[]

Protein tozu kullanmali miyim?

Normalde proteini doğal yollardan almak gerek biliyorum ama ben et yemiyorum. Sadece balık ve kendimi çok zorlarsam tavuğun göğsünü bir parça yiyebiliyorum. Haftanın 2 günü balık, her sabah 1 yumurta, peynir, yogut, süt vs yemeye özen gösteriyorum yine de bu kadar protein sanırım yeterli olmuyor.

Haftanın 3-4 günü spor yapıyorum; Kilo problemim yok ama biraz kas kütlemi arttırıp güçlenmek istiyorum.

İnternetten biraz araştırdım kimi kullanmak gerek diyor, kimisi çok zararlı diyor, aklım karıştı. Sağlıklı olayım derken tamamen sağlıksız başka bir şeye yönelmek istemiyorum. Bu durumda ne yapmak gerekir? Her gün bir bardak protein tozu içmeli mi içmemeli mi? Spor yapanlar siz ne yapıyorsunuz? Teşekkür ederim şimdiden herkese.

NOT 1: cinsiyetin önemi varsa kadınım.

NOT 2: et ye önerisiyle gelmeyin lütfen, isteyerek yaptığım bir şey değil. Psikolojik olarak yiyemiyorum.

 
vegan sporcuların beslenme düzenlerine bi bak.

bu arada yağsız ve tuzsuz lor peyniri en iyi protein kaynaklarından biri. günde 200 gram kadar tüketirsen önemli derecede protein açığını kapatıyosun. zaten bildiğim kadarıyla protein tozları da peynir altı suyundan yapılıyor, ki lor da öyle.
  • nathanieltroy  (01.04.16 12:51:54) 
Böyle bir durumda kadın için bence gerekli değil. Kas kütlesini artırmak erkeklerde bir sonu olmadığı yada maksimum noktası çok uçta olduğu için, protein tozuna hemen sarılıyorlar. Sıfır şekerli 36 gram bir porsiyonda protein daha ne ister insan. Kimse bunun doğal olduğunu savunmasın böyle bir besin yok doğada. Ben yapay olan kimyasal işlem görmüş tüm ürünlerden uzak durun diyorum. Rafine şekerden raftaki yoğurta kadar.

Neyse konudan çok kopmadan yumurta balık ve tavuk ile bu açığı kapatabilirsiniz bence çok farklı tarifler var internetten yabancı blog sitelerinde hepsi ayrı bir lezzet, bence yapay ürünlere bulaşmayın.
  • gozu acik sevisen yahudi  (01.04.16 12:53:05) 
Aslında tavuk yok denecek kadar az çeyrek göğüs ancak yiyebiliyorum, balık, yumurta ve peynirle devam edeyim o halde.


  • fraise  (01.04.16 12:56:38) 
ulan millet litre litre steroid basıyor herif gelmiş protein tozunu kötülüyor ya:) olaya işlenmiş-işlenmemiş olarak bakarsak açlıktan geberir gideriz zaten.

soruya cevap: sabah yumurtayı 3'e çıkar. komple ye sarısını atayım falan saçmalıklarına girme. 100 gr. da lor koydun mu yanına açığını büyük oranda kapatırsın. öğlenleyin ya da akşam yeşil mercimek çorbası ye bir de. kolay gelsin.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (01.04.16 13:01:28) 
Bakliyat yiyorum ben. Siyah ve kırmızı mercimek, fasulye ve börülce (ikisi de kuru) pilaki şeklinde. Protein tozunun bir işe yaradığını düşünmüyorum.


  • hasmetizm 2046  (01.04.16 13:05:32) 
Millettin litre litre steroid basması protein tozlarını meşru kılmaz. Kimse gebermiyor işlenmemiş gıda yemediği için. Burada milleti yerene kadar bildiğini yaz geç.


  • gozu acik sevisen yahudi  (01.04.16 13:08:33) 
Yumurtayı arttır, balık ve tavuğu dönüşümlü ye. Sana 70-80 gram protein yeter muhtemelen zaten.


  • arnold schwarzeneger  (01.04.16 13:11:26) 
şimdi temel bir iki şeyle başlayalım:

- kas kütlesini arttırmak=kilo almak

amacın kilo almaksa normalden ekstra besinler alman ve kas kütleni arttırmak için bunları protein ağırlıklı seçmen gerek.

birkaç yumurta, azcık tavuk göğüsü kas kütleni arttırmaz. daha fazlasına ihtiyacın var. ya bunların miktarını arttırcan ya da bunlara ek birşeyler alıcan. eğer miktarını arttıramıyorsan, kolay yol protein tozu. herhangi bir sihirli kas yapıcı etkisi yok, sağlığı bozan bir durumu da yok (zaten senin alacağın günde bir ölçek). ancak alman gereken protein miktarını tamamlaman için iyi bir seçenek olabilir. kendi durumunu tart ve buna göre karar ver bence.
  • eindaclub  (01.04.16 15:16:42) 
protein tozu sağlıksız değil deniyor ama kronik bi rahatsızlığın varsa, kullandığın bir ilaç varsa doktorunla görüş. benim doktorum kullanmamı istemiyor. "içinde ne olduğunu tam olarak bilmemiz mümkün değil ve ilaçlarla etkileşimi/etkisini azaltması hakkında yeterince çalışma yok elimizde" diyor. sana ya da başkasına ek bir bilgi olabilir diye yazıyorum.


  • nathanieltroy  (01.04.16 15:28:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.