[]

Mülakatlarda nasıl sakin kalabiliyorsunuz?

Her mulakatta heyecanlaniyorum ve nabzim hizlaniyor. Bunu nasil kontrol altina alabilirim?

Sizin yaptiginiz ozel bir sey var mi?

Tavsiye kitap da olabilir ya da herhangi bir yol gosterici kilavuz.

 
kendinden eminsen zaten heyecan yapacak birşey yok, bir de doğal olmak lazım, rol yaparsan da heyecan yapabilirsin tabii.


  • nucleon  (01.04.16 16:48:10) 
tecrübeyle sakinleşirsin. hem iş tecrübesi hem mülakat tecrübesi.

hobi olarak mülakata giden arkadaşlarım var benim, hem piyasının neresinde olduklarına bakıyorlar hem de farklı mülakat tecrübesi ediniyorlar.
  • benaslinda  (01.04.16 16:51:27) 
ilk is deneyimi için yapilan görüşmelerde zorlanmak doğaldır. sonuçta is ile ilgili sorulara istenen yanıtlari veremeyebilir insan.
ancak, deneyim sahibi olduktan, yani isi öğrendikten sonraki görüşmelerde daha rahat olunur. cunku gideceğiniz is görüşmesinde sorulacaklari, zaten günlük hayatiniza yapıyorsunuzdur. o yüzden gerilmeye de gerek olmaz.

  • for the record  (01.04.16 17:28:55) 
zamanla oluyor gerçekten, konunda uzmanlaşmaya başlayınca, bir muhtaçlığın olmayınca ve de işveren seni değil sen işvereni seçmeye başlayınca heyecan çok azalıyor.


  • bcdhms  (01.04.16 17:33:06) 
Practice makes perfect demişler.


  • 386 dx  (01.04.16 17:47:07) 
bunun bir oyun olduğunu, mülakatı yapan eziğin de wcde patır patır sıçan sevişen ağlayan utandığı kompleksleri olan sıradan bir insan olduğunu aklımda tutuyorum.

ama tabi bu yapısal bir şey. tansiyonu düşük insanlar pek heyecanlanmazmış, benim de öyle.
  • shedracon  (01.04.16 18:24:44) 
dostum heyecanın seni çok etkiliyorsa ve buna gerçekten engel olamıyorsan eğer, eczaneden passiflora şurup al. bitkisel sakinleştirici şurup. rahatlarsınn:)


  • lorenz egrisi  (01.04.16 18:33:25) 
ilk yüzyüze mülakatımda 1.5 saatlik teknik teste tabi tutulmuştum yurtdışında. zorla başladığım için artık heycan ya da stres yapmıyorum. neyse o abi. kimseye fazlasını satmaya çalışma. dün mesela 3 kişinin katıldığı bi mülakata girdim. gayet rahat geçti çünkü bende ne varsa onu anlattım. buradaki insan kaynakları çalışanları biraz dikkatlidir oturuşuna kalkışına el ve yüz hareketlerine bakıyolar. türkiyede laçka bu işler. o yüzden daha rahat geçiyor. işin özü kendin ol sadece olay bu.


  • KidLazer  (01.04.16 18:50:14) 
tüm söylenenler +1

ayrıca ayna karşısında çalış biraz. yani aynaya bakarak "sizi tanıyalım öncelikle" sorusunun cevabını ver. ve başka soruların.
  • lucky strike  (01.04.16 20:59:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.