[]

Annemi dolandırmışlar / icra mahkemesi

Arkadaşlar bu sabah anneme icra mahkemesinden duruşma kağıdı gelmiş şok oldum.

Özetle; kardeşim KPSS ye hazırlanıyor. Dersaneler Bursa'da şehir merkezinde. Dedim 1 saat git 1 saat gel 2 saatin yollarda geçmesin ben size bi daire tutayım sınava kadar.

Annem bi tanıdık aracılığı ile ayda 350 tl ye küçük bir daire buldum dedi. Tamam dedim kardeşime siz gidin kira sözleşmesi falan yapın tutun.

Neyse ödeme zamanı gelince bu adam demiş siz yabancı değilsiniz sadece kapıcının aydatını verin sonra toptan indirimli kirayı verirsiniz.

6-7 ay sonra adam kirayı istemiş 2.800 küsür parayı anneme verdim giderken verirsin makbuz alırsın diye.

Annem kirayı elden vermiş, adam sohbete tutmuş makbuz falan vermemiş. Ben de çalışıyorum unuttum sormadım bugün icra mahkemesi kağıdını alınca uyandım.

Herif hem parayı aldı hem de ödenmemiş 6 aylık faiz başlangıçlı olarak mahkemeye vermiş.

Tutar çok değil ama ben bu şerefsiz dolandırıcılara bu kadar kolay yenilmek istemiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim.
Edit: postadan gelenleri ekte verdim

 
2800 ü fedailere falan verin. Temiz bir dövdürün iş çözülür. Şaka yapmıyorum. İşe yaradığını gözümle gördüm


  • hasmetizm 2046  (01.04.16 13:33:23) 
Offf ne şerefsizler var ya.. hasmetizm 2046 +1


  • lcha  (01.04.16 13:41:12) 
Parayı verdiğiniz kişi ile ev sahibi aynı kişi mi? Aracı olan kişide bi ibnelik olabilir.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (01.04.16 13:46:17) 
sanırım böyle birşey başıma gelse, ilk önce o herifin güzel bir ağzını burnunu kırardım. daha sonra mahkemede ısrarcı olursa hastanelik ederdim. yine devam etme konusunda ısrarlı olursa çoluk çocuğunu tehdit ederdim.


  • darksdantes  (01.04.16 13:58:49 ~ 13:59:56) 
@icra mahkemesinden gelen mektubu yukarı ekte verdim, bunlar gerçek mi, neler yapabilirim?


  • denizaya  (01.04.16 14:59:38) 
Mobildeyim ekleri goremiyorum ama muhtemelen icra dairesinden odeme enri gelmistir. Size kagidin tebligat tarihinden itibaren 7 gun icinde kagitta yazan icra dairesine gidip "boyle bir borcumuz yoktur, su tarihte kendisine elden su kadar para verilmistir, borcun kendisine ve tum ferilerine itiraz ediyorum" diyen bir dilekce verin. Siz bunu yapinca icra otomatik olarak durur, devam etmek istiyorsa karsi tarafin dava acmasi gerekir. Dava acarsa bir avukatla goturun.


  • fengari  (01.04.16 15:40:39) 
Durum ne oldu?


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (03.04.16 01:55:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.