bir duraksama oluyor ya onlari biraz sanki birbirine baglamak lazim gibi geldi


  • rentts  (02.04.16 19:02:01) 
selanik ek alınca belki yumuşamıyordur, haklı olabilirsiniz.

zonguldak'a derseniz kesin olarak yumuşuyor mesela. ama selanik örneğinde belki yanılıyoruzdur.
  • godoşu beklerken  (02.04.16 19:05:53) 
@çekilmiş gayfe selanik'i yazılır selaniği okunur.
ses tonunu beğendim biraz daha hızlı olsa ve kelime sonlarındaki esler olmasa dinlerdin.

  • kuzey li  (02.04.16 19:14:09) 
pratikle mükemmel olabilir. bir de vurgunun üzerinde özellikle çalışılabilir.

ses doktor.
  • EasyTiger  (02.04.16 19:24:27 ~ 19:25:05) 
2 şeyi farkettim.

1. özel isimleri çok yuvarlıyorsun zor anlaşılıyor
2. yanlış vurgulama var sanki.
  • KidLazer  (02.04.16 19:27:02) 
incil genelde böyle tuhaf bir tonlamayla seslendiriliyor nedense, incil için çok güzel olmuş. ama normal bir sesli kitap için vasat.


  • feel the blanks  (02.04.16 19:30:59) 
yeni bir kayıt yaptım bu nasıl dersiniz sevgili arkadaşlar?
soundcloud.com

  • cekilmis gayfe  (02.04.16 19:43:43) 
vurgulamada hala aksaklık söz konusu. cümle başları, önemli noktalar ve cümle sonları aynı düzlükte genelde.


  • devilred  (02.04.16 19:47:51) 
@feel the blanks, bu iş kar amacı gütmediği için bütçeleri de düşük haliyle. pro seslendirmeciler sayfa başına en az 300-400 lira istiyor. 1000 lira isteyen de var. benim gibi amatörler yapıyor o yüzden :)


  • cekilmis gayfe  (02.04.16 19:57:23) 
çok ulusa sesleniş kıvamında tonluyorsun. "gecenin koruması altındAAĞ" olmuş, "bunlaağr" der gibi uzamış. "12 saatlik bir yürüyüşten sonrAAĞ" buranın sonu da uzamış. "klasik yunan eĞİtim" buranın vurgusu da aynı şekilde.

hikaye anlatırken hitabın ilgi çekmesi için kullanılınca güzel oluyor, ekmek teknesindeki heredot cevdet de böyle anlatıyordu. sen burada coşkulu bir anlatım yapmıyorsun, o yüzden sakin tonda okuman gerek çünkü bu tonlamada uzun süre dinlemek insanı yorar.

profesyonel olmadığın için diksiyon falan çok kulağa batan şeyler olmaz ve üzerine çok çalışman gerekir. tonlamayı düzeltmek ise daha kolay ve pratikte etkisi daha rahat hissedilir. kolay gelsin...
  • baba jo  (02.04.16 20:08:23) 
yalnız ses tonun gayet iyi az bir diksiyon, tonlama çalışmasıyla süper seslendirme yapabilirsin, sadece her bir cümlenin sonu aynı tonla bitiyor yani akışı geliştirmen gerek o kadar; onun dışında bence süpersin:)

edit: bir de konuşma dilini daha iyi kullanman gerek, örneğin "değildi", "değildi" diye okunmaz; "diildi" diye okunur. bu tür araştırmalar yaparsan hem daha akıcı olur hem de konuşma dilini de doğru kullanmış olursun:)
  • arkburak  (02.04.16 20:46:20 ~ 20:50:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.