[]

Arduino bilenler capsli

Linkteki cihazlar ne derece işe yarar? Neler yapılır bunlarla? Direkt olarak bir amaca hizmet etmeyecek, öylesine bir araya getirilmiş komponentler.
i.hizliresim.com



 
mültecinin kafaya atsam gider süpersonik ultra mikro makro dalgalı denizli fırın yapar bunlarla, bi daha kapı kapı dolaşmasına gerek kalmaz. karnı doyar. tarif de istemez.
beyin bedava.

  • bigbadabum  (02.04.16 01:28:53) 
birincisi board ve kablo, bileşenleri yerleştirip bağlantı yapmak için.

ikinci dokunmatik ekran, uno diyor ama bence mega ile falan da kullanılır. tek başına kullanılmaz sürmeniz lazım.

üçüncüsü sensör işte.

dördüncüsü kızılötesi kumanda kiti, alıcı ve verici var. yine sürülmesi lazım.

bunu bilmiyorum.

bu engelden kaçan robot kiti. kızılötesi sensör var. tekerlek kablo gibi bileşenler var. sanırım sağ üstteki arduino uno. eğer öyleyse buradaki bileşenler ve öncekiler dahil hepsini kullanabilirsiniz. bu olmazsa kullanamazsınız.

bu da kamera.

yeni başlıyorsanız bunlarla bir şey yapamazsınız. hazır yapılanları tekrarlayıp tecrübe kazanmanız lazım. sadece donanım değil yazılım bilgisi de gerekir. uzun vadede engelden kaçan robotu revize edip atıyorum kamera aracılığıyla belli renkteki nesneleri takip edecek hale getirebilirsiniz. ama biraz uğraşmak gerekir. şimdilik bu malzemelerle yapılan hazır uygulamaları yapın led yakmaktan başlayarak. eğer o gördüğüm uno değilse sürücü karta ihtiyacınız olacak. yani uno, mega vb.

hakkaten kitteki sensor ultrasonikmiş.
  • icim urperiyor  (02.04.16 02:52:13 ~ 16:35:17) 
1-Breadboard ve jumperlar. Bunların tek başına işlevi yok. Ama çalışırken çok pratik şekilde devre kurmanıza yarar.

2-Renkli tft ekran.

3-Bununla ivme, eğim ve yer çekiminin etkisini ölçüyorsunuz. Helikopterlerdeki yahut kamera gymbal'larındaki stabilizasyon sistemleri bununla yapılıyor.

4-IR uzaktan kumanda. Bildiğimiz tv kumandaları gibi. Optik olarak uzaktan kumanda etmek için.

5-Uart-Wifi dönüştürücü. Wifi üzerinden seri iletişim yapmak için.

6-Ultrasonic sensör içeren robot kiti. Ultrasonic sensör ile engel algılayabilir, uzaklık ölçebilirsiniz. Böylece engellerden kaçan, yahut bir şekilde onlarla etkileşime giden bir robot yapabilirsiniz.

7-Kamera işte. Yalnız bu ov7670'in iki modeli var, fifo ve non-fifo olarak geçiyor. Birisi görüntü taraması yapmak için ekstra bir saat sinyaline ihtiyaç duyuyor.

8- Uart-usb arayüzü. Bununla da devrenizi usb üzerinden bilgisayarla haberleştirebilirsiniz.


icim urperiyor'un dedigi gibi bunlar biraz tecrübe gerektirir. Merakınız varsa sadece robot kiti alıp türlü çeşit şey yapabilirsiniz.
  • johan sebastian  (02.04.16 04:10:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.