[]

Yazıcı için akıl fikir.

Hem yazıcı, hem tarayıcı hem de fotokopici olanlardan bir tane almaya karar verdim. Faksa ihtiyacım yok.
Renkli laser anormal pahalı ve büyük, renkli inkjet almaktansa bir tane siyah-beyaz laser + bir tane de basit ink-jet yazıcı kombosu yapmaya karar verdim. Maliyet biraz daha pahalı olsa da baskı hızı, kalitesi ve kartuş masrafları açısından daha mantıklı geldi.
Kullanım alanı ev için. Öyle çok fotograf bastırma merakım yok. Biraz scan, biraz word veya excel dosyası yazdırmak, biraz da fotokopi.
Hafta sonu gold'da SAMSUNG SCX 4200'i gözüme kestirdim:
www.hepsiburada.com
işte yanına da Lexmark mexmark ucuzundan dandik bişeyler.
Fikirlere açığım tabii ki. Yoksa niye uzun uzadıya yazayım değil mi?

 
hp f380. alırken ucuz, kullanırken daha ucuz. kartuşunu dikkatli kullanırsan 20 kere filan doldurabilrsin. siyah mürekkep litresi 20 ytl. ki kartuş beş ml olduğuna göre 200 kere doldurabilrsin bu da onbinlerce sayfa eder. renkli dolum kitleri gittigidiyor da 10 ytl ama tabii orijinali kadar iyi sonuç vermiyormu. ama orj. renkli kartuş fiyatı da 17 ytl sanırım pek pahalı değil. printer ın baskı kalitesi vs. ev amaçlı kullanım için fazla bile.


  • cashkopat  (02.08.07 13:14:32) 
tam olarak aradığın şey bu olmasa da ben söyleyeyim darty'de az önce 85ytl(125 den inmiş yazdıklarına göre) ye inkjet printer + scanner + copier gördüm, yanlış hatırlamıyorsam şu modeldi(www.epson.com.au)


  • jolietjake  (02.08.07 13:41:28) 
canon mp160 gayet guzel bir alet. 58 euro + kdv bimeks'te. bugun indragadi'de bir alt modelini satiolardi 70 ytl + kargoya, tukenmis.


  • polifonik osuruk  (02.08.07 13:56:00) 
çok tavsiye edilmiyor böyle komple ürünler. aklına yattıysa ne ala tabi.
lazer yazıcılarda makina fiyatı önemli değil. toner fiyatı önemli!!!

makinayı almadan önce piyasada toneri araştır, bakalım bulabilecekmisin.
samsung ve xerox'un bazı modelleri tamamıyla aynıdır. beğendiğinde böyle birşey varmı bak. bunun faydası birinde toner daha ucuz olabiliyor.
ankara'da isen sana bir muadil toner markası tavsiye edebilirim. reklama girmesin diye buraya yazmıyorum.
  • can see  (02.08.07 18:05:02) 
bütün yorumlarınızı değerlendireceğim. çok teşekkürler.


  • ezeriko  (03.08.07 10:48:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.